רוגעלך שוקולד
באדיבות: lironadd, קטגוריה: מאפים מתוקים
פורסם בתאריך: 21.07.15
מתכון לרוגעלך שוקולד משגעים לחובבי האפיה המושבעים, ששווה את ההשקעה
משך ההכנה: 60 • מספר מנות: 20
רשימת מצרכים:
לבצק (60 רוגעלך)
1 ק"ג קמח לבן .
50 גרם שמרים רטובים {פקא}
1 כף סוכר
125 גרם (חצי כוס) סוכר
70 מ"ל (1/3 כוס) שמן
2 ביצים
1 כפית גדושה מלח
100 מ"ל+ 300-350 מ"ל מים בטמפרטורת חדר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 שקית סוכר וניל
גרידה מחצי לימון
גרידה מחצי תפוז
לקיפול - 300 גרם חמאה רכה
אופן הכנה הבצק:
ראש עיסה –
בקערה קטנה שמים את השמרים ,כף סוכר ,שתי כפות קמח (מתוך הק"ג שבמתכון) ,100 מ"ל מים פושרים.
מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד למשך 3-4 דקות עד שמתחיל לתסוס.
הבצק-
בקערת הערבול מכניסים את יתרת הקמח הסוכר ואת שאר החומרים למעט המלח. מוסיפים את הראש עיסה שתסס ומערבבים בהילוך איטי כל החומרים לבצק אחיד למשך כדקה
מוסיפים המלח ומערבבים עוד כשתי דקות בהילוך איטי..
לאחר מכן מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד כ 4 דקות עד שהבצק אחיד ונפרד מהדפנות
מקבלים בצק אחיד ולא דביק, מכסים בניילון נצמד למנוחה בת שעה במקרר.
כעבור שעה מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 ס"מ.
בעזרת קלף או פלטה מורחים החמאה הרכה על חצי מכמות הבצק.
מקפלים את החצי ללא החמאה על החצי עם החמאה. מסובבים לרוחב ומרדדים שוב למלבן בעובי 3 ס"מ ומקפלים הבצק לספר של 3 דפים{ 1/3על גבי 1/ 3 }.
מכסים הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור עד למחרת למנוחה .
טיפים:
1.גלגול הרוגעלך: מוציאים את הבצק התפוח ומעבירים למשטח מקומח. מחלקים ל-6-8 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעיגול דק ככל האפשר (2-3 ס"מ) ומורחים שכבה של מלית
חותכים למשולשים כמו של פיצה ומגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר (של השפיץ)
2. בסיום האפייה, לגרסאות המתוקות ניתן למרוח מעט סירופ על הרוגלך{חצי כוס מים חמים +3 כפות סוכר+תפוז סחוט}
3. ניתן להכין בצק מקופל ולשמור במקפיא ולהשתמש לפי צורך {להפשיר לילה בקירור לפני השימוש}
מילוי שוקולד (15 יח'):
200 גרם (7 כפות) ממרח שוקולד השחר או ממרח נוטלה
50 גרם שוקולד קצוץ דק {חלב ,לבן ,מריר לפי בחירה }
1 ביצה (למריחה על הרוגעלך)\
מגשי אירוח - מגשי אירוח לאירועים עסקיים או פרטיים
אופן ההכנה:
מרדדים הבצק למלבן בעובי 3 ס"מ במיקרוגל, מחממים 20 שניות את ממרח השוקולד שיהיה נוח למריחהמורחים המילוי על חצי מכמות הבצק ומפזרים עליו את השוקולד הקצוץ מכסים את החצי הריק על החצי עם המילוי מסובבים 90 מעלות לרוחב ומרדדים לעובי 5 מ"מ שומרים על צורת הבצק - מלבן צר וארוךמכניסים למקרר למשך 30 דקותחותכים למשולשים באורך 3 ס"מ ומגלגלים לצורת רוגלך .מסדרים על מגש עם רווחים ומניחים לתפיחה באזור חמים כ 60 דקות עד שהכפיל את נפחו .מחממים תנור מראש ל 180 מעלות מורחים ביצה על הרוגלך בעדינות ומכניסים לאפיה 12-15 דקותקייטרינג חלבי - קייטרינג לאירועים ביסקוטי רמה אחת מעל כולם
אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך