לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 15 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: סבתא רינה *
16359 צפיות
4 תגובות
ציון: 4.8
|
כרוב ממולא - יאפרקס
באדיבות: סבתא רינה, קטגוריה: כרוב ממולא
פורסם בתאריך: 17.04.10
עלי כרוב ממולאים באורז, מגולגלים לגלילים קטנים.
משך ההכנה: שעה וחצי • מספר מנות: 8-10 נפשות
רשימת מצרכים:
כרוב לבן (בינוני) אורז עגבניה אחת מלח פלפל שמן זית (או חמניות) לימון פטרוזיליה כורכום כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
למילוי:
- שוטפים את האורז.
- קוצצים את העגבניה לריבועים.
- מערבבים את העגבניה עם האורז. מוסיפים כף שמן, מלח ופלפל (לפי הטעם).
- מוסיפים חצי כפית כורכום, כף מיץ לימון (טרי או משומר) וחופן עלי פטרוזיליה קצוצים.
הכנת עלי הכרוב:
- לחתוך עם סכין את ראש הכרוב ובצע חיתוכים בחלק העליון של הכרוב כך שיתחלק לארבע.
- לאחר מכן, יש לשים את הכרוב בשקית נליון (לא סגורה) ולהכניסה למיקוגל ל-2 דקות.
- להוציא מהמיקרוגל את הכרוב ולהפריד את העלים החיצוניים שהתרככו (את העלים אפשר לשים בצד).
- לחזור על שלב 2 עד שכל העלים של הכרוב מתרככים.
- אחרי שכל העלים של הכרוב רכים ומבושלים, נכין אותם למילוי: יש לחתוך כל עלה לאורכו ולהוציא ממנו את "חוט השדרה" הקשה שבאמצע העלה.
- לחמם בסיר גדול מים עם כף מלח בישול.
- כשהמים רותחים, להכניס את העלים של הכרוב למים (7-8 בכל פעם), עד שהם רכים (לוקח כ-2 דקות).
מילוי עלי הכרוב:
- ממלאים את עלי הכרוב במילוי שהכנו בצורה שהאורז לא יברח (לגלגל ולהדק חזק את הכרוב הממולא).
- את העלים הממולאים יש להניח בסיר בצורה צפופה אחד לשני, שכבה על גבי שכבה.
- לכסות את הסיר עם עלי הכרוב הממולאים במים.
- להוסיף כף אבקת מרק עוף, שתי כפות שמן ושתי כפות לימון וקצת מלח.
- לבשל על אש גבוהה עד שרותח.
- לאחר הרתיחה, להנמיך לאש נמוכה למשך כשעה וחצי.
בתיאבון, חזק וטחון!
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.8
תגובות גולשים למתכון כרוב ממולא - יאפרקס:
מנהל האתר
טלי, הבצל לא חובה, אך אפשר לקצוץ אותו דק ולטגן אותו במעט שמן בישול, עד שנהיה שקוף. לאחר מכן, לערבב אותו ביחד עם המילוי.
13.09.11, בשעה 19:56
טלי
מה עושים עם הבצל???
13.09.11, בשעה 14:07
גולש רעב
סבתא רינה, מתכון נהדר. תודה רבה!
07.02.11, בשעה 22:45
מיטל
הרבה עבודה, אבל מתכון מצויין. יצא טעים מאוד! הלימון ממש מוסיף...
24.12.10, בשעה 19:55
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד כרוב ממולא:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|