מרק שום עם כופתאות דג
באדיבות: גילעד תקשורת, קטגוריה: מרק שום
פורסם בתאריך: 12.11.11
מתכון להכנת מרק שום עם כופתאות דג, מתוך הספר מרק חם לחורף קר, מאת דנית סלומון, בהוצאת קוראים.
משך ההכנה: 30 דקות • מספר מנות: 4 מנות
אופן ההכנה:
מרק קל, טעים ואלגנטי. מרק מהיר־הכנה ממצרכים פשוטים, שמתאים גם להזדמנויות חגיגיות.
- להכנת הכופתאות, שוטפים היטב את נתחי הדג ומייבשים במגבות נייר. קוצצים את הדג לחתיכות גדולות.
- שוטפים ומנקים את הבצלים הירוקים. מסירים את השורשים וחותכים מכל בצל את 5 הסנטימטרים התחתונים (החלק הלבן של הבצל). שומרים את הגבעולים הירוקים לעיטור המרק.
- מרכיבים את להב המתכת במעבד המזון. שמים את חתיכות הדג במכל המעבד, מוסיפים בצלים (החלק הלבן), פירורי לחם, אבקת אפייה, שום, ביצה, מיץ לימון ופטרוזיליה. מתבלים במלח ובמעט פלפל. טוחנים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה - אם התערובת נוקשה מדי, מוסיפים 2-1 כפות מים. צרים מתערובת הדג כדורים בקוטר 3 ס"מ (מקבלים כ־24 כדורים) ומסדרים בשכבה אחת בצלחת גדולה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהמרק מוכן.
- להכנת המרק, מחממים את השמן בסיר ומטגנים את שיני השום עד שיזהיבו. מוציאים את שיני השום מהשמן. בוזקים פפריקה, כורכום וכמון על השמן החם ומטגנים תוך ערבוב במשך 20 שניות. מוסיפים את המרק לסיר ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות.
- מוסיפים את כופתאות הדג למרק הרותח ומביאים שוב לרתיחה עדינה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. מחלקים את המרק ואת הכופתאות לצלחות ומעטרים בבצל ירוק קצוץ.
בתיאבון!
אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך