צילום: בתיה דורון *
טארט » טארט דובדבנים על מצע גבינה וקצפת טארט דובדבנים על מצע גבינה וקצפתבאדיבות: , קטגוריה: טארט מתכון של בתיה דורון להכנת טארט דובדבנים על מצע גבינה וקצפת. משך ההכנה: שעה • מספר מנות: כ-10 מנות רשימת מצרכים:מצרכים לטארט: אופן ההכנה:הכנת הטארט:
להכניס למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה את חומרי הבצק וללוש לבצק רך , למי שאין מיקסר, יכול לעשות זאת גם ידנית. לעטוף את הבצק ולהכניס למקרר למנוחה של חצי שעה.
בזמן שהבצק במקרר, להכין את מלית הדובדבנים:
אני השתמשתי בצנצנת דובדבנים משומרים, אבל בהחלט אפשר בדובדבנים טריים ולא לשכוח לגלען קודם.
לסנן את הדובדבנים, לא לשפוך את הנוזלים, להכניס אותם לסיר קטן או לקלחת לפזר מעל מעט סוכר ולהניח על האש, לתת לדובדבנים להתבשל מעט עד שהסוכר נמס מידי פעם לנענע את הקלחת. לנוזלים שנשארו לנו, להוסיף שתי כפות גדושות קורנפלור ולערבב היטב, להוסיף לדובדבנים ולבשל עד שהרוטב מצטמצם, הופך להיות סמיך ומקבל צבע אדום יין, לכבות את האש ולקרר.
אם משתמשים בטריים, להכניס לקלחת, לפזר מעל מעט סוכר ומעט מים, לבשל ולנענע את המחבת בעדינות כדי לא לרסק אותם ולבשל עד לקבלת סירופ, לכבות את האש, לקרר.
להוציא את הבצק, לקמח משטח, לשטח מעליו את הבצק עם מערוך בעדינות ולהניח בתבנית פאי, להניח מעל נייר אפיה ולפזר גרגרי חומוס, להכניס לתנור לאפיה עד שהטארט מוכן, להוציא מהתנור ולקרר.
קצפת וגבינה:
להכניס לקערה ולהקציף 1 שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג וניל, 1/2 כוס חלב ו-1 סוכר וניל עד לקבלת קצפת, להוסיף 500 גרם גבינה לבנה 5%, לערבב היטב ולשטח מעל הטארט וליישר.
לשפוך מעליה את הדובדבנים שהתקררו, לשלוח למקרר לכמה שעות לייצוב. רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר? ציון הגולשים: 4.0 תגובות גולשים למתכון טארט דובדבנים על מצע גבינה וקצפת:הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.חפש מתכונים נוספים באתר:
וזה לא הכל... הנה עוד טארט:
טארט » טארט דובדבנים על מצע גבינה וקצפת |
|