המדריך המלא לתנורי מעשנות בשר ועישון בשרמאת: יובל ניסני ![]() צילום: באדיבות אתר ספרטה ספא מה שהיה בעבר צעד שנועד לשמור על הבשר מפני כיליון, הוא היום אחת הפעולות המומלצות ביותר בקרוב חובבי הבשר: עישון בשר. שיטה זו מעניקה לבשר - ומדובר כמעט על כל סוג בשר שתוכלו לחשוב עליו - טעם מדהים וארומה משכרת, שתהפוך אתכם לבעליה הגאים של מנה בלתי נשכחת. למעשה, עישון הבשר נחשב בעיני רבים ככזה שמשביח את כל סוגי הבשרים לרמת מעדן מלכותי, לא פחות מזה. על תהליך עישון הבשרמילת המפתח בעישון בשר היא סבלנות. העישון הוא תהליך ארוך מאוד שנמשך כמה שעות (עד חמש שעות בממוצע ולעיתים גם יותר) ולכן, כדאי מאוד שתתכוננו לכך מראש. מי שמחפש רק בישול אינסטנט, יצטרך למצוא אותו במקום אחר. עישון בשר מתבסס, כמובן, על עשן אשר מופק מגחלים לוחשות - גחלים אשר מקורן בעץ איכותי. שימו לב היטב: מומלץ שלא להשתמש בשבבי נסורת, אשר מפיקים אמנם עשן בכמויות רבות, אך מאבדים מהאפקט מהר מאוד ולמעשה פוגעים בתהליך העשייה של הבשר. מעשנות בשר אמיתיות כוללות שבבי עץ איכותיים. את השבבים אפשר לרכוש בחנויות הייעודיות לטיולים, קמפינג וכדומה. המטרה העיקרית של עישון בשר הוא להספיג את הנתח העסיסי בענני עשן לאורך זמן, במקום סגור ככל האפשר. לכך, דרושים לנו כמה מרכיבים:
ההכנות לעישון בשרהעישון עצמו הוא אומנם המטרה, אבל ההכנות אליו הן שיקבעו את מידת ההצלחה ואת איכות במנות המעושנות שתפיקו מהמעשנת בשר שלכם. חשוב להקפיד על כמה עניינים:
עישון קר - עישון חםכיום, ישנן שתי שיטות עיקריות לעישון - עישון קר ועישון חם, אשר לרוב מיועדות לסוגים שונים של בשרים. בראש ובראשונה נדגיש כי בשני המקרים נעשה שימוש בחום, בשריפה ובעשן בכדי ליצור חומרי גלם מעושנים ועסיסיים, אך ההבדל הוא בעוצמת השריפה. כך, עישון חם נעשה בעוצמת חום של כ-60 מעלות ויותר, בעוד עישון קר נעשה בטמפרטורה של כ-30 מעלות, פחות או יותר. אם יש ברשותכם מעשנת מקצועית, כל שתצטרכו הוא לקבוע את הטמפרטורה הרצויה. אבל מה קורה כאשר אין ברשותכם אחת כזו? הנה השיטות שיאפשרו לכם לבצע את תהליך העישון בשתי הדרכים, בסיר פויקה סטנדרטי:
שיטות לעישון בשר במעשנת בשריםסרטון וידאו אשר פורסם על-ידי חברת ספרטה ספא, היבואנית הרשמית של מעשנות הבשר הטובות בעולם תוצרת ארה"ב Louisiana Grills, עם הדרכה על השיטות המומלצות לעישון בשר במעשנת בשר מדגם Louisiana Grills 570. חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|