אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
כרוב ממולא - יאפרקסצילום: סבתא רינה *
נקרא 16359 פעמים 16359 צפיות
4 תגובות 4 תגובות
4.8 ציון: 4.8

» כרוב ממולא - יאפרקס

כרוב ממולא - יאפרקס

4.8 כוכבים

סבתא רינה

באדיבות: סבתא רינה, קטגוריה: כרוב ממולא
פורסם בתאריך: 17.04.10

עלי כרוב ממולאים באורז, מגולגלים לגלילים קטנים.

משך ההכנה: שעה וחצי מספר מנות: 8-10 נפשות

רשימת מצרכים:


כרוב לבן (בינוני)
אורז
עגבניה אחת
מלח
פלפל
שמן זית (או חמניות)
לימון
פטרוזיליה
כורכום
כף אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

למילוי:

  1. שוטפים את האורז.
  2. קוצצים את העגבניה לריבועים.
  3. מערבבים את העגבניה עם האורז. מוסיפים כף שמן, מלח ופלפל (לפי הטעם).
  4. מוסיפים חצי כפית כורכום, כף מיץ לימון (טרי או משומר) וחופן עלי פטרוזיליה קצוצים.

הכנת עלי הכרוב:

  1. לחתוך עם סכין את ראש הכרוב ובצע חיתוכים בחלק העליון של הכרוב כך שיתחלק לארבע.
  2. לאחר מכן, יש לשים את הכרוב בשקית נליון (לא סגורה) ולהכניסה למיקוגל ל-2 דקות.
  3. להוציא מהמיקרוגל את הכרוב ולהפריד את העלים החיצוניים שהתרככו (את העלים אפשר לשים בצד).
  4. לחזור על שלב 2 עד שכל העלים של הכרוב מתרככים.
  5. אחרי שכל העלים של הכרוב רכים ומבושלים, נכין אותם למילוי: יש לחתוך כל עלה לאורכו ולהוציא ממנו את "חוט השדרה" הקשה שבאמצע העלה.
  6. לחמם בסיר גדול מים עם כף מלח בישול.
  7. כשהמים רותחים, להכניס את העלים של הכרוב למים (7-8 בכל פעם), עד שהם רכים (לוקח כ-2 דקות).

מילוי עלי הכרוב:

  1. ממלאים את עלי הכרוב במילוי שהכנו בצורה שהאורז לא יברח (לגלגל ולהדק חזק את הכרוב הממולא).
  2. את העלים הממולאים יש להניח בסיר בצורה צפופה אחד לשני, שכבה על גבי שכבה.
  3. לכסות את הסיר עם עלי הכרוב הממולאים במים.
  4. להוסיף כף אבקת מרק עוף, שתי כפות שמן ושתי כפות לימון וקצת מלח.
  5. לבשל על אש גבוהה עד שרותח.
  6. לאחר הרתיחה, להנמיך לאש נמוכה למשך כשעה וחצי.

בתיאבון, חזק וטחון!


תגיות:
כרוב

הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.8

תגובות גולשים למתכון כרוב ממולא - יאפרקס:

מנהל האתר

מנהל האתר

טלי, הבצל לא חובה, אך אפשר לקצוץ אותו דק ולטגן אותו במעט שמן בישול, עד שנהיה שקוף. לאחר מכן, לערבב אותו ביחד עם המילוי.

13.09.11, בשעה 19:56

טלי

טלי

מה עושים עם הבצל???

13.09.11, בשעה 14:07

גולש רעב

גולש רעב

סבתא רינה, מתכון נהדר. תודה רבה!

07.02.11, בשעה 22:45

מיטל

מיטל

הרבה עבודה, אבל מתכון מצויין. יצא טעים מאוד! הלימון ממש מוסיף...

24.12.10, בשעה 19:55


הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד כרוב ממולא:

כרוב ממולא - יאפרקס כרוב ממולא - יאפרקס
סבתא רינה

עלי כרוב ממולאים באורז, מגולגלים לגלילים קטנים.
באדיבות: סבתא רינה | תאריך פרסום: 17.04.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» כרוב ממולא - יאפרקס

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד