איך לארגן את המטבח לבישול
איך לארגן את המטבח לבישול
עורכים מסיבה גדולה בבית בקרוב או רוצים להכין ארוחה טובה לכל החברים? רוצים
לנצל נכון את הזמן שלכם במטבח ובעיקר – לאפות ולבשל מטעמים טעימים? אם כן, הנה
כמה טיפים שיעזרו לכם לארגן נכון את המטבח שלכם לקראת הבישול והכנת המנות:
1. הכינו מראש רשימה מסודרת של המנות והמצרכים – בין אם מדובר בארוחת שבת גדולה
או מסיבה לחברים הכי קרובים שלכם, כחלק מארגון ותכנון הארוחה, מומלץ לכם להכין
מראש רשימה מסודרת של המנות שאותן אתם מתכננים להכין. את הרשימה חלקו לשלושה
חלקים (במידה ורלוונטיים): מנות פתיחה/מנות ראשונות, מנות עיקריות ומנות
אחרונות/קינוחים. בנוסף, הכינו רשימה של המצרכים שלהם אתם זקוקים לכל מנה,
וארגנו גם אותם על השיש. כך תוכלו להשלים, במידת הצורך, את המצרכים החסרים,
ולוודא שאכן ברשותכם כל המצרכים הנדרשים למנות שאותן אתם מעוניינים להכין.
2. ארגנו על השיש את כל הציוד החשמלי שלו אתם זקוקים – כדי לארגן נכון את יום
העבודה, בכל הקשור להכנת המנות לקראת הארוחה, מומלץ להכין את כל הציוד החשמלי
שלו זקוקים במהלך העבודה עצמה. למשל, מיקסר, מעבד מזון, מטחנת תבלינים וכדומה.
כדאי שכל אלה יעמדו על השיש וירוכזו באותו האזור. כך תחסכו זמן באיתור מוצרי
החשמל שוודאי פזורים בארונות השונים ותוכלו להתחיל בעבודה כמה שיותר מהר.
3. דאגו שעומד לרשותכם קרש חיתוך יציב, ואם לא, היעזרו במגבת כתמיכה – סביר
שתזדקקו במהלך הכנת המנות השונות גם לקרש חיתוך וודאו שברשותכם קרש חיתוך יציב
שניתן לעבוד עליו. במידה והוא איננו יציב, הניחו תחתיו מגבת, שתשמש כתמיכה
ותמנע תזוזות מיותרות שלו.
4. וודאו שמשטח העבודה שלכם נקי ופנוי – כדי להתנהל נכון במטבח, ובעיקר – באופן
יעיל, חשוב שסביבת העבודה שלכם וכל משטחי העבודה שעליהם אתם מתכננים לעבוד יהיו
נקיים. במידה והם עמוסים בכלים שונים, פריטי נוי או אפילו קערת פירות, הזיזו
אותם הצידה והקפידו לנקות את האזור כולו.
5. הדפיסו את המתכונים והיעזרו בהם – תוכלו למצוא ברשת מגוון עצום של
מתכונים קלים שתוכלו להיעזר בהם. מתכונים קלים אלה יכולים להפוך את העבודה שלכם
למהירה יותר, וגם אם אינכם בעלי ניסיון רב בהכנת מנות שונות. כדי לייעל את
תהליך העבודה שלכם ובמקום שתצטרכו לקחת אתכם למטבח את המחשב הנייד שלכם (בהנחה
שאכן יש לכם אחד כזה), הדפיסו את כל המתכונים שבהם אתם מתכננים להיעזר והניחו
אותם על השיש, לידכם. רכזו אותם בקלסר אחד ובכל פעם היעזר במתכון הרלוונטי לכם.
6. התחילו בהכנת המנות המורכבות יותר – את המנות הקלות השאירו לסוף, והתחילו
בהכנת המנות המורכבות יותר. למשל, אם אתם מתכננים להכין מאפים למיניהם הכולל
בצק הזקוק להתפחה של זמן מה, התחילו בכך. אם אתם מתכננים להכין קינוחים הדורשים
הקפאה, התחילו בהכנתם. את הסלטים הפשוטים ושאר המנות הקלילות, השאירו לסוף
התהליך.
|
קהילות הפורומים של Cooks





|