אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

עוגות מעוצבות - טיפים לעיצוב עוגות מבצק סוכר

עוגות מעוצבות - מתוך הספר עוגות שעושות מסיבות

עוגות מעוצבות הן דרך קלה ונהדרת להפוך כל חגיגה לבלתי נשכחת. עם עוגה מעוצבת, תוכלו למקד את כל העיניים אל עבר העוגה ולהפוך אותה למסמר האירוע.

עיצוב עוגות ועוגיות משלב יכולות שונות - ציור ופיסול, עיצוב בגדים ושיער ועוד. ועם כל זאת, לא נדרש שום ניסיון קודם באמנות או אפילו באפייה, כדי להצליח להכין לבד עוגות מעוצבות ויפהפיות.

הספר מהווה את המדריך המושלם שיעזור לכם להשתלט על הטכניקות הנדרשות לעיצוב עוגות ועוגיות.

טיפים לעיצוב עוגות ועוגיות מבצק סוכר

  1. ההדרכות בשיטת "צעד צעד", המלוות בצילומים מפורטים, יובילו אתכם תמיד להצלחה בטוחה, גם עם עוגות ועוגיות שנראות לכאורה מסובכות ומורכבות.
  2. ההסברים כתובים בדיוק לפי סדר הפעולות הנדרש, ולכן מומלץ להכין את העוגות והעוגיות לפי סדר השלבים בהסבר.
  3. כדאי לתכנן נכון את הזמן. עוגיות מכינים תמיד לפחות יום לפני האירוע והעבודה עליהן נעשית בשלבים. חלקים מסוימים בחלק מהעוגות מצריכים עבודה מוקדמת של יום-יומיים לפני בנייתן.
  4. עוגות מעוצבות יכולות ואף צריכות להיות טעימות. אם מצאתם כמה מתכונים מנצחים להכנת עוגה בחושה טעימה, כדאי, כמובן, להשתמש בהם.
  5. בצק סוכר כשמו כן הוא: בצק העשוי מסוכר. הוא רך, נעים וחלק למגע וטעמו מתוק. אפשר להכין את הבצק בבית, אך מומלץ לקנות אותו בחנויות המתמחות בכך.
  6. בצק סוכר מתאים לציפוי עוגות בחושות שאינן מצריכות קירור, שכן בצק הסוכר רגיש ללחות שבמקרר.
  7. בצק סוכר נוטה להתייבש במהירות. לכן יש להקפיד על ציפוי מהיר של העוגה ועל אחסון נכון של הבצק: מכניסים את שאריות הבצק לשקית אטומה ומאחסנים אותן בתוך קופסה סגורה היטב במקום יבש ואפל.
  8. בצק פיסולי הוא בצק סוכר שהוספה לו מעט אבקת cmc. למעט עיטוף העוגה, כל שאר האלמנטים שעליה – דמויות, פסלים, קישוטים – נעשים בבצק פיסולי.
  9. הבצק הפיסולי גמיש ונוח יותר לעבודה מבצק סוכר. הוא עדין פחות ועמיד יותר, כך שאפשר ליצור ממנו דמויות מורכבות שאי אפשר להכין מבצק סוכר רגיל.
  10. עוגיות מקושטות - כדי שעוגיות יתאימו לציפוי ויהיו שטוחות וישרות, יש להשתמש בקמח לבן רגיל ללא חומרי התפחה.
  11. אפשר להכין עוגיות שבמרכזן חור, בהן אפשר להשתמש להשחלת סרטים, או עוגיות "על מקל". את החור או השחלת השיפוד לעוגייה יש לבצע לפני אפיית העוגיות.
  12. אין לכם חותכן עוגיות בצורה שרציתם? כל שעליכם לעשות הוא להעתיק ציור ולחתוך את הבצק המרודד עם סכין חדה על-פי קווי המתאר של הציור.

מתכננים להכין עוגות מעוצבות וזקוקים לטיפים נוספים? תחפשו את הספר "עוגות שעושות מסיבות - עיצוב עוגות מבצק סוכר", מהוצאת "קוראים"/ מוני רוקח-אוחנה ולילך קסיאלי-שיפמן.




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

מתכונים בעשר דקות

קורס ברמנים - בר מאסטר





סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד