אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

המרכיבים שישדרגו לכם את המטבח

ישנם לא מעט תבלינים ודגנים מוכרים לנו, אך ישנם גם כמה סוגי דגנים ותבלינים שלא כולם מכירים ועשויים לשדרג לכם את הבישולים לאין שיעור ולהעלות את קרנכם בעיני המשפחה והחברים.

ראשית אם אתם מחובבי האפייה, ישנם סוגי קמחים נוספים חוץ מקמח החיטה המוכר, ישנם סוגים הבריאים יותר לגופינו ובעיקר לא מכילים גלוטן, למשל קמח בוטנים, קמח שקדים, קמח חומוס, למעשה התהליך של הכנת הקמח הוא פשוט, הולכים לחנות התבלינים מבקשים חצי קילו של חומוס, שקדים, בוטנים ומבקשים מהמוכר לטחון לנו את התכולה עד שתגיע לצורתה הקמחית, בכל חנות תבלינים המכבדת עצמה תהיה מכונה הטוחנת את הדגנים. בנוסף ניתן להוסיף לסלטים שקדים ואגוזים ואפילו חמוציות (ללא סוכר כמובן) תוספות אלה משדרגות את הסלט ונותנות לו נופך בריא ועשיר בויטמינים. בנוסף הוספה של שיבולת שועל גם היא תוספת נחמדה ובריאה מאד לתפריט, היא יכולה להיות ארוחת בוקר נפלאה עם אוכלים אותה כקוואקר נאמר בתוספת חלב או מים כמובן, וניתן להוסיף לה פירות ואז זו בכלל חגיגה של בריאות, בנוסף ניתן להוסיפה למרקים במקום שקדי המרק המוכרים לנו שמלאים במלחים וחומרים מעובדים.

יתרונות של שיבולת שועל

לשיבולת שועל מגוון יתרונות בריאים למשל, מונעת מחלות לב. שיבולת השועל מכילה כמות גדולה של נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים אשר מונעים מחלות לב וכלי דם ומסייעים בהורדת הכולסטרול הרע, מבלי לפגוע בכולסטרול הטוב. מסייעת בתפקודי מערכת העיכול. כמות הסיבים התזונתיים אשר מכילה שיבולת השועל מסייעת בתנועת מעיים תקינה וערנית, ועל כן גורמת למערכת העיכול לעבוד בצורה תקינה ומונעת עצירויות וסיבוכים במערכת העיכול. עוד יתרון בולט של שיבולת השועל היא מאזנת את רמות הסוכר בגוף. שיבולת שועלת מסייעת באיזון הסוכר בדם ומפחיתה את הסיכון לחלות בסוכרת, כמות הסיבים התזונתיים והפחמימות המורכבות אותם מכילה שיבולת שועל, מאטה את פירוק הסוכרים הפשוטים ואת נפילת הסוכר לפני ואחרי ארוחות. עוד יתרון של שיבולת השועל שהיא מפחיתה סיכון במחלת הסרטן. מאותה הסיבה ששיבולת שועלת מסייעת במניעת מחלות לב, בנוסף היא מקור עשיר של מגנזיום. מגנזיום אחראי לתפקוד האנזים וייצור אנרגיה. בנוסף הוא עוזר למניעת התקפי לב ושבץ על ידי הרפיה של כלי הדם, סיוע לשריר הלב וכמו כן ויסות לחץ הדם. הרמות הגבוהות של המגנזיום עוזרות לגוף להשתמש באופן מיטבי בגלוקוז ועוזרות בהפרשתו של האינסולין.

שמן לטיגון

באגף השמנים כדאי להכניס לתפריט גם שימוש בשמנים אחרים מלבד שמן הזית בייחוד כאשר אנו מדברים על טיגון, מכיוון שלשמן הזית התחמצנות בטמפרטורה נמוכה יחסית לשאר השמנים הקיימים, למשל, שמן אורז או שמן ענבים מתחמצנים בטמפרטורות הרבה יותר גבוהות משמן זית ועל כן עדיפים מכיוון ששמן מחומצן לא בריא לנו ועלול להביא לקילקולי קיבה ואף בשימוש יתר למחלות נוספות.




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

מתכונים בעשר דקות

קורס ברמנים - בר מאסטר





סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד