הבישול הגלילי: כשמסורת ותרבות נפגשות
המטבח הגלילי מגלם מאחוריו מסורת עתיקת יומין, ריחות, טעמים וצבעים שכולנו גדלנו
עליהם. רבים מאיתנו נזכרים בערגה באוכל של פעם, כשלא הפשרנו ירקות קפואים, חיממנו
פיצה קפואה לארוחת ערב או ניגבנו חומוס מקופסה השופעת חומרים משמרים. הניחוחות של
הבישול האורגני, העונתי והמסורתי של המטבח הגלילי מאז ומתמיד היו באפנו, אך היטשטשו
עם תעשיית המזון שרצה קדימה.
אבל לא צריך להמשיך להיזכר בערגה - הניחוחות הללו עדיין קיימים. המטבח הגלילי שומר
על הטעם המוכר והאהוב, ומשתמש בחומרים איכותיים, עונתיים ואורגניים שלא הונדסו
בתנאי מעבדה. המטבח הגלילי המסורתי בנוי לחלוטין על חומרי הגלם שלו - הגבינה שנחבצה
לפני שעות ספורות במחלבה מהיישוב ליד, עשבי התיבול שנקטפו מהגינה והתבלינים
שמעניקים ארומה מזרח תיכונית לתבשיל כולו. לא צריך להתאמץ יותר מדי כדי להתחבר מחדש
לטעמים שכולנו אוהבים - רק צריך למצוא
מסעדה בגליל. המסעדות הטובות בארץ כבר מזמן לא מוגבלות רק לתל אביב, הגליל
משופע בפנינים קולינריות מדהימות המשלבות בין העקרונות המסורתיים של המטבח המקומי,
יחד עם בישול עילי וקולינריה ברמה שלא תבייש את המסעדות הטובות בעולם.
החקלאות בגליל היא מהעשירות בעולם, והבישול הגלילי משתמש במה שיש בבית. המאכלים
הגליליים הם בעלי זהות מובחנת ובולטת מאוד, טעמים ייחודיים שלא ניתן למצוא בשום
אזור גיאוגרפי אחר שמעוצבים על פי החקלאות המקומית, הפירות, הירקות והעשבים שגדלים
כאן אצלנו בגליל. את הגידולים המקומיים והמתכונים המסורתיים לוקח המטבח הגלילי
העילי ומעצב לכדי מאכלים מגוונים המשלבים מטבחים וטעמים שונים. למעשה, המטבח הגלילי
המודרני יצר זן חדש של מאכלים ומתכונים שמשתמשים במטעמי האזור, ומשלבים אותם עם
גישות שונות בעולם הקולינריה.
יחד עם זאת, המטבח הגלילי הוא כל כך מגוון לא רק בזכות ההתפתחות המודרנית שלו,
השואבת השראה ממטבחים שונים, אלא גם בזכות הגיוון התרבותי הטבעי שלו, כאן בבית.
הגליל הקטן מכיל בתוכו ערב רב של תרבויות שונות, לכל אחת מהן הזהות הקולינרית
והמאכלים שלה. כל התרבויות האלו יחד יוצרות מטבח פלורליסטי ומיוחד, עם טעמים שבאמת
לא ניתן למצוא בשום מקום.
לכן, את המטבח הגלילי המודרני ניתן לחלק לשני זרמים שונים: הזרם שמתייחס להשפעות של
תרבויות שונות ברחבי העולם, ויוצר סגנון פיוז'ן פלורליסטי המייצג כמה תרבויות במנה
אחת, והזרם שמשמר את המורשת והבישול האותנטי. כך בגליל תוכלו למצוא מסעדות המציעות
תפריט עשיר בטעמים, עם נגיעות עדינות של תרבויות זרות, לצד מסעדות משפחתיות שורשיות
שמבחינות בין הניואנסים הקטנים שבגליל, וממש ניתן להרגיש בתפריט שלהן את האזור
הגיאוגרפי שבו הן נמצאות.
|
קהילות הפורומים של Cooks





|