לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 8 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: lemon3.co.il *
4674 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.5
|
ריבות » ריבת אתרוגים ביתית
ריבת אתרוגים ביתית
באדיבות: lemon3.co.il, קטגוריה: ריבות
פורסם בתאריך: 15.06.11
מתכון פשוט וטעים לריבת אתרוגים, ממש בקרוב יוצפו השווקים וחשוב לדעת מה לעשות איתם. הרמב"ם טוען שמקל על הלידה, אני אומר שהיא מאוד טעימה.
משך ההכנה: 2-3 דקות • מספר מנות: 1 ליטר
רשימת מצרכים:
1.5 ק"ג אתרוגים (אני השתמשתי באחד ממש גדול ששקל קילו וחצי) 600 גרם סוכר 2 פרוסות לימון
אופן ההכנה:
- לחתוך את האתרוג לפלחים, ולהוציא את הגלעינים.
- לבשל במים רותחים (רצוי בסיר טפלון או בסיר יציקה עבה) ולהחליף את המים לפחות 4-6 פעמים תלוי במרירות האתרוג (אפשר פשוט לטעום) ולבדוק רכות עם קיסם.
- לסנן ולקרר מעט, ולקלף את הקליפה הצהובה, ולקצוץ את החלק הלבן במידה הרצויה לכם, אם אתם אוהבים חתיכות פרי בריבה, תחתכו גס... במידה ולא, תוכלו לטחון מעט בבלנדר (בפולסים) לרמה הרצויה, או לקצוץ דק.
- להחזיר לסיר (לא לבשל עדיין) ולהוסיף את הסוכר ולערבב. לאחר כ-45-60 דקות, יווצר מעין סירופ נוזלי ושקוף (מהריאקציה של הסוכר והפרי).
- להחזיר לבישול בלהבה קטנה למשך כשעתיים וחצי. לבחוש לפחות כל רבע שעה, עד שהריבה מסמיכה דיה.
תהנו!
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.5
תגובות גולשים למתכון ריבת אתרוגים ביתית:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד ריבות:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
ריבות » ריבת אתרוגים ביתית
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|