אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
עלי וייסבראטן עגל בקצח על עגבניות צלויות וטחינה גולמיתצילום: דניאל לילה *
נקרא 2361 פעמים 2361 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
4.0 ציון: 4.0

» עלי וייסבראטן עגל בקצח על עגבניות צלויות וטחינה גולמית

עלי וייסבראטן עגל בקצח על עגבניות צלויות וטחינה גולמית

4.0 כוכבים

באדיבות: אדום אדום, קטגוריה: מתכונים לפסח
פורסם בתאריך: 08.04.11

מנה קיצית קלילה, עלי הוייסבראטן מוכנוים בזמן קצר מאוד, והמנה מהווה אופציה למנת בשר קייצית וקלילה.

משך ההכנה: 45 דקות מספר מנות: 4 סועדים

רשימת מצרכים:

לעלי הוייסבראטן:
חצי ק"ג וייסבראטן עגל טרי "אדום אדום"
מלס גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כפות שמן זית
כפית קצח

לעגבניות:
2 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
2 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 שיני שום קצוצות  

לסלט:
צרור עלי רוקט חתוכים
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון טרי
מלח ופלפל גרוס טרי
4 כפות גדושות של טחינה גולמית איכותית
מעט כמון
אופציונאלי: צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

חיתוך עלי הוייסבראטן – מנקים את הנתח מכל שומן עד לקבלת בשר נטו ,חותכים את הנתח לאורכו לחצי ושוב לחצי כך שמכל נתח נוצרים 4 חלקים. בעזרת סכין חדה פורסים פרוסות דקות ביותר.

עגבניות – מחממים תנור ל – 200 מעלות, מערבבים את העגבניות עם שמן הזית, השום המלח והפלפל.    צולים בתנור כ – 20 דקות. מוציאים ושומרים במקום חם.

לסלט – מכינים סלט מעלי רוקט עם שתי כפות שמן זית, ומיץ לימון.

צליית עלי הוייסבראטן – מחממים מחבת גדולה וכבדה ללא שמן. מערבבים בקערה את הבשר עם שמן זית, קצח , מלח ופלפל. כשהמחבת חמה מוסיפים שמן זית וצולים  בזריזות תוך ערבוב את רצועות הבשר במחבת להשחמה – אין צורך בזמן רב , כבר בשינוי הצבע ניתן להסיר מהלהבה את המחבת ולערבב הבשר ימשיך להתבשל במחבת עוד מעט.

הרכבת המנה – במרכזה של צלחת ההגשה מניחים מעט מסלט הרוקט, מעליו מניחים את העגבנייה הצלויה החמה. מעליה מסדרים את רצועות הבשר. מעל מזלפים מעט טחינה גלמית ואת הצנוברים, בוזקים מעט כמון מעל ומסביב, מגישים מיד.



הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.0

תגובות גולשים למתכון עלי וייסבראטן עגל בקצח על עגבניות צלויות וטחינה גולמית:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד מתכונים לפסח:

בלינצ'ס לפסח בלינצ'ס לפסח

מתכון להכנת בלינצ'ס לפסח מקמח תפוחי אדמה וחלב או מים. מתאים למילוי מתוק או מלוח.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 06.09.13
חרוסת מקורית וטעימה במיוחד חרוסת מקורית וטעימה במיוחד

חרוסת אפגניסתנית טעימה ומתוקה ובריאה, מקורית על בסיס תמרים ואגוזים.
המתכון עבר מדור לדור ועכשיו מופץ לרבים. בתאבון!
באדיבות: נועם | תאריך פרסום: 27.03.13
מקפא טחינה אקזוטי מקפא טחינה אקזוטי

לכבוד חג הפסח מגישה חברת אחוה מתכון למקפא טחינה אקזוטי, בשיתוף מאיר בולקה: צלם אוכל ומתכונאי (מאירקוקבוק).
באדיבות: אחוה | תאריך פרסום: 18.03.13
סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה  וחצילים כבושים סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים

לכבוד חג הפסח מגישה חברת אחוה סלט ירקות שורש אפויים עם טחינה וחצילים כבושים, בשיתוף מאיר בולקה: צלם אוכל ומתכונאי (מאירקוקבוק).
באדיבות: אחוה | תאריך פרסום: 18.03.13
בצק פריך לפסח ללא אפייה בצק פריך לפסח ללא אפייה

מתכון להכנת בצק פריך לפסח ללא אפייה, מפירורי ביסקוויטים וחמאה.
באדיבות: tangocacaochoco | תאריך פרסום: 04.03.13
חרוסת תמרים ואגוזים חרוסת תמרים ואגוזים
לינדה

מתכון להכנת חרוסת תמרים ואגוזים, במיוחד לכבוד פסח (אבל לא רק, למי שאוהב!).
באדיבות: לינדה | תאריך פרסום: 16.04.12
קניידלך לפסח: מתכון לקניידלך נימוחים וטעימים קניידלך לפסח: מתכון לקניידלך נימוחים וטעימים
מנהל האתר

מחפשים מתכון להכנת קניידלך לפסח? מתכון לקניידלך נימוחים וטעימים, במיוחד לחג פסח (או ראש השנה).
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 08.04.12
חרוסת חרוסת וידאו: איך מכינים חרוסת לפסח

מתכון מסורתי להכנת חרוסת לפסח: הנה מתכון לחרוסת שמתאים גם לעדה התימנית וגם לאשכנזית.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 06.04.12
עוגת אגוזים לפסח עוגת אגוזים לפסח

מתכון להכנת עוגת אגוזים לפסח, אוורירית וטעימה להפליא!
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 06.04.12
מתכון פרחי קוקטייל מתכון פרחי קוקטייל
קונדיטורית מתוקה

מתכון כשר לפסח של פרחי קוקטייל, שכבות מוס אוכמניות ושמפניה בליווי ג'לי שמפניה, באדיבות הקונדיטורית והבעלים של רשת מתוקה מירי ארזי.
באדיבות: קונדיטורית מתוקה | תאריך פרסום: 31.03.12
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» עלי וייסבראטן עגל בקצח על עגבניות צלויות וטחינה גולמית

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד