אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

איך להכין ארוחה שלמה בלחמניה?

בין אם זה להפסקת עשר בבית הספר או לארוחת צהריים בעבודה – ללחמנייה טובה ומלאה בכל טוב יש את כל הפוטנציאל האפשרי על מנת להשאיר אותנו שבעים ומרוצים לשעות ארוכות. אבל את הפוטנציאל הזה, צריך לדעת איך לממש. בסופו של יום, כשזה מגיע לארוחה בלחמניה, הכל מסתכם לשני פרמטרים מרכזיים – מה נכנס פנימה, ואיך אנחנו לומדים לגוון מידי פעם כדי לא להשתעמם מהר מידי לאורך זמן. גיוון הוא מילת המפתח העיקרית, במיוחד שכאנחנו מכינים אוכל לילדים. גיוון יכול לעזור לנו לחשוף את ילדינו למאכלים שונים, וגם לוודא שהם מקבלים את המרכיבים שהם צריכים לקבל מהתזונה שלהם. אז איך שומרים על גיוון ועל הדרך מספקים ארוחה שלמה בלחמניה? על כך במאמר הבא.

לחמניות לילדים – הגיע הזמן להיות יצירתיים

כשמדברים על הכנת לחמניות לילדים להפסקת עשר, ישנן שלל דרכים להיות גם מגוונים – וגם יצירתיים על הדרך. בנוסף, זה לא ידרוש ממכם יותר מידי עבודה על הבוקר, להפך, אולי אפילו יחסוך קצת זמן. אז איך מתחילים להכין ארוחה שלמה בלחמניות לילדים? כמו שאמרנו הכל תלוי במה שנכנס פנימה. אם אתם מכניים לחמניה לארוחת עשר,  נסו להעשיר אותה לא רק בחומוס או במיונז, אלא גם בירקות, חתיכת פסטרמה, אולי אפילו חביתת אומלט עשירה בגבינה וירקות. אם לילדכם יש יום לימודים ארוך ואתם מכינים לחמניה לארוחת צהריים, הגיע הזמן לפתוח את המקרר ולבדוק את השאריות משבת או מארוחת הצהריים יום קודם לכן – יכול להיות שתגלו שהשניצל, או תבשיל הבשר שהכנתם, יהוו תוספת מוצלחת ומזינה במיוחד שילדכם יזדקק לה בימים ארוכים בפעילות. בנוסף, תוכלו לספק לו תחושה אמיתית של ארוחה צהריים משביעה במיוחד, עם אוכל ביתי טעים וטעים.

אם בכל זאת יש לכם קצת זמן נוסף...

הקטע הבא מיועד להורים שמתחשק להם לעלות מדרגה בכל הנוגע ללחמניות לילדים. כמובן שמדובר בהמלצה, ובסופו של יום כל הורה והורה משקיע את הטוב ביותר, אבל אם מתחשק לכם להיות יצירתיים במיוחד עם הלחמניה שאתם מכינים לילדיכם, אולי הגיע הזמן לפרוץ את גבולות הקופסה ולחשוב איך אפשר לשדרג את הלחמניה עם מילויים מעניינים (ממרח אבוקדו, סלט תפוחי אדמה, סלט קלוסלאו), או איך תוספות עשירות כמו  פרוסות חצילים או קישואים מטוגנות. בנוסף לכל אלה, אם החלטתם ללכת עם האופציה של שאריות האוכל במקרר, תוכלו להכין סעודה אמיתית של ממש לילד, אם תכניסו את הלחמנייה לכמה דקות בתנור. התוצאה – לחנמיה קראנצ'ית וטעימה במיוחד שילדכם רק ייחכה לרגע שבו הוא יוכל לטרוף אותה.

אופצייה נוספת, היא לחצות את הלחמנייה לשתיים, למרוח ממרח עגבניות, לפזר מעט מוצרלה וגבינה צהובה – והרי לכם פיצה ביתית, תוצרת בית, מוכנה לארוחת עשר. תוכלו גם להוסיף לה תוספות שונות, כמו זיתים או תירס.

בתאבון!

 




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

מתכונים בעשר דקות

קורס ברמנים - בר מאסטר





סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד