אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך
נקרא 4413 פעמים 4413 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
4.0 ציון: 4.0

» מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך

מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך

4.0 כוכבים

באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: רביולי
פורסם בתאריך: 18.03.13

מתכון להכנת כיסוני ורניקי (קרפלך) עם מילוי בצל מטוגן ותפוחי אדמה.

משך ההכנה: כשעה וחצי מספר מנות: 6-10 מנות

רשימת מצרכים:

3 כוסות קמח
2 ביצים
1/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
1/2 תפוח אדמה בינוני מבושל

למלית:
4 בצלים בצל קצוץ דק
10 תפוחי אדמה (בינוני) קלופים
שמן לטיגון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

  1. שמים קמח בקערה גדולה, ומוסיפים מלח. מוסיפים ביצים ומערבבים.
  2. מוסיפים מים ותוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק מעט רך.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במקרה זה, אין צורך בלישה ארוכה.

הכנת המלית:

  1. מטגנים בצל עד שצבעו הופך שחום. חלק מהבצל משמש למלית וחלקו האחר משמש לאחר בישול הורניקי, לטעם ושלא ידבקו.
  2. מבשלים תפוחי אדמה עד לריכוך. מסננים, מועכים גס ומוסיפים בצל מטוגן ומעט מהשמן לתפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל. הפלפל והמלח צריכים להיות מורגשים, מאחר והבצק עצמו לא מתובל, וחשוב שהורניקי לא יהיה אנמי.

הכנת הכיסונים:

  1. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק דק, אך לא יותר מידי. 
  2. קורצים עיגולים ומניחים על כל עיגול מלית. עשו לעצמכם טובה, אל תקרצו עיגולים קטנים. החלק הטוב הוא המלית, ולכן ככל שקוטר העיגולים יהיה גדול יותר, תאכלו יותר מלית ופחות בצק. שמים בערך כפית מלית  בכל כיסון, מקפלים חצי עיגול על החצי השני ומהדקים היטב. מניחים את הורניקי לייבוש על מגבת נקייה, על מנת לייבש מעט את הבצק, דבר שמבטיח שהם לא יפתחו במהלך הבישול.
  3. במקביל להכנת הכיסונים, מרתיחים מים בסיר גדול. כדאי שהסיר יהיה גבוה ורחב. כשהמים רותחים, מוסיפים מלח. 

בישול הורניקי:

  1. מנמיכים את האש ומכניסים את הכיסנים לסיר עם המים הרותחים. אפשר להכניס עד 20-30 בבת אחת, מומלץ שלא להעמיס יותר מידי, כדי שיהיה להם מקום לעלות למעלה כשהם מוכנים ועל מנת שהם לא ידבקו לתחתית. מבשלים כ-20-30 דק’, כאשר תוך כדי בודקים שהם לא נדבקים לתחתית. כשהם מתחילים לצוף,משקיעים אותם מידי פעם, כדי שלא יתייבשו ויתבשלו מכל הצדדים. מוציאים את הורניקי מהסיר ומסננים. 
  2. מעבירים את הורניקי לתבנית משומנת ובוזקים מעליהם שמן ובצל מטוגן. 

אופציית הקפאה:

  1. לאחר שהכיסונים מוכנים ועברו ייבוש קל על המגבת, שמים אותם על תבנית מקומחת ומכניסים למקפיא לכ-45-60 דק’. 
  2. לאחר שהם קפאו, ניתן לשים אותם בקופסא, להמשך אחסון בהקפא


הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.0

תגובות גולשים למתכון מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד רביולי:

מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך

מתכון להכנת כיסוני ורניקי (קרפלך) עם מילוי בצל מטוגן ותפוחי אדמה.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 18.03.13
רביולי ריקוטה רביולי ריקוטה

רועי ענתבי, השף של מלון ממילא בירושלים מציג מתכון להכנת רביולי ריקוטה.
באדיבות: השף רועי ענתבי | תאריך פרסום: 21.05.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» מתכון לורניקי: כיסוני קרפלך

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד