4-6 חזה עוף משוטח לשניצלים 1 בטטה מבושלת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות 1 בטטה קלופה לא מבושלת חתוכה גס כוס כוסברה קצוצה 2 חבילות ערמונים מבושלים וארוזים בוואקום (מהסופר) 2 כפות סילאן 100 גרם אגוזים קצוצים גס 1 בצל חצי קופסא שמנת לבישול פרווה (אני ממליצה על זו של אלפרו על בסיס סויה) 2 כוסות מים מעט קמח 2 ביצים טרופות חצי כפית כורכום חצי כפית מלח פנקו (פירורי לחם יפנים – יש בסופר) שמן לטיגון
אופן ההכנה:
המתכון הזה זכה במקום הראשון בתחרות המתכון הסודי של השנה בקבוצת "סודות המטבח" בפייסבוק.
הכנת הגליליות:
משטחים כל חזה עוף בנפרד עם פטיש שניצלים (לא דק מדי).
הכנת המלית:
קוצצים בינוני ערמונים מחבילה אחת ומטגנים בשמן זית עם האגוזים טיגון קל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הבטטה המבושלת, כף סילאן ומעט מלח ומטגנים על אש נמוכה כשתי דקות נוספות (נזהרים שלא למעוך את הבטטה).
מוסיפים את הכוסברה ונותנים טיגון נוסף של עוד כדקה. ומשתדלים לא להתעלף בשלב זה מהריח...
שמים מהמלית על צד אחד של חזה העוף (בצד של השוליים הרחבים יותר), מקפלים פנימה פינות ומגלגלים לצורת גליל.
מוסיפים את הכורכום והמלח לביצים וטורפים היטב.
מכינים שלוש צלחות. צלחת עם קמח, קערה עם תערובת הביצים, וצלחת עם פירורי פנקו.
טובלים כל גליל בקמח, ביצה ופנקו (לפי הסדר הזה בדיוק) ומטגנים בשמן חם עד להזהבה מכל הכיוונים.
הכנת הקרם:
מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את השקית השניה של הערמונים ואת הבטטה החתוכה.
מוסיפים את המים, מלח, כף סילאן ומבשלים עד לריכוך הבטטה.
מעבירים הכל למעבד מזון וטוחנים למשחה.
מעבירים דרך מסננת ומחזירים לסיר.
מוסיפים את השמנת ומרתיחים מחדש.
מבשלים עוד 2-3 דקות.
ההגשה:
שמים על הצלחת כמה כפות מהקרם.
חותכים גליל בצורה אלכסונית ומניחים מעל הקרם מדליונים מדליונים,
מתכון להכנת תבשיל חזה עוף מוקפץ עם ירקות ונודלס. לא צריך להיות בדיאטה בשביל להכין את המנה הנפלאה הזו, אך גם למי ששומר על המשקל, המנה מהווה ארוחה משביעה וטעימה ביותר. מנה שמכילה את כל אבות המזון ופשוט חגיגה לעיניים ולחיך. מכינים כמות גדולה שתספיק ליומיים שלושה, ואנחנו מסודרים.