לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 31 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: redster / sxc.hu *
5001 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.5
|
מתכון ללימונים כבושים
באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: לימונים כבושים
פורסם בתאריך: 14.01.12
מתכון להכנה של לימונים כבושים, במלח גס בתיבול עדין של פפריקה מתוקה ופלפל שאטה.
משך ההכנה: 15 דקות • מספר מנות: 5-10 מנות
רשימת מצרכים:
5-6 לימונים יפים עם קליפה מעט עבה 3 כפות מלח בישול גס 1/2 כף פפריקה מתוקה 1 כף סוכר 1 פלפל שאטה יבש מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- פורסים את הלימונים לפרוסות רוחב בעובי כחצי ס"מ, ונפטרים מהחרצנים אם יש.
- מערבבים בקערית את המלח, הפפריקה והסוכר. טובלים את פרוסות הלימון בתערובת המלח משני הצדדים (אין צורך שידבק בהן המון מלח) ומסדרים בצפיפות בצנצנת זורקים פנימה גם את פלפל השאטה.
- בעזרת גב של כף דוחסים פנימה את הלימונים, כך שיפרישו מיץ שיכסה אותם לגמרי. אם אין מספיק מיץ והלימונים אינם מכוסים, אפשר לסחוט לימון ולהוסיף מיץ לצנצנת.
- כשהלימונים מכוסים לגמרי במיץ, מוסיפים לצנצנת מעט שמן, כך שתיווצר שכבת שמן שתחצוץ בין הלימונים לאוויר. סוגרים במכסה ומשאירים שבוע מחוץ למקרר (לא בשמש ישירה). כשהלימונים מוכנים, שומרים אותם במקרר.
- אפשר לקצר את התהליך של הכבישה ,שמים את הלימונים שפרסנו במיקרו לדקה שהם נעשים מעט רכים וממשיכים את התהליך.
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.5
תגובות גולשים למתכון מתכון ללימונים כבושים:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד לימונים כבושים:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|