מרינדות ורטבים לבשרים![]() קצת תיאוריה לפני שמתחילים. הדבר הראשון שחייבים לדעת שיש שתי צורות לתיבול בשר למנגל, הראשונה מרינדות והשנייה רטבים. חשוב מאוד לא להתבלבל ביניהם, יש להם מטרות שונות, לדוגמא, כל רטבי הברביקיו הם סמיכים ולא מצליחים לחדור את הבשר ולכן אם תשתמשו בהם למרינדות תקבלו בשר צמיגי ושרוף. מרינדות – המטרה הראשונה שלהן הוא לחדור את הבשר ולהתחיל תהליך של כבישה ראשונית בה חודרים הטעמים פנימה, משום כך הם בנויים בעיקר על חומץ. כמובן שאת המרינדות מומלץ להכין ערב מראש, ולהשרות בהן את הבשר. הרטבים – (באנגלית rubs מלשון לשפשף או למשוח) הם ציפוי לבשר אשר מוסיף טעמים לצד החיצוני של הבשר , בדומה לציפוי של שניצל, לכן רוב הרטבים מכילים חומרים סמיכים אשר מסוגלים להדבק לבשר. הכנת מרינדה לבשר – חשוב להבין לפני שמכיניםכל מרינדה חייבת להכיל 4 מרכיבים עם ראשי התיבות חמש"ת – חומץ, מלח, שמן, תבלינים
המרינדה שלנומצרכים לצורך הכנת המתכון:
אופן ההכנה: את המרינדה שמים רק בכלי זכוכית או חרסינה או בשקית רוכסן – החומצות במרינדה יכולות להגיב עם כלי מתכת. יוצקים את המרינדה ובשר לשקית וסוחטים את כל האוויר כך הבשר יהיה במגע על רוב המשטחים. שימו את זה במקרר והיפכו אותו לעתים קרובות. מרינדות נוספות לבשרים ניתן למצוא באתר מנגולטור, המוקדש כולו לטהרת המנגל והבשר. חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|