אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

חשיבות צחצוח שיניים אחרי ארוחה

מאכלים ומשקאות מסוימים, במיוחד אלה העשירים בפחמימות ובסוכרים – מעודדים יצירת חיידקים מסוימים בפה. חיידקים אלה תוקפים את אמייל השיניים שלכם לפחות עשרים דקות לאחר אכילת ארוחה או חטיפים. על ידי צחצוח שיניים לאחר האוכל, תוכלו להיפטר מחיידקים אלה לפני שהם יתחילו לתקוף את אמייל השיניים שלכם.

על ידי ניקוי שיניים לאחר הארוחות, אתם עשויים למנוע את הופעת הכתמים המכוערים על השיניים, ולחסוך לעצמכם טיפולים והוצאות כספיות בגין הלבנת שיניים. יחד עם זאת, כפי שתראו בהמשך, מומלץ להמתין כחצי שעה בין סוף הארוחה לבין צחצוח השיניים, כדי לא לפגוע באמייל השיניים שלכם.

לקבלת התוצאות הטובות ביותר, כפי שימליץ לכם כל רופא שיניים, מומלץ להשתמש במשחת שיניים פלואוריד. משחה זו מאפשרת לכם להיפטר משכבת הפלאק ולמנוע עששת. בדרך זו תבטיחו שהשיניים נשארו נקיות למשעי אחרי האכילה.

האם רק משקאות וחטיפים מתוקים מזיקים לשיניים שלי?

סוכר אינו הגורם התזונתי היחיד שעלול לפגוע בחיוך שלכם. מזון ומשקאות עתירי חומצה שוחקים את האמייל המגן על השיניים, בתהליך שנקרא ׳שחיקת שיניים׳.

מצב זה עלול לשנות את מראה השיניים שלכם ולקדם אפשרויות להתפתחות חיידקים שעלולים לגרום לחורים, לזיהומים, ולצורך לעבור טיפולי שיניים אסתטיים באמצעות ציפוי חרסינה.

כיצד גורמת שחיקת השיניים לנזק לשיניים שלי?

שחיקת שיניים היא מצב קבוע. אם האמייל שלכם התחיל להישחק אתם עלולים לחוות מספר תסמינים, כגון:

-          כאב או רגישות בעת צריכת משקאות חמים, קרים או מתוקים.

-          שינוי בגוון השיניים והוא הפך לצבע צהבהב.

-          שינוי במילוי החורים בשיניים.

-          התמודדות עם סיכונים להיווצרות חורים רבים יותר לאורך זמן.

-          התפתחות של מורסה.

-          הזדקקות לסתימות, לכתרים, לטיפול שורש או אפילו לעקירת שיניים – כתוצאה משחיקת האמייל.

האם לצחצח שיניים מיד לאחר הארוחה – או להמתין מעט?

חשוב לדעת שצחצוח שיניים מיד לאחר האכילה, עלול להשפיע לרעה על אמייל השיניים שלכם. המזונות, במיוחד אם מדובר במזון חומצי, מחלישים את שכבת האמייל הקשה. לכן, מומלץ להימנע מצחצוח שיניים למשך 30 דקות לפחות מתום הארוחה.

כיוון שהמזון מחליש זמנית את אמייל השיניים, צחצוח שיניים מיד לאחר האכילה עלול לפגוע באמייל, שנמצא כעת במצבו המוחלש ביותר. הנה כמה מהמזונות המזיקים ביותר לאמייל:

-          מזון חומצי כמו עגבניות ופרי הדר עלול לפגוע באמייל, כך שמומלץ לאכול אותם כחלק מהארוחה, ולא לבד.

-          פירות יבשים, כולל צימוקים, יכולים גם הם לגרום לבעיות, כיוון שהם נדבקים לשיניים. כלומר, החומצות המיוצרות על ידי חיידקים הגורמים לחורים בשיניים, ימשיכו לפגוע בשיניים שלכם, זמן רב לאחר שסיימתם לאכול פירות אלה שנדבקו לשיניים.

-          משקאות קלים הם האשמים העיקריים בשחיקת שיניים. גם אם משקאות אלה נטולי סוכר, סביר שהם יהיו חומציים בגלל הפחמן. הגזים המבעבעים במשקאות אלה מעלים את רמת החומציות של המשקה, בלי קשר לטעם שלו.

-          חומצה במשקאות יכולה להגיע גם מתמציות בטעם הדרים (כמו לימון, ליים ותפוז).

-          משקאות טבעיים (כמו מיץ תפוזים או לימונדה טרייה), גם הם בעלי חומציות גבוהה יותר ממים.

-          שתו משקאות אלה לעתים רחוקות, ולא באופן יומיומי.

-          ואם כבר מדברים על פינוקים, יש סוכריות חמוצות שכוללות חומצת לימון כדי להשיג את אפקט הטעם הרצוי. אם אתם אוהבים סוכריות חמוצות, נא לצרוך אותן במתינות.

טיפים להגנה על השיניים שלכם

אתם יכולים להפחית את שחיקת האמייל של השיניים, על ידי תשומת לב למאכלים ולמשקאות שאתם צורכים. תוכלו לעשות זאת בעזרת הקשבה לעצות הבאות:

-          להמתין שעה קלה לפני שאתם מצחצחים שיניים לאחר האוכל, בעיקר אם אכלתם מזון חומצי. המתנה זו תעניק

o       לרוק סיכוי לשטוף את החומצות באופן טבעי,

o       ולאמייל הזדמנות להתקשות מחדש.

-          הימנעו, או לפחות הגבילו את צריכת המשקאות החומציים, כמו משקאות קלים. ואם אתם מכורים, עדיף לשתות עם קש.

-          כשאתם שותים משקה קל, אל תחזיקו אותו בפה יותר מכפי שנדרש. פשוט לקחת לגימה ולבלוע.

-          לאחר צריכת מזון ומשקאות חומציים, מומלץ לשטוף את הפה במים, לשתות חלב או ליהנות מחטיף גבינה מיד לאחר מכן. מזונות חלביים אחרים, העשירים בסידן, יוכלו לסייע לנטרל את החומציות שצרכתם.

-          הרוק מסייע לכם לשלוט בחומציות. כדי לעזור לרוק לזרום ולהגן על השיניים, מומלץ ללעוס מסטיק ללא סוכר.




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks



מתכונים בעשר דקות

קורס ברמנים - בר מאסטר






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד