המרכיבים שישדרגו לכם את המטבחישנם לא מעט תבלינים ודגנים מוכרים לנו, אך ישנם גם כמה סוגי דגנים ותבלינים שלא
כולם מכירים ועשויים לשדרג לכם את הבישולים לאין שיעור ולהעלות את קרנכם בעיני
המשפחה והחברים. יתרונות של שיבולת שועללשיבולת שועל מגוון יתרונות בריאים למשל, מונעת מחלות לב. שיבולת השועל מכילה כמות גדולה של נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים אשר מונעים מחלות לב וכלי דם ומסייעים בהורדת הכולסטרול הרע, מבלי לפגוע בכולסטרול הטוב. מסייעת בתפקודי מערכת העיכול. כמות הסיבים התזונתיים אשר מכילה שיבולת השועל מסייעת בתנועת מעיים תקינה וערנית, ועל כן גורמת למערכת העיכול לעבוד בצורה תקינה ומונעת עצירויות וסיבוכים במערכת העיכול. עוד יתרון בולט של שיבולת השועל היא מאזנת את רמות הסוכר בגוף. שיבולת שועלת מסייעת באיזון הסוכר בדם ומפחיתה את הסיכון לחלות בסוכרת, כמות הסיבים התזונתיים והפחמימות המורכבות אותם מכילה שיבולת שועל, מאטה את פירוק הסוכרים הפשוטים ואת נפילת הסוכר לפני ואחרי ארוחות. עוד יתרון של שיבולת השועל שהיא מפחיתה סיכון במחלת הסרטן. מאותה הסיבה ששיבולת שועלת מסייעת במניעת מחלות לב, בנוסף היא מקור עשיר של מגנזיום. מגנזיום אחראי לתפקוד האנזים וייצור אנרגיה. בנוסף הוא עוזר למניעת התקפי לב ושבץ על ידי הרפיה של כלי הדם, סיוע לשריר הלב וכמו כן ויסות לחץ הדם. הרמות הגבוהות של המגנזיום עוזרות לגוף להשתמש באופן מיטבי בגלוקוז ועוזרות בהפרשתו של האינסולין. שמן לטיגון
באגף השמנים כדאי להכניס לתפריט גם שימוש בשמנים אחרים מלבד שמן הזית בייחוד כאשר אנו מדברים על טיגון, מכיוון שלשמן הזית התחמצנות בטמפרטורה נמוכה יחסית לשאר השמנים הקיימים, למשל, שמן אורז או שמן ענבים מתחמצנים בטמפרטורות הרבה יותר גבוהות משמן זית ועל כן עדיפים מכיוון ששמן מחומצן לא בריא לנו ועלול להביא לקילקולי קיבה ואף בשימוש יתר למחלות נוספות. חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|