אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
מרק שום עם כופתאות דגצילום: יהודה סלומון *
נקרא 2909 פעמים 2909 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
5.0 ציון: 5.0

» מרק שום עם כופתאות דג

מרק שום עם כופתאות דג

5.0 כוכבים

באדיבות: גילעד תקשורת, קטגוריה: מרק שום
פורסם בתאריך: 12.11.11

מתכון להכנת מרק שום עם כופתאות דג, מתוך הספר מרק חם לחורף קר, מאת דנית סלומון, בהוצאת קוראים.

משך ההכנה: 30 דקות מספר מנות: 4 מנות

רשימת מצרכים:

לכופתאות הדג:
250 גרם פילה זהבון (או דג לבן אחר)
3 בצלים ירוקים
½ כוס פירורי לחם יבשים
¼ כפית אבקת אפייה
1 שן שום קלופה
1 ביצה
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כף עלי פטרוזיליה
½ כפית מלח
פלפל

למרק:
2 כפות שמן זית
4 שיני שום גדולות, קלופות וחצויות
1 כף פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
½ כפית כורכום
½ כפית כמון טחון
6 כוסות מרק ירקות צח (ראו עמ' 64)
1 כף מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור
2 כפות בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

מרק קל, טעים ואלגנטי. מרק מהיר־הכנה ממצרכים פשוטים, שמתאים גם להזדמנויות חגיגיות.

  1. להכנת הכופתאות, שוטפים היטב את נתחי הדג ומייבשים במגבות נייר. קוצצים את הדג לחתיכות גדולות.
  2. שוטפים ומנקים את הבצלים הירוקים. מסירים את השורשים וחותכים מכל בצל את 5 הסנטימטרים התחתונים (החלק הלבן של הבצל). שומרים את הגבעולים הירוקים לעיטור המרק.
  3. מרכיבים את להב המתכת במעבד המזון. שמים את חתיכות הדג במכל המעבד, מוסיפים בצלים (החלק הלבן), פירורי לחם, אבקת אפייה, שום, ביצה, מיץ לימון ופטרוזיליה. מתבלים במלח ובמעט פלפל. טוחנים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה - אם התערובת נוקשה מדי, מוסיפים 2-1 כפות מים. צרים מתערובת הדג כדורים בקוטר 3 ס"מ (מקבלים כ־24 כדורים) ומסדרים בשכבה אחת בצלחת גדולה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהמרק מוכן.
  4. להכנת המרק, מחממים את השמן בסיר ומטגנים את שיני השום עד שיזהיבו. מוציאים את שיני השום מהשמן. בוזקים פפריקה, כורכום וכמון על השמן החם ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 שניות. מוסיפים את המרק לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות.
  5. מוסיפים את כופתאות הדג למרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה עדינה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. מחלקים את המרק ואת הכופתאות לצלחות ומעטרים בבצל ירוק קצוץ.

בתיאבון!



הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 5.0

תגובות גולשים למתכון מרק שום עם כופתאות דג:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד מרק שום:

מרק שום עם כופתאות דג מרק שום עם כופתאות דג

מתכון להכנת מרק שום עם כופתאות דג, מתוך הספר מרק חם לחורף קר, מאת דנית סלומון, בהוצאת קוראים.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 12.11.11
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» מרק שום עם כופתאות דג

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד