ERROR: Table './cooks_db1/ams_articleviews' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
---
INSERT INTO ams_articleviews SET view_ip = INET_ATON('34.228.30.69'), view_user_id = 1, view_date = NOW(), view_user_agent = 'CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)', view_referer = '', view_article_id = 1632
---
מתכון : משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים (פרווה) - Cooks מתכונים
אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים (פרווה)צילום: יהודה סלומון *
נקרא 2947 פעמים 2947 צפיות
1 תגובות 1 תגובות
4.5 ציון: 4.5

» משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים (פרווה)

משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים (פרווה)

4.5 כוכבים

באדיבות: גילעד תקשורת, קטגוריה: עוגות פרווה
פורסם בתאריך: 23.09.11

מתכון להכנת משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים, מתוך הספר עוגה פרווה לקינוח מאת דנית סלומון, הוצאת קוראים.

משך ההכנה: 4 שעות מספר מנות: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

רשימת מצרכים:

150 גרם ביסקוויטים פתי־בר
100 גרם עוגיות "לוטוס" (בטעם קרמל), או עוגיות בטעם קינמון
50 גרם אילסרים (אגוזי בונדוק) קלויים
50 גרם אגוזי קשיו קלויים
50 גרם פיסטוקים קלופים
10 משמשים מיובשים גדולים
8 דבלים (תאנים מיובשות) בהירות גדולות
10 דובדבנים מסוכרים אדומים
¼ כפית זנגביל טחון
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם מרגרינה בלי מלח, חתוכה לקוביות
½ כוס ממרח תמרים
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ, משומנת היטב ומרופדת בעיגול של נייר אפייה

אופן ההכנה:

  1. שמים את הביסקוויטים ואת העוגיות בשקית ניילון עבה וחובטים בהם במערוך או בפטיש שניצלים כדי לרסק אותם לחתיכות קטנות. מעבירים את הביסקוויטים המפוררים לקערה גדולה.
  2. בוחרים 12 אילסרים יפים וחוצים אותם לאורכם. פורסים 12-10 פרוסות דקות יפות ממרכז הדבלים. פורסים 24-20 פרוסות דקות יפות ממרכז המשמשים. פורסים 6 עיגולים יפים מהדובדבנים. שומרים את חצאי האילסרים ואת פרוסות הפרי היפות לעיטור. את הפרוסות הפחות יפות קוצצים גס ומוסיפים לפירורי הביסקוויט.
  3. קוצצים גס את האילסרים הנותרים ואת אגוזי הקשיו ומוסיפים לקערת הפירורים יחד עם הפיסטוקים. קוצצים את המשמשים, את הדבלים ואת הדובדבנים הנותרים לחתיכות קטנות ומוסיפים גם אותם לקערת הפירורים יחד עם הזנגביל הטחון. מערבבים היטב את תכולת הקערה.
  4. ממיסים את השוקולד עם המרגרינה בקערה המונחת מעל סיר מלא עד חציו במים על סף רתיחה. מסירים את הקערה מהסיר ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את ממרח התמרים ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת השוקולד.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד והתמרים לתערובת הפירורים שבקערה. מערבבים ולשים עד שכל פירורי הביסקוויט ספוגים בתערובת השוקולד וחתיכות האגוזים והפירות מפוזרות בתערובת בצורה אחידה.
  6. מסדרים 20 חצאי אילסרים במעגל גדול סמוך לשוליים של תחתית התבנית המרופדת, כשהצד החתוך כלפי מטה. מסדרים פרוסות משמשים בין חצאי האילסרים. מניחים פרוסת דובדבן במרכז התבנית ומסדרים סביבה מעגל של פרוסות דובדבן וחצאי אילסרים. מסדרים מעגל של פרוסות דבלים ומשמשים בין המעגל החיצוני למעגל הפנימי. (אפשר, כמובן, לסדר את העיטורים בדוגמה אחרת.)
  7. מפזרים את תערובת השוקולד מעל העיטורים - נזהרים לא להזיז את העיטורים ממקומם. מהדקים היטב את תערובת השוקולד ומגלגלים עליה כוס גלילית קטנה כדי להדק אותה וליישר את פניה. מכסים ומקררים במשך 4 שעות לפחות, עד שהתערובת מתקשה.
  8. הופכים את התבנית על צלחת הגשה גדולה או על לוח חיתוך. משחררים את מסגרת התבנית, מסירים את התחתית וקולפים את הנייר. חותכים את העוגה למשולשים דקים. העוגה מתאימה להקפאה.

טיפים: 

  • אני משתמשת באילסרים קלויים ובאגוזי קשיו קלויים טריים שקניתי בדוכן הפיצוחים - אלה שקלויים במעט מלח. בקשו מהמוכר שישתדל לבחור באילסרים שמרבית הקליפה החומה הוסרה מהם בתהליך הקלייה.
  • אפשר להחליף את המשמשים ואת הדבלים בפירות יבשים אחרים - אגסים, אפרסקים, חמוציות ואפילו זנגביל מסוכר (לחובבי הטעם). הדובדבנים המסוכרים תורמים בעיקר לקישוט ואפשר לוותר עליהם, או להחליף אותם בתותים מסוכרים.


הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 4.5

תגובות גולשים למתכון משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים (פרווה):

אורלי

אורלי

זה לא נראה כל כך טעיםם ..

19.10.11, בשעה 10:03


הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד עוגות פרווה:

משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים (פרווה) משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים (פרווה)

מתכון להכנת משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים, מתוך הספר עוגה פרווה לקינוח מאת דנית סלומון, הוצאת קוראים.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 23.09.11
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» משולשי שוקולד, אגוזים ופירות יבשים (פרווה)

הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks


מסעדת רג'ינה

קורס ברמנים - בר מאסטר






סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד