אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתיצילום: מנהל האתר *
נקרא 32924 פעמים 32924 צפיות
4 תגובות 4 תגובות
4.0 ציון: 4.0

» ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתי

ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתי

4.0 כוכבים

מנהל האתר

באדיבות: מנהל האתר, קטגוריה: ג'חנון
פורסם בתאריך: 15.04.11

מתכון להכנת ג'חנון תימני אמיתי, מרגרינה וקמח לבן.

משך ההכנה: כל הלילה מספר מנות: 8 מנות

צפה בסרט: איך מכינים ג'חנון וידאו: איך מכינים ג'חנון

רשימת מצרכים:

1 חבילת מרגרינה (ללא מלח)
1 ק"ג קמח לבן
3 כוסות מי סודה
1 כפית מלח שטוחה
1 וחצי כפית סוכר שטוחה
סיר לג'חנון

אופן ההכנה:

  1. ראשית, יש לנפות את הקמח וליצור ממנו גומה.
  2. להוסיף לקמח המנופה מלח, מי סודה וסוכר. ללוש את תערובת הבצק היטב.
  3. לקמח את משטח העבודה וללוש את התערובת עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  4. לחלק את הבצק ל-8 כדורים אחידים ולהניח את הכדורים למנוחה של כחצי שעה מעל תבנית אפייה מקומחת קלות.
  5. להמיס את כל המרגרינה על אש נמוכה.
  6. לאחר מכן, יש למרוח את משטח העבודה במעט מרגרינה מומסת, לקחת כדור בצק ולפתוח אותו דק באמצעות כרית כף היד. תוך כדי דחיפת הבצק, למרוח שכבה דקה במרגרינה – כשאת החלק המוכן מגלגלים. להמשיך כך עם כל הכדורים.
  7. להניח במקרר, עטוף בניילון נצמד, למשך כשעתיים לפחות.
  8. לרפד את הסיר בנייר כסף ולהניח את הג'חנונים.
  9. להכניס לתנור שחומם מראש למשך כל הלילה בחום בינוני-נמוך של כ-120 מעלות.

איך מכינים ג'חנון: מתכון וידאו נוסף שאולי יעניין אותך


סרטון וידאו המציג כיצד מגלגלים את הג'חנון. לחלק השני של הסרטון לחצו כאן.


הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.0

תגובות גולשים למתכון ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתי:

אנה

אנה

אם אני רוצה לעשות את הג׳חנון עם סילאן מתי אני שמה את הסילאן? יש כאלה ששמות בתוך הבצק וזה נשמע לי מעולה.

05.08.12, בשעה 12:15

טלי

טלי

אני רוצה מאוד להודות על שפירסת את הסרטון הזה אחרי שהסתבכתי כ"כ הרבה בניסיון ללמוד איך להכין גחנון, תבורכי.

28.06.12, בשעה 01:12

מהמהנההנ

מהמהנההנ

יצא ג'חנון טעים.

04.02.12, בשעה 16:14

מנהל האתר

היי תמר, יש שאומרים שהג'חנונים יוצאים רכים יותר כשעוטפים אותם עם ניילון נצמד (יש גם שאומרים הפוך). בכל מקרה, הניילון מיועד רק למנוחה ולא לזמן האפייה (הוא יימס). הנה טיפ שכדאי ליישם: לקראת סוף האפייה, לשפוך כוס מים מלמעלה (כדי שהג'חנונים יצאו עסיסיים יותר).

26.06.11, בשעה 21:07

תמר כהן

תמר כהן

האם מותר לאפות את הג'חנונים כשכל אחד מהם עטוף בניילון נצמד?

26.06.11, בשעה 19:43


הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד ג'חנון:

ג'חנון: מתכון לג'חנון של אמא ג'חנון: מתכון לג'חנון של אמא

מתכון לג'חנון של אמא: שף מירי גרינברג מסבירה כיצד להכין ג'חנון בייתי, טעים ועסיסי.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 10.03.12
ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתי ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתי וידאו: איך מכינים ג'חנון
מנהל האתר

מתכון להכנת ג'חנון תימני אמיתי, מרגרינה וקמח לבן.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 15.04.11
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» ג'חנון תימני - מתכון לג'חנון ביתי אמיתי

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

ברז מים תת כיורית

מגזין דיגיטלי

קסרול סדנאות בישול

x-press מוצרי בישול ואפייה, תנורים ועוד




סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד