המדריך להגברת צריכת הסידן![]() כיצד להגביר את צריכת הסידן בגוף? אילו מוצרים גורמים לספיגת נמוכה של סידן? ומה הקשר בין לזניה, סנדוויץ' ועוגת גבינה אפויה בכל הסיפור הזה? כל אדם שגדל בישראל שמע על חשיבות צריכת החלב עוד מנעוריו. חלב טרי, אמרו לנו תמיד, עשיר בסידן ובוויטמינים, ומסייע לנערים ונערות, ילדים וילדות, לגדול ולצמוח. אבל בגרנו, והרבה מאתנו מביטים אחריו בציניות, מפקפקים בכל אשר ידענו – ב-2015, אין עוד פרות קדושות, והרבה אנשים מסרבים לצרוך חלב מטעמי מצפון. אבל חלב ומוצריו השונים הם קריטיים לצמיחה וגדילה, והם מספקים לגוף את אחד הדברים החשובים ביותר – סידן. מהו סידן, למה צריך לצרוך אותו ובאילו מאכלים יש הרבה סידן? כל זאת ועוד במדריך הבא. מהו סידן?סידן הוא מינרל מתכתי שמשמש את הגוף במספר רב של דרכים – החל מהעברת מידע בין תאים, דרך וויסות רמות המליחות בתאים, ועד בניית עצמות ושיניים וחיזוקן. סידן נמצא ברובו בעצמות, שמשמשות כמאגר למינרל ומהן הוא מגיע לדם, ומאפשר את תפקודי החיים ההכרחיים. כשצריכת הסידן לא מספקת, מאגרי הסידן בעצמות מנוצלים עד תום ויש צניחה ברמות הסידן בגוף – דבר שמוביל לפגיעה בעצמות, בתפקודי הלב ועוד בעיות שונות בגוף. מצד שני, עודפי סידן מפונים מהגוף בקלות בשתן, ואין בעיות עם עודף סידן – ככה שתמיד עדיף לצרוך יותר סידן מאשר פחות. אחת מהבעיות הגדולות בצריכת סידן היא בעיית הספיגה – לא כל הסידן שמגיע מאוכל נספג בגוף בקלות, ושילובים שונים של מזונות גורמים לרמות ספיגה שונות. בנוסף, צריכה מוגברת של מלח יכול לגרור איתה שימוש יתר של הגוף בסידן, ולכן חובה לצרוך יותר ממנו עם האוכל. בגלל סיבות אלו, כמות הסידן המומלצת ליום משתנה מאדם לאדם לפי התפריט הממוצע שלו, אבל לא יורדת מ-600 מ"ג ליום; ולרוב האנשים עדיף לצרוך כפול מזה. מאכלים עשירים בסידןכשמתייחסים לצריכת סידן, ישנן זוג קטגוריות עיקריות שאפשר לסווג אליהן את סוגי המזון המדובר – מוצרי חלב ומזון מן הצומח. מוצרי חלב מכילים לרוב כמות גדולה של סידן, והסידן שבהם נספג בקלות יתרה בגוף; בצורה זו, הם הבחירה הטבעית והברורה להגברת כמות הסידן בגוף. ישנן דרכים רבות לצרוך מוצרי חלב – בין אם כמנה העיקרית, בלזניה או בסנדוויץ', דרך קינוחים מתוקים כמו עוגת גבינה אפויה (שמסייעת לוודא שילדים צורכים את הכמות המומלצת ליום מבלי להתלונן), ועד משקאות חלביים שונים כמו שוקו. אבל לא כולם יכולים לצרוך מוצרי חלב – בין אם מסיבות רפואיות או מצפוניות, רבים בישראל מתרחקים היום מחלב וכל תוצריו, ויש להם צורך בתחליפים מן הצומח. מוצרים עטירי סידן מן הצומח גורמים לספיגה נמוכה יותר ויש בהם לרוב פחות סידן, ולכן יש לצרוך יותר מהם כדי להגיע לתצרוכת היומית המומלצת. מוצרים כמו סויה וטופו הם המקור העיקרי לסידן אצל אנשים שלא יכולים לצרוך מוצרי חלב, אבל חשוב לדעת שגם קינואה מספקת כמויות גבוהות של סידן, וכך גם בטטות. סיכוםצריכת סידן היא חשובה מאין כמוה – היא מבטיחה שהגוף יתפקד כהלכה, וחוסר סידן מסכן חיים. כדי לוודא שאתם צורכים מספיק סידן איכלו מוצרי חלב או תחליפים הולמים במידה מספקת ובאופן סדיר, וכך תבטיחו את בריאותכם. חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|