אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

הכנת פיצה ביתית

הכנת פיצה ביתית

פיצה הינה אחד מהמאכלים המועדפים ביותר ברחבי העולם

אכילת פיצה הינה מן ההנאות הקולינריות הגדולות ביותר ברחבי העולם, ואנשים רבים רוכשים פיצות בהזדמנויות שונות- טיולים, יציאה לעיר, ארוחות משפחתיות ועוד. בעוד זה מהנה ביותר לרכוש פיצה מפיצריית גורמה, הדבר עלול להגיע לסכומים גבוהים ביותר אשר גדלים ככל שאנו רוכשים יותר פיצות עם יותר תוספות. למרות האמור, רובם המוחלט של האנשים לא יהיה מעוניין בהפסקת צריכת המאכל הטעים. לשמחתנו, כיום ישנן דרכים פשוטות וקלות בהן כל אחד יכול להכין פיצה ביתית וליהנות מטעמה בנוחות הביתית שלו.

חוויה קולינרית לכל המשפחה

הכנת פיצה ביתית אינה מחייבת ירידה ברמתה, וברוב המקרים נוכל אף ליהנות מאחת טעימה יותר. כמו כן, הכנת פיצה בבית יכולה להפוך לחוויה לכל המשפחה, בה מעורבים גם הילדים, האורחים וההורים, דבר אשר מספק הנאה לכל משתתפי הארוחה וכן הופך את אכילת הפיצה לחווייתית הרבה יותר היות וכולם לקחו חלק בהכנתה.

אופן הכנה

 בכדי להכין פיצה ביתית, כל שצריך הוא חצי קילו קמח, שתי כפיות שמרים, כפית סוכר, כפית מלח, 3-4 כפות של שמן זית וכוס ושליש של מים פושרים. את הבצק יש ללוש ולהתפיח במשך כחצי שעה- שעה, תלוי בטמפרטורה השוררת בבית. את הרוטב אנו יכולים לרכוש, אולם מהנה יותר להכין רוטב ביתי, הכולל שלוש עגבניות קלופות וקצוצות, 5 שיני שום, בזיליקום טרי, חצי כפית סוכר, כפית מלח, כפית שמן זין, שתי כפות רסק עגבניות וכפית אורגנו יבש. על הפיצה שלנו נוכל להוסיף כל תוספת שנרצה, וכל שנשאר לנו לעשות הוא לאפות אותה.

כיום זה פשוט מאוד להפוך את התנור הביתי לתנור מקצועי לאפיית פיצות

עלינו לאפות את הפיצה בצורה הנכונה. בעוד שימוש בתבניות בעלות חורים אכן יסייע לנו בהגעה למרקם הנכון, הדרך הטובה ביותר לבצע זאת הינה באמצעות שימוש באבן שמוט. אבן שמוט הינה אבן אוגרת חום, אשר מסייעת לנו באפיית פיצות, פוקאצות ולחמים בחום גבוה ובמהירות, דבר אשר יוצר את הקרום הפריך. את האבן יש לחמם בטרם אנו מתחילים את האפייה, ולכן נכניס אותה לתנור כבר בתחילת הכנת הבצק, ונחמם אותו לחום הגבוה ביותר. עד שנגיע לשלב האפייה, היא תתחמם דייה ונוכל להנמיך את חום התנור לחום בינוני ולאפות עליה את הפיצה שלנו. בסיום האפייה נוכל ליהנות מפיצה איכותית וטעימה, אשר הכנו בכוחות עצמנו באמצעים ביתיים בלבד.




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

ברז מים תת כיורית

מגזין דיגיטלי

קסרול סדנאות בישול

x-press מוצרי בישול ואפייה, תנורים ועוד



סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד