אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

מרינדות ורטבים לבשרים

מרינדות ורטבים לבשרים

קצת תיאוריה לפני שמתחילים. הדבר הראשון שחייבים לדעת שיש שתי צורות לתיבול בשר למנגל, הראשונה מרינדות והשנייה רטבים. חשוב מאוד לא להתבלבל ביניהם, יש להם מטרות שונות, לדוגמא, כל רטבי הברביקיו הם סמיכים ולא מצליחים לחדור את הבשר ולכן אם תשתמשו בהם למרינדות תקבלו בשר צמיגי ושרוף.

מרינדות – המטרה הראשונה שלהן הוא לחדור את הבשר ולהתחיל תהליך של כבישה ראשונית בה חודרים הטעמים פנימה, משום כך הם בנויים בעיקר על חומץ. כמובן שאת המרינדות מומלץ להכין ערב מראש, ולהשרות בהן את הבשר.

הרטבים – (באנגלית rubs מלשון לשפשף או למשוח) הם ציפוי לבשר אשר מוסיף טעמים לצד החיצוני של הבשר , בדומה לציפוי של שניצל, לכן רוב הרטבים מכילים חומרים סמיכים אשר מסוגלים להדבק לבשר.

הכנת מרינדה לבשר – חשוב להבין לפני שמכינים

כל מרינדה חייבת להכיל 4 מרכיבים עם ראשי התיבות חמש"ת – חומץ, מלח, שמן, תבלינים

  1. ח הוא לחומץ התפקיד של החומץ הוא לשבור את החלבון, מומלץ להשתמש במיצים: במיץ לימון, מיץ תפוחים, מיץ ענבים לבנים, מיץ אננס, מיץ תפוזים. אפשר גם להשתמש בחומץ: חומץ תפוחים, חומץ מזוקק, חומץ בלסמי, או כל חומץ בן יין. למתקדמים אפשר גם משקאות קלים ללא סוכר ויין מבושל ללא אלכוהול. כדי לא להפוך את הבשר לסוליה החומץ חייב להיות לא יותר 1/8 מהתערובת כולה.
  2. מ הוא למלח. המלח מחדיר את הטעמים האחרים לבשר. רוטב סויה הוא מקור מצוין למלח בצורה אחרת.
  3. ש הוא לשמן. השמן משחרר את האורומות והטעמים של התבלינים (ההוכחה לכך זה פסטו) . לא טוב להשתמש בשמן זית במרינדות ששמים לזמן ארוך במקרר (רק לזמן קצר) כי השמן מצטמק במקרר במהלך ההשרייה. השתמשו בשמן תירס, קנולה, או שמן בוטנים או שמן אגוזי.
  4. ת הוא לתבלינים ועשבי תיבול. פה הדימיון הוא הגבול, מומלצים אורגנו, קורנית, כמון, פפריקה, שום, אבקה בצל, ואפילו ירקות כמו בצל וחלפניו. אפשר גם סוכר, דבש או סילאן, אבל לא יותר מכף כדי לא לשרוף את הבשר.

המרינדה שלנו

מצרכים לצורך הכנת המתכון:

  • 3 כפות שמן צמחי (שמן זית מתקשה במקרר, מתאים רק להשרייה קצרה)
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי לא יקר
  • 8 שיני שום
  • כפית סוכר או דבש או סילאו
  • 3 כפות מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כפות חרדל
  • 3 כפות בזיליקום יבש
  • 3 כפות אורגנו יבש

אופן ההכנה:

את המרינדה שמים רק בכלי זכוכית או חרסינה או בשקית רוכסן – החומצות במרינדה יכולות להגיב עם כלי מתכת. יוצקים את המרינדה ובשר לשקית וסוחטים את כל האוויר כך הבשר יהיה במגע על רוב המשטחים. שימו את זה במקרר והיפכו אותו לעתים קרובות.

מרינדות נוספות לבשרים ניתן למצוא באתר מנגולטור, המוקדש כולו לטהרת המנגל והבשר.




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד