לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 23 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: sweet dreams *
3795 צפיות
01 תגובות
ציון: 5.0
|
עוגת אננס מושחתת
באדיבות: sweet dreams, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 31.03.11
מתכון להכנת עוגת אננס מושחתת ודקורטיבית במיוחד.
משך ההכנה: 3 שעות • מספר מנות: 12-14
רשימת מצרכים:
מצרכים לתבנית בקוטר 24 שלב 1- עוגת לייקך: 200 גרם חמאה 4 חלמונים חלבונים מ-4 ביצים 400 גרם (2 כוסות) סוכר 300 גרם (2 כוסות + כף)קמח 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה 10 גרם (1 שקית) סוכר וניל 250 גרם שמנת חמוצה גרידת מחצי לימון שלב 2- פטיסייר אננס: 250 מ"ל (1 כוס) מיץ אננס מקופסת שימורים של אננס 20 גרם (כף וחצי)סוכר 3 חלמונים 30 גרם (3 כפות) קורנפלור מנופה 25 גרם חמאה 125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה 4 פרוסות אננס מקופסת שימורים טחונים לרסק בבלנדר שלב 3- רולדה הדקורטיבית: 100 גרם חמאה 2 חלמונים חלבונים מ-2 ביצים 200 גרם (1 כוסות) סוכר 150 גרם (1 כוס) קמח 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה 5 גרם (1/2 שקית) סוכר וניל 125 גרם שמנת חמוצה גרידת מרבע לימון 2 כפיות אבקת קקאו מנופה שלב 4- קישוט: 6 פרוסות אננס מקופסת שימורים נפאז'
אופן ההכנה:
שלב 1 - עוגת לייקח:
-
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
עם וו גיטרה מערבלים חמאה ו-200 גרם סוכר (1 כוס) עד לתערובת חלקה, מוסיפים חלמונים בהדרגה, כל פעם חלמון אחד, עד לתערובת חלקה.
-
מנפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת לסירוגין לתוך תערובת החלמונים ב-2-3 פעמים, מוסיפים את גרידת הלימון.
-
מקציפים חלבונים עם 200 גרם הסוכר (1 כוס) עד לקצף יציב.
-
עושים השוואת מרקמים: מקפלים שליש מכמות הקצף לתערובת הקמח ומחזירים הכל ל2/3 הקצף הנותר ומקפלים בעדינות.
-
אופים כ-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
-
מוציאים מהתנור ומצננים.
שלב 2 - פטיסייר אננס:
-
מרתיחים בסיר 240 מ"ל מיץ אננס וסוכר (10 מ"ל מיץ שומרים בצד).
-
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, 10 מ"ל מיץ והקורנפלור לתערובת חלקה. מעבירים למסננת להוצאת גושים.
-
כשהמיץ מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את האש. מוזגים 2 כפות מהמיץ החם לתערובת החלמונים, מערבבים. מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך המיץ בהדרגה ובאיטיות תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.
-
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לצינון מלא (אם לא תקפידו על שלב הצינון במיקסר, הפטיסייר יקבל קרום ויהפוך לגושים).
-
מקציפים שמנת מתוקה ועושים השוואת מרקמים:
* מקפלים 1/3 מרסק האננס לקצפת ומחזירים הכל חזרה לרסק ומקפלים שוב.* מקפלים 1/3 מהקצפת לפטיסייר אננס ומחזירים הכל חזרה לקצפת ומקפלים שוב.
שלב 3 - לרולדה דקורטיבית:
-
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
עם וו גיטרה מערבלים חמאה ו-100 גרם סוכר (1/2 כוס) עד לתערובת חלקה, מוסיפים חלמונים בהדרגה, כל פעם חלמון אחד, עד לתערובת חלקה.
-
מנפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת לסירוגין לתוך תערובת החלמונים ב-2-3 פעמים, מוסיפים את גרידת הלימון.
-
מחלקים את תערובת החלמונים ל-2 קערות, קערה אחת משאירים לבן ולקערה השנייה מוסיפים את אבקת הקקאו.
-
מקציפים חלבונים עם 100 גרם הסוכר (1/2 כוס) עד לקצף יציב.
-
מחלקים את קצף החלבונים ל-2.
-
עושים השוואת מרקמים: מקפלים שליש מכמות הקצף לתערובת הקמח הלבנה ומחזירים הכל ל2/3 הקצף הנותר ומקפלים בעדינות, חוזרים על אותה הפעולה גם עם תערובת הקמח החומה
-
לעיצוב: אם יש לכם את המשטח סיליקון הדקורטיבי- תשתמשו בה. אם אין לכם, פשוט תהיו יצירתיים ותעצבו מה שתרצו.
-
לסיום, אופים כ-10-15 דקות.
ההרכבה:
-
מיישרים את העוגה וחוצים אותה לשתיים.
-
מורחים קרם אננס בנדיבות על שכבה אחת ומניחים עליה את השכבה השנייה.
-
מורחים שכבה דקה של הקרם בדפנות העוגה ועל פני העוגה.
-
חותכים את הרולדה הדקורטיבית בהתאמה לגובה העוגה ומדביקים לדפנות.
-
מסדרים את פרוסות האננס על פני העוגה ויוצקים את הנפאז'.
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 5.0
תגובות גולשים למתכון עוגת אננס מושחתת:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד שונות:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|