תזונה בריאה עם מאכלי עוףכיום ישנה מודעות גוברת לחשיבות המזון שאנחנו מכניסים אל גופנו. רבים מקבילים את הגוף שלנו למכונה שזקוקה לדלק שיתפעל אותה, והרי שהדלק הוא המזון. אלו אשר אינם מקפידים על תזונה נכונה ובריאה מזינים את גופם בדלק שאינו הולם את המכונה ועל כן הסבירות למחלות ותפקוד לוקה עולה. מנגד, אלו אשר מזינים את גופם במזון בריא ואיכותי הרי שאלו הם שמזינים את גופם בדלק הנכון ועל כן הם חשים בריאות מלאה לצד שובע. כאשר מדובר על מזון ותרופות סבתא הרי שמרק העוף מככב בכל פעם מחדש ומתגלה כמרפא מחלות שונות. נדמה שלעוף יש סגולות שונות מצד אחד, והוא גם טעים מצד שני. מה הן הצורות הקלאסיות של חזה העוף ואיך הופכים אותן לבריאות?
גם שניצל יכול להיות בריאחזה עוף הוא נתח שכמעט אין בו שומן ואם מכינים אותו בצורה נכונה הרי שמדובר במנה מזינה ובריאה. המון הורים בוחרים להאכיל את ילדיהם בחזה עוף אך מכינים אותו בוורסיה כזו אשר הופכת אותו למנה גדושה בשומן שכבר אינה בריאה כלל. מודעות התזונה הנכונה הגיעה עד לצלחות של הילדים שלנו וגם איתם אנחנו מקפידים על מה נכנס לפה. תוכלו להמשיך להאכיל אותם בשניצל האהוב עליהם בכך שתהפכו אותו משניצל מטוגן לשניצל אפוי וכך אתם חוסכים כמויות אדירות של שומן שאינן חיוניות בשום אופן. הכינו את שלבי ההכנה של השניצל באותו הפרומט בדיוק, רק שבמקום לזרוק לשמן – הכניסו לתנור. הכל עניין של הרגל. מאחר ומדובר באפייה ולא בטיגון, רצוי שתכינו שניצל דק שזמן האפייה שלו קצר וכך תבטיחו שהוא אפוי על כל חלקיו.
חזה עוף קלאסי – תמיד טובכל אחד שעשה דיאטה בחייו יודע שיש מנה בשרית שמככבת פעם אחר פעם והיא מנת חזה העוף. גם בדיאטות מודעים לטיבו של הנתח הזה כך שהוא גם מופיע בתפריטי הדיאטות השונים. ישנם מתכוני חזה עוף רבים כך שאפשר לגוון בכל פעם ולהנות ממניפה שלמה של טעמים. את חזה העוף אפשר להכין בתכנית צלייה בתנור, או במחבת פסים עם 2 כפות שמן בלבד. את חזה העוף תוכלו לתבל במגוון תבלינים או אפילו להשרות במרינדה נטולת שמן כיממה לפני. הנתח לכשעצמו בריא, אך בעת שאנו מוסיפים לו סוכר, טיגון או רטבים שונים אנחנו הופכים אותו למפלצת של קלוריות שאינה בריאה ואף עלולה לגרום להשמנה. חפש מתכונים באתר:
|
![]()
![]()
|