אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
מרק ריבוליטה (מרק לחם)צילום: בועז לביא *
נקרא 3770 פעמים 3770 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
2.5 ציון: 2.5

» מרק ריבוליטה (מרק לחם)

מרק ריבוליטה (מרק לחם)

2.5 כוכבים

באדיבות: שף אליאב גולדנברג, קטגוריה: מרקים
פורסם בתאריך: 05.10.10

מתכון להכנת מרק ריבוליטה באדיבות השף אליאב גולדנברג ממסעדת נובה ג'ויה.

משך ההכנה: שעה מספר מנות: 5-10

רשימת מצרכים:

300 גרם שעועית לבנה (אמריקאית) יבשה
5 עלי מרווה
1 ליטר מים לבישול צרור עלי עשבי תיבול קצוצים:
2 גבעולי פטרוזיליה
גבעול מרווה
גבעול בזיליקום גרם נטו לחם כפרי לבן של ארקפה (נטו החלק הלבן, ללא ה"קשה". עדיף לחם בן כ-3 ימים, חתוך לקוביות) 5 עלי כרוב שחור פרוסים לז'וליינים (עלי מנגולד יכולים לשמש תחליף לכרוב השחור, אותו קשה להשיג)
¼ כרוב לבן בינוני פרוס לז'וליינים
400 גרם עגבניות בשלות מאד, קלופות וחתוכות לקוביות
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות 
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות 
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות 
½ כוס שמן זית Extra Virgin
מלח

אופן ההכנה:

ראשית, להכנת השעועית: מניחים את השעועית בקערה, מכסים במים ומשרים במשך הלילה. מבשלים את השעועית במים עם 5 עלי מרווה בסיר עם מכסה עד שהשעועית מתרככת. מורידים את הסיר מהאש, משאירים את השעועית במי הבישול. מי הבישול ישמשו בהמשך המתכון.

  1. שמים בסיר את שמן הזית, את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ואת עשבי התיבול הקצוצים. רק אז מניחים את הסיר על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.
  2. לאחר שקוביות הירקות בסיר נהיות מעט שקופות ומקורמלות מוסיפים את הז'וליינים של הכרוב והכרוב השחור. מבשלים את התערובת על אש גבוהה למשך 10 דקות.
  3. מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים 5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה.
  5. מתבלים בככפית מלח. מוסיפים 1 ליטר מים וממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך 20 דקות.
  6. מוסיפים את השעועית המבושלת עם מי הבישול.
  7. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות נוספות.
  8. טועמים, מוסיפים מעט מלח ע"פ הצורך ומכבים את האש.

לפני ההגשה

  • מביאים את המרק לרתיחה.
  • מוסיפים למרק את קוביות הלחם הישן. מערבבים ערבוב קל.
  • מעבירים לכלי הגשה.
  • בכל כלי בוזקים על המרק כמות נדיבה של שמן זית איכותי.

בתיאבון!



הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 2.5

תגובות גולשים למתכון מרק ריבוליטה (מרק לחם):

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד מרקים:

מרק חמוץ מתוק סורי מרק חמוץ מתוק סורי

מתכון חמים ומרגש להכנת מרק חמוץ מתוק, עם קציצות ודברים טובים. מרק חמוד וטעים שמקורו בסוריה.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 05.09.13
מרק רטטוי עם פסטה פפרדלה מרק רטטוי עם פסטה פפרדלה

מתכון חורפי להכנת מרק רטטוי עם פסטה פפרדלה של ברילה, באדיבות שף יניב פרטוש-תמיר.

באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 19.11.12
מרק חומוס וקציצות (שפטה מונה) מרק חומוס וקציצות (שפטה מונה)

מתכון מסורתי להכנת מרק חומוס וקציצות, אשר נקרא במקור: שפטה מונה. מרק חומוס מהביל ועסיסי לימי החורף הקרים.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 16.11.12
מרק תירס סיני מרק תירס סיני
מנהל האתר

מרק תירס סיני מהיר ופשוט להכנה: מתכון למרק תירס סיני סמיך, כמו במסעדה, עם נטיפי ביצה.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 18.03.12
מרק מינסטרונה מרק מינסטרונה

מתכון להכנת מרק מינסטרונה קלאסי, מתוך הספר לאכול בראש שקט פסטה, אורז ועוד.

באדיבות: שומרי משקל | תאריך פרסום: 29.11.11
מרק קרם בטטה ודלעת מרק קרם בטטה ודלעת

מתכון להכנת מרק קרם בטטה ודלעת עם חלב סויה ומקלות לחם ביתיים, באדיבות אלפרו.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 21.11.11
מרק בטטות ויין לבן מרק בטטות ויין לבן

מתכון להכנת מרק בטטות ויין לבן, מתוך הספר בקלי קלות מאת דנית סלומון, בהוצאת קוראים.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 12.11.11
מרק כתום בתפוזים מרק כתום בתפוזים
מכללת השף

מתכון להכנת מרק כתום בתפוזים, באדיבות השף שליו קימחי מרצה במכללת השף.
באדיבות: מכללת השף | תאריך פרסום: 05.09.11
מרק כתום מרק כתום

מתכון נפלא להכנת מרק כתום המכיל מדלעת, גזר ובטטה.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 29.08.11
מרק בטטה: מרק כתום עם שמנת מרק בטטה: מרק כתום עם שמנת

מרק כתום: מתכון להכנת מרק בטטה, גזר ודלעת, בתוספת שמנת לבישול, טימין ואגוז מוסקט.
באדיבות: לילך | תאריך פרסום: 02.01.11
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» מרק ריבוליטה (מרק לחם)

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד