אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא

קציצות דגים שילדים אוהבים

דגים מהווים מקור מעולה לחלבון איכותי שמכיל בתוכו את כל חומצות האמינו החיוניות לגופנו, לצד וויטמינים רבים, מינרלים ועוד. זו הסיבה שמומלץ להרגיל ילדים לאכול דגים כבר מגיל צעיר, על מנת לסייע להתפתחותם התקינה ולספק להם ארוחות מזינות. דגים עשירים במיוחד בחומצות שומן מסוג אומגה 3, שמסייעות להפחית את הסיכון למחלות לב ומספר סוגים של סרטן. בקרב ילדים אומגה 3 נחשב למשהו שמסייע גם בשיפור מצב הרוח, יכולות הלמידה ולפי מחקרים מסוימים ייתכן והחומצות הללו אפילו מסייעות להקל על בעיות קשב וריכוז.

להרגיל את הילדים לאהוב דגים

בהמלצת משרד הבריאות תוכלו לראות שכלל האוכלוסיה צריכה לצרוך דגים, מגוונים ככל שניתן. חשוב לשמור על תזונה מאוזנת שתהייה מגוונת ובריאה, על מנת לספק לגוף את כל צרכיו. בעבר נהגו להמתין עד גיל שנה לפחות לפני שאפשרו לילדים לצרוך דגים, מתוך חשש שזה יגרום לאלרגיה עתידית. כיום מחקרים כבר הוכיחו שדווקא חשיפת ילדים מגיל צעיר לדגים מפחיתה את הסיכוי להתפחות של אלרגיה בגיל מאוחר יותר. הכמות המומלצת בשלב זה לתינוקות היא כרבע כפית, החל מגיל ארבעה חודשים.

הדעה הרווחת היא שילדים פשוט לא אוהבים דגים. מדובר בשגיאה שהרבה אנשים עושים מבלי לבדוק את הנושא, כאשר ישנן מגוון דרכים לשלב דגים בתפריט התזונתי של הילדים באופן שיהיה מזין וגם מהנה עבורם. על מנת להרגיל את הילדים לטעם של הדגים, צריך פשוט להמשיך ולהגיש להם מנות דגים על מנת שהם יתרגלו אליהן. קציצות דגים מומלצות במיוחד עבור ילדים, כי הן עוזרות להקל עעל הטעם שמשולב עם עוד מגוון של רכיבים אחרים.

מתכון לקציצות דגים קלאסיות

בשביל הכנת מתכון זה תזדקקו לרכיבים הבאים:

·         300 גרם דג בקלה

·         300 גרם דג נסיכת הנילוס

·         חצי כף מלח

·         בצל גדול קצוץ דק

·         3 שיני שום שלמות ועוד 3 שיני שום כתושות

·         חופן כוסברה

·         4 כפות של קמח מצות

·         2 ביצים גדולות

·         חצי כפית כמון טחון

·         רבע כפית פלפל לבן

·         בערך כוס אחת של שמן קנולה (בעיקר לפי צורך)

·         3-4 לימונים

אופן הכנה:

·         לסחוט את כל המיץ מהלימונים ולהשרות בהם את הדגים יחד עם המלח במשך חצי שעה. לאחר מכן לשטוף ולטחון.

·         לסחוט היטב את הדגים ולהוציא מהם את הנוזלים.

·         לסחוט את הבצל הקצוץ גם כן.

·         לערבב את הדגים והבצל יחד עם כל שאר המצרכים בקערה ולאחר מכן להניח לחצי שעה.

·         להכין קציצות דגים שטוחות בצורת אליפסות ולאחר מכן לטגן בשמן הקנולה. אין צריך להגיע לרמה של שמן עמוק אך יש צורך בהרבה שמן.

סוג המתכון הזה מתאים לקציצות דגים מטוגנות ולא אפויות, שימו לב לכך. בנוסף, מומלץ להתחיל קודם כל מהכנה של קציצה אחת, כדי שתוכלו לבדוק איך היא יצאה ולשפר את מה שצריך בקציצות הבאות. בתיאבון!




חפש מתכונים באתר:



הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

ברז מים תת כיורית

מגזין דיגיטלי

קסרול סדנאות בישול

x-press מוצרי בישול ואפייה, תנורים ועוד



סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד