קרם גבינה אפוי בקרמל
באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: גבינות
פורסם בתאריך: 05.09.13
מתכון טעים ומקורי להכנת קרם גבינה אפוי בקרמל. ניתן לשמור את הקרם יום-יומיים במקרר.
משך ההכנה: כשעה • מספר מנות: 3-6 מנות
אופן ההכנה:
- שמים בסיר בינוני-כבד את הסוכר והמים, ומביאים לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב רצוף עד שהסוכר נמס. ממשיכים להרתיח בלי לערבב,לקבלת צבע זהוב-קרמל.
- יוצקים מיד את הקרמל לתבניות, ומסובבים כל תבנית בזריזות כמה פעמים, כך שהקרמל יצפה את התחתית בשכבה דקה ואחידה. אפשר להכין גם בתבנית אינגליש.
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
- שמים בקערה בינונית את הביצים, הגבינה ,קורנפלור והסוכר, ומקציפים מעט עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הווניל ויוצקים לתוך התבניות.
- מניחים את התבניות האישיות בתוך תבנית אפייה גדולה יותר, ומניחים אותה בתנור. יוצקים מים רותחים סביב התבניות האישיות עד למחצית גובה. אופים כ 35 דקות, עד שסכין קטנה הננעצת במרכז הקרם יוצאת נקייה) אסור למים בתבנית הגדולה לרתוח בזמן הבישול). מוציאים את התבניות האישיות, ומצננים בטמפרטורת החדר.
- כדי לשחרר את הקרם האפוי מהתבנית, מעבירים סכין קטנה סביב השוליים. מניחים צלחת הגשה על הקרם והופכים בזריזות (כשהתבנית הפוכה על הצלחת, מניעים אותה עם הצלחת קדימה ואחורה). מסירים את התבנית, יוצקים את רוטב הקרמל מסביב לקרם ומגישים.
ניתן לשמור יום-יומיים במקרר.
אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך