בישול ללא גלוטןקמחים ללא גלוטן וטיפים חשובים למטבח:גלוטן הוא חלבון הקיים בדגנים שונים כגון: חיטה, שעורה ושיפון. בארץ ובעולם מגלים יותר ויותר אנשים כי הם רגישים לחלבון זה ומערכת העיכול שלהם איננה יכולה לעכל מזון המכיל גלוטן.בארץ לפי נתונים המפורסמים יש למעלה מ 25,000 איש החולים במחלת הצליאק, מחלה אוטואימונית הכרוכה בחשיפה לחלבון הגלוטן. בחנויות הטבע השונות ניתן למצוא קמחים ללא גלוטן דוגמאת קמח אורז חום ולבן, קמח טפיוקה, קמח תירס, קמח תפוח אדמה וקמח סויה. קמחים אלה בעלי מאפיינים ייחודיים כאשר לכל אחד מהם טעם וטקסטורה משלו אשר משפיעים על התוצר הסופי. באפיית לחמים ודברי מאפה ללא גלוטן יש למצוא תחליף לחלבון הגלוטן החסר. הגלוטן משמש כקושר באפייה אשר במגע עם נוזל יוצר רשת סיבים המעניקה מרקם וגמישות למאפים ועוזר בכליאת בועות פחמן דו חמצני המשתחררות בתהליך ההתפחה עם שמרים. ההמלצה הגורפת בתחום האפייה ללא גלוטן היא להשתמש בעירבוב של קמחים כדי להגיע לתוצאות טובות וכן להשתמש בחומרים המחקים את פעולת הגלוטן כגון קסנתאן גאם או גואר גם. איך נשמיש את המטבח הפרטי שלנו לעבודה ללא גלוטן?
www.theallergyfreechef.com חפש מתכונים באתר:
|
|