אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

הבישול הגלילי: כשמסורת ותרבות נפגשות

המטבח הגלילי מגלם מאחוריו מסורת עתיקת יומין, ריחות, טעמים וצבעים שכולנו גדלנו עליהם. רבים מאיתנו נזכרים בערגה באוכל של פעם, כשלא הפשרנו ירקות קפואים, חיממנו פיצה קפואה לארוחת ערב או ניגבנו חומוס מקופסה השופעת חומרים משמרים. הניחוחות של הבישול האורגני, העונתי והמסורתי של המטבח הגלילי מאז ומתמיד היו באפנו, אך היטשטשו עם תעשיית המזון שרצה קדימה.

אבל לא צריך להמשיך להיזכר בערגה - הניחוחות הללו עדיין קיימים. המטבח הגלילי שומר על הטעם המוכר והאהוב, ומשתמש בחומרים איכותיים, עונתיים ואורגניים שלא הונדסו בתנאי מעבדה. המטבח הגלילי המסורתי בנוי לחלוטין על חומרי הגלם שלו - הגבינה שנחבצה לפני שעות ספורות במחלבה מהיישוב ליד, עשבי התיבול שנקטפו מהגינה והתבלינים שמעניקים ארומה מזרח תיכונית לתבשיל כולו. לא צריך להתאמץ יותר מדי כדי להתחבר מחדש לטעמים שכולנו אוהבים - רק צריך למצוא מסעדה בגליל. המסעדות הטובות בארץ כבר מזמן לא מוגבלות רק לתל אביב, הגליל משופע בפנינים קולינריות מדהימות המשלבות בין העקרונות המסורתיים של המטבח המקומי, יחד עם בישול עילי וקולינריה ברמה שלא תבייש את המסעדות הטובות בעולם.

החקלאות בגליל היא מהעשירות בעולם, והבישול הגלילי משתמש במה שיש בבית. המאכלים הגליליים הם בעלי זהות מובחנת ובולטת מאוד, טעמים ייחודיים שלא ניתן למצוא בשום אזור גיאוגרפי אחר שמעוצבים על פי החקלאות המקומית, הפירות, הירקות והעשבים שגדלים כאן אצלנו בגליל. את הגידולים המקומיים והמתכונים המסורתיים לוקח המטבח הגלילי העילי ומעצב לכדי מאכלים מגוונים המשלבים מטבחים וטעמים שונים. למעשה, המטבח הגלילי המודרני יצר זן חדש של מאכלים ומתכונים שמשתמשים במטעמי האזור, ומשלבים אותם עם גישות שונות בעולם הקולינריה.

יחד עם זאת, המטבח הגלילי הוא כל כך מגוון לא רק בזכות ההתפתחות המודרנית שלו, השואבת השראה ממטבחים שונים, אלא גם בזכות הגיוון התרבותי הטבעי שלו, כאן בבית. הגליל הקטן מכיל בתוכו ערב רב של תרבויות שונות, לכל אחת מהן הזהות הקולינרית והמאכלים שלה. כל התרבויות האלו יחד יוצרות מטבח פלורליסטי ומיוחד, עם טעמים שבאמת לא ניתן למצוא בשום מקום.

לכן, את המטבח הגלילי המודרני ניתן לחלק לשני זרמים שונים: הזרם שמתייחס להשפעות של תרבויות שונות ברחבי העולם, ויוצר סגנון פיוז'ן פלורליסטי המייצג כמה תרבויות במנה אחת, והזרם שמשמר את המורשת והבישול האותנטי. כך בגליל תוכלו למצוא מסעדות המציעות תפריט עשיר בטעמים, עם נגיעות עדינות של תרבויות זרות, לצד מסעדות משפחתיות שורשיות שמבחינות בין הניואנסים הקטנים שבגליל, וממש ניתן להרגיש בתפריט שלהן את האזור הגיאוגרפי שבו הן נמצאות.


 




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד