אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

סדנאות בישול טבעוני

אומרים שבכל בדיחה יש מעט מן האמת, אני לא תמיד מסכים עם זה, אבל נניח לשם ההנחה שיש בכל בדיחה מן האמת. אם זה כך, אז המצב שלנו, הטבעוניים, איך לומר, לא מזהיר.

כמות הבדיחות שיש על הטעם של האוכל שלנו, המבחר, תחושת הרעב או הבריאות שלנו היא גדולה וקצרה היריעה מלהרחיב כאן. על פי הבדיחות עלינו אנחנו אוכלים בעיקר את אותו אוכל בלתי אסתטי מדי יום, טעמו של אותו האוכל הוא תפל, בריאותנו רעועה (אנחנו למעשה על ערש דווי ממש) ועוד לא דיברנו על מצב הרוח שלנו, לפי הבדיחות אנחנו במצב מתמיד של עצבים הנגרם עקב רעב כרוני.

הבדיחות הנגזרות מהנחות אלו מוכרות לכל טבעוני באשר הוא. הבעיה היא שיש אנשים שבטוחים שהנחות אלו הן אמיתות. חלק מהאנשים הללו הם קרניבורים גמורים וזה מובן בהחלט, אבל חלק מהאנשים ששותפים לתפיסות אלו הם טבעוניים שפשוט צריכים קצת עזרה, וכדי לקבל את העזרה הזאת אני מפנה אותם לסדנאות בישול טבעוני.

שם, בסדנאות בישול טבעוני, רואים היטב שאין הרבה אמת בבדיחות הללו. אולי פעם הייתה בהן איזה שהיא אמת, אבל כיום הדברים השתנו לבלי היכר.



עולם חדש נפתח בסדנאות לבישול טבעוני:



מבחר – בסדנאות בישול טבעוני מגלים עד כמה המבחר הטבעוני הוא גדול ובעוד אני כותב את השורות האלו המבחר ממשיך לגדול. הנה רק כמה מהמנות שלומדים להכין בסדנאות בישול טבעוני: קציצות, מאפים, אורז, ממרחים, פסטה, עוגות, כנאפה, שווארמה, טארט, מוס, טאבולה, סלטים, ירקות, גראטן, ריזוטו, לביבות, פולנטה, קדרות, סיגרים, סופגניות, פלאפל, חצילים, סטייק טופו וזה רק על קצה המזלג… יש עוד מאות מנות טבעוניות שניתן להכין והמבחר, כאמור, רק הולך וגדל עם הזמן.

יש טעם – סדנאות בישול לא רק מלמדות אותנו להכין מבחר גדול של מנות כי אם גם חושפת בפנינו סודות קולינריים חשובים. לא כולנו נולדנו עם תרווד ביד. זה נכון לקרניבורים כמו שזה נכון לטבעונים או צמחוניים. בישול הוא מיומנות ואפשר בהחלט לרכוש מיומנות זו. בסדנאות בישול לומדים, אם כן, כיצד להכין אוכל טבעוני גורמה!!!

אסתטיקה – כאשר אנחנו אוכלים כל החושים מופעלים, לא רק חוש הטעם. אנחנו אוכלים עם חוש הריח – מריחים את המזון ואנחנו אוכלים גם עם העיניים – מנות יפות נראות לנו טעימות יותר ולא ניגע במנות שנראות לנו "מכוערות". בסדנאות בישול טבעוני לומדים על סגנונות הגשה, ממש כמו בסדנאות בישול בכל בית ספר קולינרי אחר. מפתחים את החוש היצירתי שטבוע בכל אחד ואחת מאיתנו ויש לזה חשיבות גדולה!

בריאות – אם אמא מטרידה אתכם שהמעבר לאורח חיים טבעוני יחבל בבריאות שלכם, אז אולי כדאי שגם אמא תצטרף לסדנת הבישול הטבעוני. כי בסדנה לומדים לא רק לבשל מבחר מנות טבעוניות ויפות, כי אם גם לומדים כיצד לאכול בריא. לומדים אילו תחליפים קיימים לבשר ולמוצרים מן החי? למה "הגוף הטבעוני" זקוק מדי יום? מה נחשב אוכל בריא ומה לאו? ומה הוא תפריט טבעוני מאוזן?.

היום אנחנו, הטבעונים, עדיין מיעוט, אולי אפילו מיעוט נרדף. אבל עוד יבוא היום, והוא לא רחוק, שאנחנו נהיה הרוב והגלגל יתהפך. הביאו את היום....!
 




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

מתכונים בעשר דקות

קורס ברמנים - בר מאסטר





סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד