סכיני מטבח לפי סוג הבישולבכדי להכין בהצלחה ובאופן המקצועי ביותר את אותם המתכונים שאנו מעלים באתר האינטרנט שלנו, חשוב להקפיד ולהשתמש בסכיני מטבח המתאימים לסוג הבישול. במאמר זה נרחיב לגבי סכינים המיועדים למגוון פעולות במטבח וזאת בהתאמה למתכונים ולסוג הבישול. התחילו לקרוא. בחירה נכונה של סכיני מטבחנכון להיום יש סוגים שונים של סכיני מטבח. טרם ההחלטה אם לקנות סכין מטבח זה או אחר, חשוב שתיקחו בחשבון את הפרמטרים השונים אשר יעזרו לכם בפעולת הרכישה של אותם סכיני המטבח המתאימים למטרות הבישול שלכם: · סוג – קיים היצע גדול של סכינים מסוגים שונים ויש לבחור את הסכין המתאים ביותר לסוג הפעולה. · עלות – מומלץ להחליט מראש על תקציב אותו אתם מייעדים לקניית אותה סכין מטבח הרצויה לכם. · משקל – חשוב לדעת שמשקל הסכין משפיע על נוחות השימוש ובהתאם גם על הביצועים. · אחריות – יש לבדוק האם יש אחריות על אותה סכין מטבח שאתם רוכשים ומה אחריות זו כוללת. סכיני מטבח לבישולים שונים – סוגים שונים· סכין שף – סכין זו מתאימה לרוב השימושים במטבח, הלהב של הסכין גדול וחד בקצה ושפים רבים משתמשים בה למטרת חיתוך של נתחי בשר וירקות. יש מגוון רחב של סכיני שף וניתן לבצע באמצעותם כל מיני פעולות חיתוך, קיצוץ וטחינה. סכין מזה מתאימה להכנת רוב סוגי התבשילים. · סכין טורנה – שם נוסף של הסכין : 'מקור הציפור' וזאת משום צורתו. התפקיד העיקרי של סכיני מטבח מסוג טורונה הוא לקלף ירקות ולהוציא חלקים שונים אשר אינם אכילים בירק. חוות דעתם של רבים היא שאם אתם נוהגים להכין תבשילי ירקות, אל תוותרו על סכין זאת או סכין עזר. · סכין בשר – נקראת גם 'קארבינג'. כאן מדובר על סכין עבה עם עיקול כלפי מעלה. בנוסף, בבסיס הלהב יש מגן וזאת על מנת למנוע מצב מסוכן של החלקה. השימוש העיקרי של הסכין הוא חיתוך גושי בשר טריים או לאחר הפשרה. · סכין פילוט – כאן מדובר על סכין מטבח גמישה ובעלת להב מאוד דק. בסכין זו משתמשים על מנת לפלט את הדג, כלומר להפריד בין האדרה של הדג לבין הפילה. · סכין עזר – סכיני מטבח אשר נקראים סכיני עזר נועדו לחיתוך של פירות וירקות. הלהב הקצר של הסכין הופך את פעולת החיתוך לפשוטה ומהירה יותר. · סכין קליבר – סכין מטבח באמצעותם מכינים תבשילים שונים המשתייכים אל המטבח האסיאתי. האסיאתיים משתמשים בסכין זאת על מנת להכין את כל רוב התבשילים שלהם. באם אתם מחליטים על ערב גבינות ויין ההמלצה היא לרכוש סכין גבינות המיועדת לפריסה של כל סוגי הגבינות. בגוף הלהב של סכין זאת יש חורים אשר מונעים מצב בו הגבינה נדבקת ללהב. סכינים נוספים המומלצים במגירת כל מטבח הם סכין חמאה למריחה וסכין לחם בעלת להב משונן אשר מיועדת לחיתוכם של כל סוגי הלחמים. בברכת בישול נעים :) חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|