לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 13 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
4413 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.0
|
רביולי » מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך
מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך
באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: רביולי
פורסם בתאריך: 18.03.13
מתכון להכנת כיסוני ורניקי (קרפלך) עם מילוי בצל מטוגן ותפוחי אדמה.
משך ההכנה: כשעה וחצי • מספר מנות: 6-10 מנות
רשימת מצרכים:
3 כוסות קמח 2 ביצים 1/4 כוס מים 1/2 כפית מלח 1/2 תפוח אדמה בינוני מבושל
למלית: 4 בצלים בצל קצוץ דק 10 תפוחי אדמה (בינוני) קלופים שמן לטיגון מלח ופלפל
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
- שמים קמח בקערה גדולה, ומוסיפים מלח. מוסיפים ביצים ומערבבים.
- מוסיפים מים ותוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק מעט רך.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במקרה זה, אין צורך בלישה ארוכה.
הכנת המלית:
- מטגנים בצל עד שצבעו הופך שחום. חלק מהבצל משמש למלית וחלקו האחר משמש לאחר בישול הורניקי, לטעם ושלא ידבקו.
- מבשלים תפוחי אדמה עד לריכוך. מסננים, מועכים גס ומוסיפים בצל מטוגן ומעט מהשמן לתפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל. הפלפל והמלח צריכים להיות מורגשים, מאחר והבצק עצמו לא מתובל, וחשוב שהורניקי לא יהיה אנמי.
הכנת הכיסונים:
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק דק, אך לא יותר מידי.
- קורצים עיגולים ומניחים על כל עיגול מלית. עשו לעצמכם טובה, אל תקרצו עיגולים קטנים. החלק הטוב הוא המלית, ולכן ככל שקוטר העיגולים יהיה גדול יותר, תאכלו יותר מלית ופחות בצק. שמים בערך כפית מלית בכל כיסון, מקפלים חצי עיגול על החצי השני ומהדקים היטב. מניחים את הורניקי לייבוש על מגבת נקייה, על מנת לייבש מעט את הבצק, דבר שמבטיח שהם לא יפתחו במהלך הבישול.
- במקביל להכנת הכיסונים, מרתיחים מים בסיר גדול. כדאי שהסיר יהיה גבוה ורחב. כשהמים רותחים, מוסיפים מלח.
בישול הורניקי:
- מנמיכים את האש ומכניסים את הכיסנים לסיר עם המים הרותחים. אפשר להכניס עד 20-30 בבת אחת, מומלץ שלא להעמיס יותר מידי, כדי שיהיה להם מקום לעלות למעלה כשהם מוכנים ועל מנת שהם לא ידבקו לתחתית. מבשלים כ-20-30 דק’, כאשר תוך כדי בודקים שהם לא נדבקים לתחתית. כשהם מתחילים לצוף,משקיעים אותם מידי פעם, כדי שלא יתייבשו ויתבשלו מכל הצדדים. מוציאים את הורניקי מהסיר ומסננים.
- מעבירים את הורניקי לתבנית משומנת ובוזקים מעליהם שמן ובצל מטוגן.
אופציית הקפאה:
- לאחר שהכיסונים מוכנים ועברו ייבוש קל על המגבת, שמים אותם על תבנית מקומחת ומכניסים למקפיא לכ-45-60 דק’.
- לאחר שהם קפאו, ניתן לשים אותם בקופסא, להמשך אחסון בהקפא
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.0
תגובות גולשים למתכון מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד רביולי:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
רביולי » מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|