לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 23 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: ריצ קצפת *
3891 צפיות
01 תגובות
ציון: 3.0
|
פאי קציפת לימון
באדיבות: ריצ קצפת, קטגוריה: פאי
פורסם בתאריך: 09.10.12
מתכון להכנת פאי קציפת לימון קלאסי, מתוק וחמצמץ וטעים במיוחד!
משך ההכנה: כשעה • מספר מנות: 6-8 מנות
רשימת מצרכים:
לבסיס: 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות 1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'
למילוי: 14 גרם ג'לטין 1/4 כוס (60 מ"ל) מים 4 ביצים מופרדות 1/2 כוס (125 גרם) סוכר 2 כפות קליפת לימון מגוררת 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ לימון 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
אופן ההכנה:
- להכנת הבסיס, במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים קצפת ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
- מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים הטב במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים את הכיסוי אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
- להכנת המילוי, מערבבים את הג'לטין עם המים וממיסים מעל אמבט מים חמים.
- בעזרת מקציף ידני מקציפים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את הקליפה ומיץ הלימון. מחממים מעל אמבט מים חמים תוך בחישה, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין. מכסים ביריעת ניילון נצמד.
- מקציפים את הקצפת.
- מקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר הנותר. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את קציפת החלמונים והלימון ואז את הקצפת. שוטחים על הבצק האפוי. שומרים במקרר.
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 3.0
תגובות גולשים למתכון פאי קציפת לימון:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד פאי:
|
|
פאי קציפת לימון
מתכון להכנת פאי קציפת לימון קלאסי, מתוק וחמצמץ וטעים במיוחד!
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 09.10.12
|
|
|
|
פאי אגוזים
מתכון להכנת פאי אגוזים, מתוך הספר רגעים מתוקים של דיוויד לוי בהוצאת קוראים.
|
|
|
|
פאי תפוחי אדמה ופטריות
מתכון להכנת פאי תפוחי אדמה, פטריות, בצל ושום. פשוט להכנה ומתאים במיוחד כתוספת למנה בשרית או כמנה עיקרית צמחונית.
|
|
|
|
מתכון פאי לימון עם קרם פטיסייר
מתכון פאי לימון עם קרם פטיסייר באדיבות השף קים נווה מקפה רינגלבלום, המכשיר נוער בסיכון לעבודות המסעדנות.
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|