טיפים למטבח, לבישול ולאחסון מזוןלהלן אוסף "פטנטים" שימושים לשדרוג עבודות המטבח, באדיבות רשת מטבחי DOIT:
הסוכר החום התגבש? או יש נמלים בסוכר הלבן? הכניסו חצי פרוסת לחם טרי לאריזת הסוכר החום. הסוכר סופח את הלחות שבלחם ותוך מספר שעות הסוכר יתרכך ויהיה ראוי שוב לשימוש. נמלים מאד אוהבות סוכר לבן, אבל שונאות ציפורן. שימו 2–3 שיני ציפורן במיכל הסוכר והקץ לנמלים! הריחות לסוגיהם נדבקו אליכם? לנטרול ריחות טיגון בבית – מלאו חצי כוס בנוזל אקונומיקה והניחו על השי. לחומר המרכיב את האקונומיקה, יש תכונה של ספפיחת ריחות והוא ינטרל את ריח הטיגון במטבח. לנטרול ריחות בידיים – קצצתם בצל או שום? או ערבבתם עיסת קציצות ביד חשופה? שפשפו את כפות הידיים בחלק הקמור של כף מטבח מנירוסטה, תחת זרם המים ולאחר מכן שטפו ידיים בסבון ריחני והריחות יעלמו.... עגבניות ירוקות? (לא מטוגנות...) אם קניתם עגבניות ירוקות ואתם רוצים שיבשילו מהר, שימו אותן בשקית נייר חומה ואחסנו במקום חשוך למשך יממה (לא במקרר), או לחלופין, שימו את העגבניות, בקערה מכוסה יחד עם תפוח עץ אחד, שישחרר גז אתילן, המעודד הבשלה מהירה. "הסתבכתם" עם ניקוי קרש החיתוך? בחריצים הדקים מאד שיוצרים להבי הסכין, תמיד נחבאים שאריות מזון שקשה לנקות אותן. פזרו מעט אבקת סודה לשתייה על כל המשטח ומרחו אותה בעזרת ספוג רטוב, לאחר מכן, התיזו מעט חומץ (5%) והניחו לו ולסודה לעשות אינטרקציה במשך כ–10 דקות ושטפו במים זורמים והרי לכם קרש חדש. רוצים לחם טרי תמיד? אם רוצים לשמר את טריות הלחם לאורך זמן, מומלץ להניח אותו בשקית ניילון יחד עם 2–3 ענפים של סלרי. אומנם לא ידוע מה יחסי הגומלין בין השניים, אך הלחם נשמר טרי ורך בוודאות. הגזר הצטמק במקרר? אם הגזר ששמרנו במקרר הצטמק ונהיה מדובלל, בשל התייבשות הנוזלים שבו, מומלץ, להוריד חתיכה מחלקו התחתון של הגזר ולהימידו בתוך כוס או קערת מים, כאשר גובה המים הוא כחציו מגובה הגזר ותוך מספר שעות הגזר "ישתה" את המים ויחזור להיות מוצק ועסיסי. קשה לקלף את הביצה הקשה? לקילוף קל ומהיר, משהים את הביצה הקשה במים קרים לדקה, מגלגלים אותה על דופן הסיר או השיש, תוך לחיצה קלה שמרסקת את הקליפה, משהים לדקה נוספת במים קרים ואז הקליפת ביצה נושרת בשלמותה. שמן או תפוחים בעוגה? להפחתת קלוריות בעוגה, ניתן ניתן להמיר את מחצית כמות השמן (או אפילו את כולה) בכמות שווה של רסק תפוחים, ולהוריד במקביל את זמן האפייה, כיוון שרסק התפוחים מוסיף עסיסיות ולחלוחיות לעוגה ומומלץ לשמר אותם. הבננות בשלות מדי? קולפים את הבננות, מועכים, מכניסים לשקית ניילון, שומרים במקפיא ומוציאים להפשרה כחצי שעה לפני השימוש, מתאים להכנת עוגות ועוגיות, לחמים וכרוטב לסלט פירות. וגר תפוד עם בצל... אסור לאחסן תפוחי אדמה עם בצלים באותה הסלסילה. הגזים משפרישים הבצלים, מקצרים את אורח חיי המדף של תפוחי האדמה. לעומת זאת – אם תשימו תפוח עץ אחד בתוך סלסילית תפוחי האדמה, זה ימנע את צמיחת הנבטוטים. חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|