אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
לשון ביין וזיתיםצילום: monday *
נקרא 6345 פעמים 6345 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
5.0 ציון: 5.0

» לשון ביין וזיתים

לשון ביין וזיתים

5.0 כוכבים

באדיבות: monday, קטגוריה: בשר בקר
פורסם בתאריך: 13.09.10

בשר לשון, רך יותר מסטייק, מנה שהיא מעדן וחגיגה על השולחן. כל אוהבי הבשר בטוח יאהבו מנה שכזו!

משך ההכנה: 3 שעות מספר מנות: 4 מנות

רשימת מצרכים:

2 לשונות במשקל מירבי של כ-1/2 1 ק"ג לכל לשון
500 גרם זיתים ירוקים מגולענים - אופציה
3-4 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום יבש - קברנה מרלו שיראז ( או כל יין אחר טוב שאוהבים )
3 בצלים פרוסים מטוגנים לשקיפות
3-5 גזרים פרוסים
5-6 גבעולי סלרי אמריקאי
6 שיני שום פרוסות מטוגנות עדין
גרגרי פלפל שחור טרי גרוס
מים לפי הצורך
מלח

אופן ההכנה:

מניחים את הלשונות להתבשל במים עד להרתחה ובודקים אם הבשר רך דיו שיאפשר קילוף העור העבה של הלשון. אם לא, ממשיכים בבישול ובודקים מדי פעם את רכות הבשר. מוציאים לצינון מעט ומקלפים בעזרת סכין חדה את העור וכל הג'יפה שמסביב. את הזיתים מבשלים במים עד להרתחה כדי להוציא מרירות. את הבשר פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ בערך ומעבירים לסיר כבד. מבשלים בערך שעה וחצי עם המים והיין עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את רסק העגבניות והפלפל. מוסיפים גם את הגזרים וגבעולי הסלרי, מוסיפים בצל מטוגן יחד עם השום עד לשקיפות. גם את הזיתים אנו מוסיפים  וממשיכים לבשל על אש נמוכה בערך עוד שעה או עד לריכוך הבשר והירקות. את המלח מוסיפים לקראת הסוף. למי שאוהב ניתן להוסיף גם פטריות שמאדים קצת במחבת לפני הכנסתם לסיר.

בתיאבון ותיהנו! 

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1788407

 

 



הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 5.0

תגובות גולשים למתכון לשון ביין וזיתים:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד בשר בקר:

צלי בקר טעים צלי בקר טעים
מנהל האתר

מתכון להכנת צלי בקר טעים, ברוטב נוזלי וריחני במיוחד. מתאים לארוחות שבת או חג.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 20.04.11
לשון ביין וזיתים לשון ביין וזיתים

בשר לשון, רך יותר מסטייק, מנה שהיא מעדן וחגיגה על השולחן. כל אוהבי הבשר בטוח יאהבו מנה שכזו!
באדיבות: monday | תאריך פרסום: 13.09.10
אנטריקוט בטפנד ובזיליקום אנטריקוט בטפנד ובזיליקום

מתכון להכנת אנטריקוט צלוי ולצידו בטפנד זיתים, חרדל דיז'ון, שמן זית ובזיליקום טרי.
באדיבות: קייטרינג עלי דפנה | תאריך פרסום: 21.07.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» לשון ביין וזיתים

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

ברז מים תת כיורית

מגזין דיגיטלי

קסרול סדנאות בישול

x-press מוצרי בישול ואפייה, תנורים ועוד




סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד