לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 33 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: sweet dreams *
7158 צפיות
01 תגובות
ציון: 5.0
|
שונות » עוגת קרמשניט (נפוליון)
עוגת קרמשניט (נפוליון)
באדיבות: sweet dreams, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 28.03.11
מתכון להכנת עוגת קרמשניט (הידועה גם בתור עוגת נפוליון).
משך ההכנה: כשעתיים • מספר מנות: 5-10 מנות
רשימת מצרכים:
לבצק: 500 גרם קמח 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן 15 מ"ל ( 1 כף) חומץ 7 גרם (1 כף) מלח 250 מ"ל (1 כוס) מים
לקיפולים: 300 גרם מחמאה 30 גרם (3 כפות) קמח - מכינים את הבצק יום לפני
לקרם פטיסייר: 500 מ"ל (2 כוסות) חלב 100 גרם (½ כוס) סוכר 1 מקל וניל חצוי לאורך 6 חלמונים 60 גרם (6 כפות) קורנפלור מנופה 50 גרם חמאה 250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה 30 גרם (2 כפות) סוכר
אופן ההכנה:
לבצק:
- מערבבים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק ו-80% מהמים, לשים עד לקבלת בצק אחיד ובודקים את מצב הוספת הנוזלים.
- נותנים לבצק מנוחה 20 דקות.
- מכינים את תערובת הקיפולים - מערבבים עם וו לישה את המחמאה לקיפולים ו-3 כפות הקמח לתערובת חלקה.
- מניחים על ניילון נצמד ועוטפים, בעזרת מערוך יוצרים צורה של ריבוע ושמים במקרר.
- יוצרים כדור מהבצק, עושים על פני הבצק 4 חתכים ב-4 כיוונים (שהחתכים לא ייפגשו במרכז, שיהיה מרווח ביניהם באמצע.
- לרדד לצורה של ריבוע ככה שיווצר מצב שמרכז הבצק יהיה עבה פי 3 מהקצוות.
- מניחים את ריבוע המחמאה של הקיפולים במרכז הבצק ועוטפים את המחמאה עם הבצק מכל הכיוונים.
- מרדדים למלבן בגודל 20*30 ומקפלים קיפול 3, מרדדים שוב למלבן ומקפלים קיפול 4.
- מקררים שעה.
- מוציאים מהמקרר, מסובבים את הבצק כך ששפתי הקיפול מקבילות אלינו.
- מרדדים שוב למלבן ומקפלים שוב קיפול 3 וקיפול 4 (הסבר בסוף המתכון).
- עוטפים את הבצק ומקררים ליממה.
- מחממים תנור ל-190-200 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי כ-4 מ"מ.
- מניחים על נייר אפייה, מנקבים עם מזלג. מניחים על הבצק עוד נייר אפייה ותבנית נוספת (הבצק צריך להיות בין 2 ניירות אפייה ו-2 תבניות).
- מכניסים לתנור למשך כ-10-15 דקות.
- מוציאים מהתנור, מצננים ומחלקים ל-3 מלבנים שווים.
להכנת קרם פטיסייר:
- מרתיחים בסיר 450 מ"ל חלב, מקל וניל ו-100 גרם סוכר (50 מ"ל חלב שומרים בצד).
- בקערה נפרדת טורפים חלמונים, 50 מ"ל חלב והקורנפלור לתערובת חלקה. מעבירים למסננת להוצאת גושים.
- כשהחלב מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את האש. מוזגים 3 כפות מהחלב החם לתערובת החלמונים, מערבבים. מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך החלב בהדרגה ובאיטיות תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לצינון מלא (אם לא תקפידו על שלב הצינון במיקסר, הפטיסייר יקבל קרום ויהפוך לגושים).
- מקציפים שמנת מתוקה עם 30 גרם סוכר ועושים השוואת מרקמים: מקפלים 1/3 מהקצפת לפטיסייר ומחזירים הכל חזרה לקצפת ומקפלים שוב.
הרכבה:
- יוצקים קרם על מלבן בצק אחד, מניחים עליו מלבן נוסף.
- יוצקים שוב קרם ומניחים את המלבן האחרון.
- מעבירים למקפיא לכשעה וחצי על להתייצבות מלאה (כשהעוגה תהייה קרה ויציבה יהיה אפשר לחתוך את הקרמשניט בקלות).
- מוציאים מהמקפיא וחותכים.
- שומרים את העוגה במקרר בלבד!! שהייה ממושכת של העוגה במקפיא תהרוס את קרם הפטיסייר.
*** קיפול 3 - מקפלים 1/3 בצק ומעליו מקפלים את 1/3 הבצק הנותר.*** קיפול 4 - מקפלים את שני הרבעים החיצוניים אל קו האמצע, ומניחים חצי מהבצק על החצי השני (כמו ספר).
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 5.0
תגובות גולשים למתכון עוגת קרמשניט (נפוליון):
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד שונות:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
שונות » עוגת קרמשניט (נפוליון)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|