כל מה שרציתם לדעת על אוכל מקסיקניהמטבח המקסיקני הופך לאט לאט לפופולארי יותר ויותר בישראל, אולי בגלל שיש קווי דימיון בין המטבח המקסיקני והמטבח הישראל. קחו טעימה מהמטבח המקסיקני וקראו כל מה שצריך לדעת עליו. טעמים מסתורייםהמטבח המקיסקני הוא אחד המטבחים המרתקים שיש בעולם. הוא מלא בטעמים חזקים ומסקרנים, ומשלב בין מסורת ארוכת שנים (עוד מימי תרבות האצטקים) והשפעות אירופאיות מודרניות. שילוב בין מטבחיםהמטבח המקסימני משלב בין טעמים אותנטיים ומקומיים ובין מטבחים אירופאיים, בעיקר המטבח הספרדי, אך גם נגיעות של המטבח הצרפתי והאיטלקי. ההשפעה האירופאית נובעת כמובן מהכיבוש הספרדי שחל במקסיקו בסביבות המאה ה-16 לספירה. חומרי גלם משובחיםהמטבח המקסיקני המקורי והאוטנתי מבוסס על מוצרים טריים ומקומיים. במידה מסויימת, הוא מזכיר מטבח ים-תיכוני, לאו דווקא בטעמים או בחומרי הגלם, אלא בעקרון לפיו מתבססים על חומרי גלם טריים ומקומיים. חומרי הגלם המקומיים השולטים הם אבוקדו ותירס כמובן, אך גם שעועית (בעיקר שעועית שחורה), עגבניות וכמובן פלפלי הצ'ילי המפורסמים. על בסיס חומרים אלו נוצרו במשך השנים השפעות אירופאיות שהפכו את המטבח המקסיקני למה שהוא היום. חומר הגלם המרכזי שיובא מאירופה הוא אורז, אותו ניתן לראות במאכלים מקסיקניים רבים, והוא אפילו מוכנס לתוך סנדביצ'ים מקסיקנים מסויימים. גם הבשר, שנפוץ היום מאוד במאכלים מקסיקניים, הוא חלק מההשפעה האירופאית על המטבח המקסיקני. אותו דבר ניתן לומר גם לגבי גבינה ומוצרי חלב נוספים. אוכל רחובחשוב ליין כי האוכל המקסיקני שאנו מכירים איננו בהכרח האוכל המקסיקני המקורי.
אוכל מקסיקני הוא לא בהכרח מה שתמצאו במסעדה מקסיקנית בתל אביב. עיקר המנות
המקסיקניות שאנו מכירים, כמו הטאקו והטורטייה, שייכות לקטגוריית אוכל הרחוב
המקסיקני. טרנד המסעדות המקסיקניותיחד עם זאת, הטרנד המקסיקני והטרנד הקולינרי שעובר על ישראל, הביא לפתיחתם של מסעדות מקסיקניות חדשות, בינם תוכלו בוודאי למצוא מסעדה מקסיקנית בתל אביב או במקומות אחרים, שתציע לכם אוכל מקיסקני איכותי ואותנטי. חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|