אוכל גורמה: גם אתה יכול לבשל גורמה!מאת: יובל ניסני גוּרְמֵה הוא אוכל עשיר בטעמים, במרכיבים ובאסתטיקה. מנות הגורמה הן מנות בהן מושם דגש לא רק על הטעם והאיכות של האוכל, אלא גם על המראה שלו ועל מידת היצירתיות והגיוון. אז אם גם לך מסעדות גורמה פשוט 'עושות את זה', הגיע הזמן שתביא את מה שהן מציעות אליך הביתה. או במילים אחרות: תתחיל להכין אוכל גורמה בבית. מהו בישול גורמה?גוּרְמֵה (בצרפתית: Gourmet) הוא מונח המציין צורת בישול אידיאלית ויוקרתית, המזוהה לרוב עם תרבות העילית של תחום הקולינריה. המנות מורכבות לרוב ממרכיבי מזון איכותיים אשר נבחרו בקפידה, ואשר הוכנו לרוב עם שכלולי הכנה והצגה (העגה המקצועית היא פרזנטציה). הגורמה מזוהה לעתים עם תכונת אליטיזם, אך עם השנים, גברה העלייה ברמת המודעות הקולינרית גם בקרב קבוצות אחרות באוכלוסיה. הגורמה, נכנס למטבח של מסעדות רבות ולאחרונה, גם למטבח שלנו. המונח גורמה שגור היום בפיהם של מסעדנים רבים, שפים, אנשי מקצוע וכן אנשים מהציבור הרחב. יחד עם זאת, נראה שחלק גדול מהאוכלוסייה לא מדייק במינוח, או שמתעל את השימוש במונח למטרות עסקיות-שיווקיות. אוכל גורמה הוא אוכל מוקפד ויצירתי. לגורמה אין משכן אחד קבוע. מקומו במסעדות היוקרתיות, בדיוק כשם שהוא עשוי להימצא גם באולמות אירועים המגישים מנות גורמה, חברות קייטרינג או בבתים פרטיים של בשלנים מוכשרים במיוחד. כל זה אגב, לא אומר שהמנות חייבות להיות גם יקרות מאוד - אפילו אם ברוב המסעדות זה באמת כך... במסעדה הפרטית, אצלך בבית, תוכל להכין מתכוני גורמה מדהימים שלא ידרשו ממך להכניס את היד עמוק מידי אל תוך הכיס. תתפלא לדעת, אבל גם מוצרים שבהם אתה משתמש ביום יום – כמו שמן זית, עגבניות שרי, עלי בזיליקום, בשר אדום טרי ותבלינים – נחשבים כמוצרי גורמה, אם תדע כיצד לבחור אותם. הכלל הוא פשוט: למנות שלך מגיע הטוב ביותר. לכן, כשאתה בוחר בשר, בחר את הנתחים הטריים ביותר. כשאתה קונה שמן זית, בחר בשמן זית איכותי מכבישה קרה בלבד. את התבלינים קנה מחנות מקצועית ואיכותית, שמייבאת אותם ממקור ידוע ובעל שם. תתפלא לדעת, אך היום ניתן למצוא מרכיבים טריים ואיכותיים גם בסופרמרקטים וברשתות השיווק. זהו, עכשיו אתה מוכן. כמעט. ועכשיו, לכלי העבודה וההגשהאם אתה רוצה את הטוב ביותר, אסור לך להתפשר. זה נכון גם לגבי הכלים בהם תשתמש בבישול וגם לגבי כלי ההגשה. קנה קערות הגשה חסינות לחום גבוה; כף, מרית וסט סכיני שף מקצועיים שעשויים מפלדת אל-חלד, תבניות אפייה ייעודיות, סירים המתאימים לסוג המטבח שלך ומחבתות עם ציפוי טפלון או קרמי. גם המטבח בו תכין את האוכל ראוי ליחס חם. אמנם כאן ההשקעה אינה מתורגמת ישירות להצלחה, וטבח טוב יידע להוציא מנות מדהימות גם ממטבח פשוט, אבל על כמה דברים אסור לך לוותר: משטח עבודה גדול ונוח לעבודה, כיור רחב ונקי, מתקני תלייה לכלי העבודה וסדר (הסדר והניקיון מאוד חשובים). קדימה, לעבודה! עשרת הדברות של הבישול הגורמה:
מחפש רעיונות למתכוני גורמה?אוכל גורמה לא מאפיין מנות מסוג מסוים. למעשה, אתה יכול לבחור בכל מנה וסוג אוכל, אם רק תדע כיצד להוציא את מקסימום הטעמים והיצירתיות מאותה מנה. הכל נמצא בידיים שלך. בצע חיפוש פשוט באתר שלנו ומצא רעיונות להכנת מתכונים שאתה אוהב. אם יש צורך בכך, בצע את השינויים הנדרשים במתכון ושדרג אותו למתכון גורמה שידהים את האורחים שלך! ללמוד את הבסיס עם סדנאות גורמה מצוינותתרבות האוכל בארץ התפתחה מאוד בשנים האחרונות, ולצד מסעדות גורמה שצצות בכל פינה, ישנם גם בתי ספר שמציעים פלטפורמה נהדרת לרכישת הבסיס של בישול הגורמה. היום ישנן המון סדנאות גורמה מושקעות, איכותיות ומעניינות, שיעבירו לך בצורה הטובה ביותר את המשמעות של אוכל גורמה והדרכים ליצירת המנות המושלמות ביותר. כך תוכל, בקלות, לרכוש את הבסיס וממנו להתפתח עד לאיזו רמה שתרצה. חפש מתכונים באתר:
|
|