המדריך המלא לכבישת זיתיםתמיד רצית לדעת איך כובשים זיתים אך לא הצלחת למצוא את סוד הקסם? השף מירי גרינברג מפרסמת את הסודות לכבישה המושלמת ומספקת כמה מתכונים שימושיים ויעילים. כבישה מהנה! איך בוחרים זיתים לכבישה?בכבישת זיתים ביתית חשוב להקפיד על שימוש בפירות שלמים ולא נגועים, יש לשטוף את הזיתים במים נקיים לפני הכבישה ולהחליף את התמיסה בתדירות המתבקשת (לפי שיטת הכבישה) כדי לסלק את המרירות. חשוב להקפיד על ריכוז המלחים בתמיסה לפי שיטת הכבישה. כיצד כובשים?הזיתים יכולים להיכבש בשלמותם או אחרי שנחרצו / נדפקו. הכל תלוי בסבלנות ובהעדפות שלכם. תהליך הכבישה מפוגג את המרירות מהזית. זה נמשך יותר זמן כשהזיתים שלמים. זיתים שלמים משרים בתמיסת מלח במשך חודש. אחר כך מסננים ומשרים בתמיסת מלח חדשה עם חומרי טעם: לימון, שום, פלפל חריף. בשלב הזה נכנסים לתהליך כבישה (וציפייה) של ארבעה חודשים! בזיתים "דפוקים" יש שתי אסכולות:
כך או כך, משרים את ה"דפוקים" במים (שאותם מחליפים מדי יום) במשך כמה ימים ואז מעבירים לתמיסת מלח מתובלת. אחרי חודש הזיתים מוכנים. כבישת הזיתים נעשית בכלי אטום לאוויר (פלסטיק נושם, ולכן הוא מחוץ לתחום). אפשר להשתמש בצנצנת זכוכית או בפח. אם אתם כובשים מתחילים, העדיפו כלי חדש. אם אתם משתמשים בכלי משומש, הוא חייב (!) להיות מעוקר אחרת תרד כל ההשקעה לטמיון. תמיסת המלח שבה כובשים צריכה להיות בריכוז של %10-12%. מלח מוסיפים לפי מבחן הביצה. כלומר, לוקחים ביצה בטמפרטורת החדר, מניחים בתוך המים ומוסיפים מלח עד שהביצה צפה. מעל לתמיסה חייבים לצקת מפלס יפה של שמן לאטימה, לא חייבים שמן זית. בכל פעם שמוציאים זיתים חייבים לוודא שמפלס השמן לא נפגע כך יישמרו הזיתים מפני עובש. אזהרה: אם אתם חייבים לטעום במהלך הכבישה השתמשו בכף/מזלג יבשים ולא באצבעות. מתכונים לכבישת זיתיםמתכון לזיתים דפוקים:
1 ק"ג זית סורי ירוק ולא פצוע אופן הכנה:
מתכון לזיתים שחורים במלח:זו השיטה בה כובשים את זיתי התסוס המפורסמים ביוון, אפשר לכבוש זית נבאלי או ברנע, אך הסורי הוא הטוב מכולם.
1 ק"ג זיתים שחורים אופן הכנה:
מתכון לזיתים מתובלים בסגנון ים תיכוני:
1 ק"ג זיתי קלמנטה אופן הכנה: מוסיפים לכל 250 גרם זיתי קלמנטה ¼ כוס שמן זית מתובל בחופן עלי אורגנו קצוצים, חופן עלי תימין או רוזמרין, שום כתוש וקליפה מגוררת מלימון או מ ½ תפוז. מתכון לזיתים בסגנון מרוקאי:
1 ק"ג זיתים ירוקים אופן הכנה: מוסיפים לכל 250 גרם זיתים ירוקים ¼ כוס שמן זית מתובל בחופן עלי פטרוזיליה קצוצים, חופן עלי כוסברה קצוצים, קורט כמון, שום וצ'ילי כתוש. מתכון לזיתים בסגנון בלקני:
1 ק"ג זיתים סגולים אופן הכנה: מוסיפים לכל 250 גרם זיתים סגולים ¼ כוס שמן זית מתובל בבצל סגול פרוס ובמעט חומץ. מתכון לזיתים בקארי:
1 ק"ג זיתים ירוקים אופן הכנה: מערבבים את הזיתים עם שמן זית מתובל באבקת קארי ומוסיפים זרעי כוסברה קלויים, כוכבי אניס ומקל קינמון שבור. חפש מתכונים באתר:
|
|