אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
עוגת אננס מושחתתצילום: sweet dreams *
נקרא 3795 פעמים 3795 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
5.0 ציון: 5.0

» עוגת אננס מושחתת

עוגת אננס מושחתת

5.0 כוכבים

sweet dreams

באדיבות: sweet dreams, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 31.03.11

מתכון להכנת עוגת אננס מושחתת ודקורטיבית במיוחד.

משך ההכנה: 3 שעות מספר מנות: 12-14

רשימת מצרכים:

מצרכים לתבנית בקוטר 24
שלב 1-
עוגת לייקך:
200  גרם חמאה
4  חלמונים
חלבונים מ-4 ביצים
400 גרם (2 כוסות) סוכר
300 גרם (2 כוסות + כף)קמח
10  גרם (1 שקית) אבקת אפייה
 10 גרם (1 שקית) סוכר וניל
250 גרם שמנת חמוצה
גרידת מחצי לימון
 
שלב 2-
פטיסייר אננס:
250 מ"ל (1 כוס) מיץ אננס מקופסת שימורים של אננס
20 גרם (כף וחצי)סוכר
3 חלמונים
30 גרם (3 כפות) קורנפלור מנופה
25 גרם חמאה
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
4 פרוסות אננס מקופסת שימורים טחונים לרסק בבלנדר
 
שלב 3-
רולדה הדקורטיבית:
100  גרם חמאה
2  חלמונים
חלבונים מ-2 ביצים
200 גרם (1 כוסות) סוכר
150 גרם  (1 כוס) קמח
5  גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
 5 גרם (1/2 שקית) סוכר וניל
125 גרם שמנת חמוצה
גרידת מרבע לימון
2 כפיות אבקת קקאו מנופה
 
שלב 4-
קישוט:
6 פרוסות אננס מקופסת שימורים
נפאז'
 

אופן ההכנה:

שלב 1 - עוגת לייקח:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. עם וו גיטרה מערבלים  חמאה ו-200 גרם סוכר (1 כוס) עד לתערובת חלקה, מוסיפים חלמונים בהדרגה, כל פעם חלמון אחד, עד לתערובת חלקה.
  3. מנפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת לסירוגין לתוך תערובת החלמונים ב-2-3 פעמים, מוסיפים את גרידת הלימון. 
  4. מקציפים חלבונים עם 200 גרם הסוכר (1 כוס) עד לקצף יציב.
  5. עושים השוואת מרקמים: מקפלים שליש מכמות הקצף לתערובת הקמח ומחזירים הכל ל2/3 הקצף הנותר ומקפלים בעדינות.
  6. אופים כ-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים.

שלב 2 - פטיסייר אננס:

  1. מרתיחים בסיר 240 מ"ל מיץ אננס וסוכר (10 מ"ל מיץ שומרים בצד).
  2. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, 10 מ"ל מיץ והקורנפלור לתערובת חלקה. מעבירים למסננת להוצאת גושים.
  3. כשהמיץ מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את האש. מוזגים 2 כפות מהמיץ החם לתערובת החלמונים, מערבבים. מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך המיץ בהדרגה ובאיטיות תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.
  4. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לצינון מלא (אם לא תקפידו על שלב הצינון במיקסר, הפטיסייר יקבל קרום ויהפוך לגושים).
  5. מקציפים שמנת מתוקה ועושים השוואת מרקמים:

* מקפלים 1/3 מרסק האננס לקצפת ומחזירים הכל חזרה לרסק ומקפלים שוב.* מקפלים 1/3 מהקצפת לפטיסייר אננס ומחזירים הכל חזרה לקצפת ומקפלים שוב.

שלב 3 - לרולדה דקורטיבית:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. עם וו גיטרה מערבלים  חמאה ו-100 גרם סוכר (1/2 כוס) עד לתערובת חלקה, מוסיפים חלמונים בהדרגה, כל פעם חלמון אחד, עד לתערובת חלקה.
  3. מנפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת לסירוגין לתוך תערובת החלמונים ב-2-3 פעמים, מוסיפים את גרידת הלימון. 
  4. מחלקים את תערובת החלמונים ל-2 קערות, קערה אחת משאירים לבן ולקערה השנייה מוסיפים את אבקת הקקאו.
  5. מקציפים חלבונים עם 100 גרם הסוכר (1/2 כוס) עד לקצף יציב.
  6. מחלקים את קצף החלבונים ל-2.
  7. עושים השוואת מרקמים: מקפלים שליש מכמות הקצף לתערובת הקמח הלבנה ומחזירים הכל ל2/3 הקצף הנותר ומקפלים בעדינות, חוזרים על אותה הפעולה גם עם תערובת הקמח החומה
  8. לעיצוב: אם יש לכם את המשטח סיליקון הדקורטיבי- תשתמשו בה. אם אין לכם, פשוט תהיו יצירתיים ותעצבו מה שתרצו.
  9. לסיום, אופים כ-10-15 דקות.

ההרכבה:

  • מיישרים את העוגה וחוצים אותה לשתיים.
  • מורחים קרם אננס בנדיבות על שכבה אחת ומניחים עליה את השכבה השנייה.
  • מורחים שכבה דקה של הקרם בדפנות העוגה ועל פני העוגה.
  • חותכים את הרולדה הדקורטיבית בהתאמה לגובה העוגה ומדביקים לדפנות.
  • מסדרים את פרוסות האננס על פני העוגה ויוצקים את הנפאז'.


הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 5.0

תגובות גולשים למתכון עוגת אננס מושחתת:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד שונות:

אגוזים מסוכרים בדבש אגוזים מסוכרים בדבש
lemon3.co.il

מתכון להכנת אגוזים מסוכרים: מצוינים לגלידות, עוגות, מאפים, גרנולה, יוגורט או סתם לנשנש מול סדרה טובה או משחק שווה.
באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 15.05.11
עוגיות קוקוס מרוקאיות עוגיות קוקוס מרוקאיות
lemon3.co.il

מתכון להכנת עוגיות קוקוס מרוקאיות: עוגיות שלא תפסיקו לנשנש, קלות הכנה ומרשימות!

באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 15.05.11
עוגת שקדים ושלושה שוקולדים עוגת שקדים ושלושה שוקולדים
מטבחונט

עוגת שקדים יפייפיה וטעימה במיוחד, המורכבת מתחתית שקדים שמעליה שכבות מוס שוקולד חלב, מוס שוקולד לבן וגנאש.
באדיבות: מטבחונט | תאריך פרסום: 15.04.11
מתכון לעוגת אינגלישקייק: אינגליש פקאן מתכון לעוגת אינגלישקייק: אינגליש פקאן

מתכון להכנת עוגת אינגלישקייק מסוג אינגליש פקאן, באדיבות השף קונדיטור בן עמי ברתיני שביט, מרשת בן עמי.
באדיבות: קונדיטוריית בן עמי | תאריך פרסום: 08.04.11
עוגת אננס מושחתת עוגת אננס מושחתת
sweet dreams

מתכון להכנת עוגת אננס מושחתת ודקורטיבית במיוחד.
באדיבות: sweet dreams | תאריך פרסום: 31.03.11
עוגת קרמשניט (נפוליון) עוגת קרמשניט (נפוליון)
sweet dreams

מתכון להכנת עוגת קרמשניט (הידועה גם בתור עוגת נפוליון).
באדיבות: sweet dreams | תאריך פרסום: 28.03.11
מוס שוקולד מושלם מוס שוקולד מושלם וידאו: מוס שוקולד בלגי בטעם תפוז

זה מתכון להכנת מוס שוקולד שמצאתי באתר "לגדול" והוא מאוד טעים!
באדיבות: אימבר חיון | תאריך פרסום: 29.01.11
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» עוגת אננס מושחתת

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד