מעשנת בשראחרי שנים בהן התרגלנו לראות בחצרות הבתים, מרפסות או בגגות את המנגלים הישנים והטובים, הרי שהדור החדש של האמצעים להכנת בשר בשטחים פתוחים כבר כאן, אחד מהם היא מעשנת בשר. מעשנת בשר ביתיתהרעיון של מעשנת בשר הוא מאוד פשוט, אחת הדרכים הפופולאריות ליהנות מבשר איכותי וטעים הוא באמצעות עישון הבשר. בשביל לעשן בשר צריך להשתמש בתנור מיוחד שתורם את הארומה שלו לטעם הבשר ויוצר מעדן משובח וייחודי. טעם של עוד. כך ניתן להפוך כל חלק מהבשר לארוחת גורמה של ממש.
תהליך עישון בשר, מתבצע במשך מספר שעות, בדרך כלל עד ארבע שעות, לכן חשוב להתחיל אותו זמן ניכר לפני הארוחה על מנת שיהיה ניתן להגיש אותו מוכן והאורחים יוכלו ליהנות מטעמו הטרי בזמן הארוחה. העישון עצמו מתבצע בטמפרטורה של 80 עד 120 מעלות צלסיוס. לצורך בטיחות, חשוב שאדם מבוגר יהיה אחראי על כל התהליך ומן הסתם, רצוי שהמעשנת תוצב בצד, כך שלא תהיה גישה לכל אחד אליה. עישון של דגים, גבינות וירקותכאמור מלבד בשר, ניתן לעשן גם דגים, גבינות וירקות, כמו כן מי שרוצה יכול להשתמש במעשנת לצורך עישון פירות ים. מבין חלקי הבשר, הרי שניתן לעשן עוף, אווז, כבש, בשר לבן, בקר, טלה ועוד מגוון חלקים. ההמלצה היא לרכוש בשר במקום איכותי, שכן המעשנת, טובה ככל שתהיה, עדיין לא יכולה להפוך בשר לא איכותי לכזה. לכן רצוי להשתמש בנתחי בשר אשר נרכשים במקומות מסודרים ואיכותיים, וכמובן לבחור נתחים טובים.. נקודה חשובה אחרונה, מעשנת בשר בדומה לאמצעי גריל אחרים, יכולים לעמוד הן במרפסות, גגות, חצרות וכן שטחים פתוחים אחרים של מבנים פרטיים. כמו כן, ניתן להשתמש במעשנת בשר באזורים אחרים במסגרת פיקניקים, קמפינג וכן אנחנו יכולים לראות שימוש נרחב במעשנת בשר באירועים שונים. מי שרוצה יכול לרכוש מעשנת בשר ולהשתמש בו באופן חופשי, ישנן חברות שגם מאפשרות השכרת מעשנת בשר לאירועים שונים. מן הסתם, רצוי ונכון להכיר את המעשנת ולדעת כיצד להשתמש בה, על מנת שתוכלו להפיק ממנה את המיטב.
חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|