 לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 20 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
טיפים לבישול מאת שף מירי גרינברג
הכנה מוקדמת של מצרכים יכולה לחסוך לנו זמן יקר ולקצר את תהליכי הבישול וההכנה במטבח. באמצעות אוסף הטיפים הבאים, תוכלו להתייעל במטבח ולהינות מקלות הבישול.
17 טיפים לבישול יעיל יותר מאת השף מירי גרינברג
- בזמן שאנו קוצצים בצל, כדאי לקצוץ כמות יותר גדולה ולטגן את הכל, לחלק לכלים קטנים ולהקפיא, כך שיש בצל מטוגן זמין.
- כאשר קונים בשר או עוף טרי, כדאי לתבלן אותו לפני ההקפאה, לחלק לשקיות ולהקפיא. התבלון נספג בבשר ומרכך אותו וכך מקצר את זמן הבישול.
- כדאי לצפות את השניצלים ולהקפיא, כאשר שמים ניילון נצמד ביניהם.
- חבילות ירק כדאי לקצוץ את כל החבילה, לחלק לשקיות ולהקפיא.
- בהכנת ג'חנון, לסדר על מגש ולהקפיא. אפשר לסדר הסיר ולהקפיא.
- בעונה שמחיר העגבניות זול, לרסק את הכמות הנדרשת, לחלק לקופסאות ולהקפיא. אפשר להכין עם תיבול לשקשוקה, פיצה ועוד.
- בקליית חציל על האש, כדאי לקלות כמות ולהקפיא (לא צריך ללכלך את הגז כל פעם).
- גבינות קשות כגון: גבינה צהובה, גבינת קשקבל, גבינה צפתית וכדומה, כדאי לרסק ולהקפיא כדי שתמיד יהיה זמין לכל מטרה.
- בבישול פסטה, אם לא משתמשים בכל הכמות, כדאי להקפיא את היתרה המבושלת.
- כאשר מכינים מצרכים לתבשילים, כדאי להקפיא חלק, או להכין יותר ולהקפיא. כאשר מקפיאים גזר מגורד או בצל מטוגן יש לנו התחלה של אשפלו.
- בהכנת סחוג, לחלק לקופסאות קטנות וכל פעם להוציא לפי הצריכה כך שזה לא מתקלקל.
- כאשר רוצים לחמם בורקס מוכן, כדאי להכניס לתנור קר את הבורקס בעודו קפוא ואז להדליק לחום של 180 מעלות. החימום בצורה זו יתן לזה טעם כאילו נאפה כעת.
- קיטניות לחמין שהשרנו והרתחנו, לחלק לשקיות ולהקפיא לחמינים הבאים. בצורה הזו אנו חוסכים בפעם הבאה את זמן ההשרייה והרתחה.
- אפשר להשרות קיטניות למרק, לחלק לשקיות ולהקפיא.
- אפשר לשים בשקיות קיטניות עם ירקות כגון: קוביות גזר, תירס, גמבה, סלרי וכבר יש מרק מוכן.
- בהכנת בצק שמרים, אפשר להקפיא את הרולדות לאחר שהכנו בתבניות חד פעמיות ובפעם הבאה להוציא מהמקפיא, להתפיח ולאפות. ניתן להקפיא גם אפוי.
- בהכנת ריבות תשתמשו במבחן הצלחת כדי לדעת מתי הריבה מוכנה (מניחים צלוחית במקפיא, כשרוצים לבדוק האם הריבה מוכנה, יוצקים מעט ריבה על הצלוחית ומעבירים אצבע בתוך הריבה. אם נוצר "שביל" שלא נסגר, הריבה מוכנה).
נכתב על-ידי שף מירי גרינברג.
|
קהילות הפורומים של Cooks





|
|