ERROR: Table './cooks_db1/ams_articleviews' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed
---
INSERT INTO ams_articleviews SET view_ip = INET_ATON('3.231.229.89'), view_user_id = 1, view_date = NOW(), view_user_agent = 'CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)', view_referer = '', view_article_id = 1071
---
מתכון : עוגת קרמשניט (נפוליון) - Cooks מתכונים
אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
עוגת קרמשניט (נפוליון)צילום: sweet dreams *
נקרא 6367 פעמים 6367 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
5.0 ציון: 5.0

» עוגת קרמשניט (נפוליון)

עוגת קרמשניט (נפוליון)

5.0 כוכבים

sweet dreams

באדיבות: sweet dreams, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 28.03.11

מתכון להכנת עוגת קרמשניט (הידועה גם בתור עוגת נפוליון).

משך ההכנה: כשעתיים מספר מנות: 5-10 מנות

רשימת מצרכים:

לבצק:
500  גרם קמח
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן
15 מ"ל ( 1 כף) חומץ
7 גרם (1 כף) מלח
250 מ"ל (1 כוס) מים

לקיפולים:
300 גרם מחמאה
30 גרם (3 כפות) קמח - מכינים את הבצק יום לפני

לקרם פטיסייר:
500 מ"ל (2 כוסות) חלב
100 גרם (½ כוס) סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורך
6 חלמונים
60 גרם (6 כפות) קורנפלור מנופה
50 גרם חמאה
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
30 גרם (2 כפות) סוכר 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. מערבבים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק ו-80% מהמים, לשים עד לקבלת בצק אחיד ובודקים את מצב הוספת הנוזלים.
  2. נותנים לבצק מנוחה 20 דקות.
  3. מכינים את תערובת הקיפולים - מערבבים עם וו לישה את המחמאה לקיפולים ו-3 כפות הקמח לתערובת חלקה.
  4. מניחים על ניילון נצמד ועוטפים, בעזרת מערוך יוצרים צורה של ריבוע ושמים במקרר.
  5. יוצרים כדור מהבצק, עושים על פני הבצק 4 חתכים ב-4 כיוונים (שהחתכים לא ייפגשו במרכז, שיהיה  מרווח ביניהם באמצע.
  6. לרדד לצורה של ריבוע ככה שיווצר מצב שמרכז הבצק יהיה עבה פי 3 מהקצוות.
  7. מניחים את ריבוע המחמאה של הקיפולים במרכז הבצק ועוטפים את המחמאה עם הבצק מכל הכיוונים.
  8. מרדדים למלבן בגודל 20*30 ומקפלים קיפול 3, מרדדים שוב למלבן ומקפלים קיפול 4.
  9. מקררים שעה.
  10. מוציאים מהמקרר, מסובבים את הבצק כך ששפתי הקיפול מקבילות אלינו.
  11. מרדדים שוב למלבן ומקפלים שוב קיפול 3 וקיפול 4 (הסבר בסוף המתכון).
  12. עוטפים את הבצק ומקררים ליממה.
  13. מחממים תנור ל-190-200 מעלות.
  14. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי כ-4 מ"מ.
  15. מניחים על נייר אפייה, מנקבים עם מזלג. מניחים על הבצק עוד נייר אפייה ותבנית נוספת (הבצק צריך להיות בין 2 ניירות אפייה ו-2 תבניות).
  16. מכניסים לתנור למשך כ-10-15 דקות.
  17. מוציאים מהתנור, מצננים ומחלקים ל-3 מלבנים שווים.

להכנת קרם פטיסייר:

  1. מרתיחים בסיר 450 מ"ל חלב, מקל וניל ו-100 גרם סוכר (50 מ"ל חלב שומרים בצד).
  2. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, 50 מ"ל חלב והקורנפלור לתערובת חלקה. מעבירים למסננת להוצאת גושים.
  3. כשהחלב מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את האש. מוזגים 3 כפות מהחלב החם לתערובת החלמונים, מערבבים. מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך החלב בהדרגה ובאיטיות תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.
  4. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לצינון מלא (אם לא תקפידו על שלב הצינון במיקסר, הפטיסייר יקבל קרום ויהפוך לגושים).
  5. מקציפים שמנת מתוקה עם 30 גרם סוכר ועושים השוואת מרקמים: מקפלים 1/3 מהקצפת לפטיסייר ומחזירים הכל חזרה לקצפת ומקפלים שוב.

הרכבה:

  1. יוצקים קרם על מלבן בצק אחד, מניחים עליו מלבן נוסף.
  2. יוצקים שוב קרם ומניחים את המלבן האחרון.
  3. מעבירים למקפיא לכשעה וחצי על להתייצבות מלאה (כשהעוגה תהייה קרה ויציבה יהיה אפשר לחתוך את הקרמשניט בקלות).
  4. מוציאים מהמקפיא וחותכים.
  5. שומרים את העוגה במקרר בלבד!! שהייה ממושכת של העוגה במקפיא תהרוס את קרם הפטיסייר.

*** קיפול 3 - מקפלים 1/3 בצק ומעליו מקפלים את 1/3 הבצק הנותר.*** קיפול 4 - מקפלים את שני הרבעים החיצוניים אל קו האמצע, ומניחים חצי מהבצק על החצי השני (כמו ספר).



הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 5.0

תגובות גולשים למתכון עוגת קרמשניט (נפוליון):

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד שונות:

אגוזים מסוכרים בדבש אגוזים מסוכרים בדבש
lemon3.co.il

מתכון להכנת אגוזים מסוכרים: מצוינים לגלידות, עוגות, מאפים, גרנולה, יוגורט או סתם לנשנש מול סדרה טובה או משחק שווה.
באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 15.05.11
עוגיות קוקוס מרוקאיות עוגיות קוקוס מרוקאיות
lemon3.co.il

מתכון להכנת עוגיות קוקוס מרוקאיות: עוגיות שלא תפסיקו לנשנש, קלות הכנה ומרשימות!

באדיבות: lemon3.co.il | תאריך פרסום: 15.05.11
עוגת שקדים ושלושה שוקולדים עוגת שקדים ושלושה שוקולדים
מטבחונט

עוגת שקדים יפייפיה וטעימה במיוחד, המורכבת מתחתית שקדים שמעליה שכבות מוס שוקולד חלב, מוס שוקולד לבן וגנאש.
באדיבות: מטבחונט | תאריך פרסום: 15.04.11
מתכון לעוגת אינגלישקייק: אינגליש פקאן מתכון לעוגת אינגלישקייק: אינגליש פקאן

מתכון להכנת עוגת אינגלישקייק מסוג אינגליש פקאן, באדיבות השף קונדיטור בן עמי ברתיני שביט, מרשת בן עמי.
באדיבות: קונדיטוריית בן עמי | תאריך פרסום: 08.04.11
עוגת אננס מושחתת עוגת אננס מושחתת
sweet dreams

מתכון להכנת עוגת אננס מושחתת ודקורטיבית במיוחד.
באדיבות: sweet dreams | תאריך פרסום: 31.03.11
עוגת קרמשניט (נפוליון) עוגת קרמשניט (נפוליון)
sweet dreams

מתכון להכנת עוגת קרמשניט (הידועה גם בתור עוגת נפוליון).
באדיבות: sweet dreams | תאריך פרסום: 28.03.11
מוס שוקולד מושלם מוס שוקולד מושלם וידאו: מוס שוקולד בלגי בטעם תפוז

זה מתכון להכנת מוס שוקולד שמצאתי באתר "לגדול" והוא מאוד טעים!
באדיבות: אימבר חיון | תאריך פרסום: 29.01.11
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» עוגת קרמשניט (נפוליון)

הצטרפו אלינו בפייסבוק


קהילות הפורומים של Cooks



מתכונים בעשר דקות

קורס ברמנים - בר מאסטר

מתכונים דיאטטיים







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד