קאפקייקס: מתוקים, יפהפיים ומלאי שיקאם יש טרנד מורגש ובלתי ניתן התעלמות בשוק המתוקים הישראלי, הרי שזהו טרנד הקאפקייקס. אותן עוגיות קטנות 'ארוזות' בכוס ייעודית (ומכאן שמן) ועליהן ציפוי מתוק ויפהפה, אשר הופך אותן למה שהן: מיני עוגות מלאות בצבעים, עשירות בתוספות ייחודיות וכמובן טעימות במיוחד. הקלות שבהכנתן, האפשרויות הרבות ואינספור העיצובים המתחדשים מידי יום כמעט, הופכים אותן למוצר שיקי שנמצא בחזית כל חלון ראווה של קונדיטוריה המכבדת את עצמה. אז איך עושים קאפקייקס?זה כל כך קל, שאפשר להשתגע. הקאפקייקס מורכבות מהחלק התחתון, אשר נסתר בתוך הכוס, שהוא למעשה עוגה בחושה לכל דבר ועניין, ומהחלק העליון - שהוא קרם חמאה או שמנת מתוקה פרווה (לפי העדפתכם). השלבים להכנת הקאפקייס קצרים ופשוטים למדי, וכאן המקום לשתף אתכם. אז הכינו עט ונייר, או פשוט שננו את הכתוב כאן, בדרך לקאפקייס המושלמות: # שלב 1: הכנת הבסיסזהו השלב הפשוט ביותר, בו עליכם להכין את הבלילה הבסיסית. כבר בשלב זה תוכלו 'להתפרע', כשניתן להכניס אל הבלילה חתיכות שוקולד (שוקולד צ'יפס), קרמים מסוגים שונים, אגוזים ושקדים, חתיכות פרי ועוד. הבלילה מורכבת בבסיסה מביצים, קמח, חלב, תמצית וניל וכדומה, אך תוכלו לעשות אותה בכל דרך שאתם אוהבים, כשכמובן ניתן לבחור בבלילה בהירה (וניל) או כהה (שוקולד). לאחר שהבלילה מוכנה, היא נכנסת למנג'טים - כוסות הקאפקייקס הידועות שמשמשות לא אחת גם להכנת מאפינס. כאן, חשוב למלא את המנג'טים עד לגובה של שני שלישים, כדי להבטיח הבלילה לא תתפח יתר על המידה, אל מעבר לגבולות הכוס. לאחר מכן, מכניסים את הבלילה לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות, למשך 20 עד 30 דקות. מבחן הקיסם יספק לכם את האומדן הרצוי: עליו לצאת יבש, עם מעט פירורים לחים. מי שרוצה להפוך את האפייה של הבלילה לקלה עוד יותר, יוכל להשתמש במכונות הקאפקייקס של HIP HIP אשר מאפשרות אפייה מהירה של עד שש מיני-עוגות כאלו, בתוך חמש דקות (מעבר לאתר של HIP HIP). # שלב 2: הכנת הציפויכולם מחכים בוודאי לרגע בו יהפכו ליצירתיים במיוחד, אך עוד לפני כן, עליכם להכין את הציפוי עצמו. כאמור, זה יהיה עשוי מקרם חמאה, אותה מכינים על ידי הקצפה של חמאה וסוכר, או על בסיס שמנת. רוב אנשי הקאפקייקס אשר משתמשים בשמנת מעדיפים דווקא את השמנת הפרווה, משום שהיא נחשבת ליציבה יותר ומתגבשת מהר יותר. לאחר שהציפוי מוכן, עוברים לשלב שבו הקאפקייק מקבל את חזותו האמיתית: הזלפתו על הבלילה האפויה והמגובשת. מכניסים את הקרם אל שקית זילוף. מזליפים בעדינות את הקרם על הבלילה, ומקבלים את הצורה הבסיסית של הקאפקייק הפרטי שלכם. # שלב 3: השלב האומנותיכאן מגיע הרגע שבו אתם הופכים ליצירתיים ביותר, ומשתמשים בכל הרכיבים אשר נמצאים במטבח: סוכריות, עיטורים אכילים, דובדבנים מסוכרים, צבעי מאכל, סירופ בטעמים שונים, פירות ועוד ועוד. את כל אות חומרים, על פי העדפתכם, תוכלו לשלב בקרם עצמו, לעטר אותו ולהפוך אותו לחגיגי במיוחד. חישבו הכי יצירתי שאפשר ותוכלו ליצור יצירת אומנות יפהפייה, שתהיה כל כך יוצאת דופן עד שתתקשו לאכול אותה. כדי להוסיף לחוויה החזותית, מומלץ להשתמש במארזים או במנג'טים המוכנים של HIP HIP, אשר מגיעים במגוון צורות וצבעים. תוכלו לקבוע את מראה הקאפקייק לפי מראה המוצרים הללו או להיפך - לקבוע כיצד ייראה הקאפקייק מראש, ולהתאים לו את המוצר אשר יוסיף לו עוד חן וזוהר. טיפים לקאפקייקיסט המתחיל...
חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|