לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 40 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: שף מירי גרינברג *
4411 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.0
|
ארטישוק ממולא
באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ממולאים
פורסם בתאריך: 05.09.13
מתכון מופלא לארטישוק הממולא של השף מירי גרינברג. פשוט ללקק את האצבעות!
משך ההכנה: 45 דקות • מספר מנות: 5-8 מנות
רשימת מצרכים:
2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות 1/2 ק"ג בקר טחון 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ דק 1 בצל קטן קצוץ דק דק 2 שיני שום קצוצות דק 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה שמן לטיגון לרוטב: 2 כוסות מים רותחים 2 כפות גדושות של רסק עגבניות 1 כפית גדושות של פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכניסים את תחתיות הארטישוק הקפואות לסיר מים רתוחים, מבשלים כ-2 דקות ומסננים.
- מכניסים לקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל, השום, הפלפל, המלח והפפריקה, ולשים הכל לתערובת אחידה.
- יוצרים כדורים בהתאם לגודל הארטישוק ומכניסים לתוך הארטישוק את הקציצה. שימו לב שכמות הבשר מגיעה לגובה הנמוך בכ-1 ס"מ משפת הארטישוק.
- מוסיפים למחבת שמן בגובה של 2 ס"מ ומחממים, כשהשמן חם מטגנים את הארטישוק כשהחלק הפתוח ממנו מציצה הקציצה הוא כלפי מטה, עד שהקציצה מזהיבה.
- מניחים בסיר שטוח את המים הרותחים, רסק העגבניות, הפפריקות, המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הארטישוק כשתחתית הארטישוק שוחה ברוטב, ומידי בפעם בעזרת כף יש לשפוך מעט מהרוטב על הקציצה.
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.0
תגובות גולשים למתכון ארטישוק ממולא:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד ממולאים:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|