אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
לחמניות הבית של פינגויןצילום: יח"צ *
נקרא 5664 פעמים 5664 צפיות
3 תגובות 3 תגובות
5.0 ציון: 5.0

» לחמניות הבית של פינגוין

לחמניות הבית של פינגוין

5.0 כוכבים

באדיבות: פינגוין, קטגוריה: לחמניות
פורסם בתאריך: 21.05.10

מתכון להכנת לחמניות הבית של פינגוין, באדיבות מסעדת פינגוין מנהריה - החוגגת 70 שנות פעילות!

משך ההכנה: 45 דקות מספר מנות: 5-7 מנות

רשימת מצרכים:

חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
60 גרם סוכר
20 גרם שמרים
20 גרם מלח
0.5 ליטר מים פושרים
50 מ"ל שמן

חומרים לאפייה:
מעט שמן
שומשום
מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מערבבים במכונה את הקמח והמלח.
  2. ממיסים את הסוכר והשמרים במים פושרים.
  3. מוסיפים לקמח את השמן, ולאחריו (מיד) את תערובת הסוכר והשמרים.
  4. נותנים לתערובת להתערבב במכונת הלישה במשך 10 דקות לפחות.
  5. בסיום הערבוב מוסיפים שמן זית על דפנות המכונה – כדי להבטיח שהבצק לא ידבק.
  6. שוקלים לפי הצורך, מחלקים לכדורים ומתפיחים.
  7. לאחר ההתפחה יוצרים מהכדורים לחמניות ארוכות או עגולות.
  8. מורחים על הלחמניות ביצה טרופה לצד שומשום ומעט מלח גס.
  9. מתפיחים את הלחמניות במשך 30 דקות.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי של כ-250 עד 260 מעלות צלזיוס, עד שהלחמניות זהובות (כ-10 דקות).

 


תגיות:
שמרים קמח שומשום

הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 5.0

תגובות גולשים למתכון לחמניות הבית של פינגוין:

מנהל האתר

מנהל האתר

שלום יאיר,

לשאלותיך: לפי מפרסם המתכון, כנראה הכוונה היתה לחום המקסימלי של התנור (250-260 מעלות צלזיוס). לגבי השמרים, ניתן להשתמש בכלליות בשמרים יבשים או טריים כאחד לצורך התפחת בצק ללחם. כדאי לזכור שכ-50 גרם שמרים טריים הם שווי ערך לכ-17 גרם שמרים יבשים. לגבי השאלה בנוגע להתפחה: לפי המתכון, נראה שהבנת נכון! לאחר ההתפחה להוריד אוויר, לעצב ולהתפיח שנית למשך כ-30 דקות.

נשמח לשמוע איך יצא! שיהיה בהצלחה...

10.08.11, בשעה 16:50

יאיר

יאיר

שלום, 20 גרם שמרים טריים או יבשים? תודה.

10.08.11, בשעה 09:32

יאיר

יאיר

שלום,
להבנתי, בגמר הלישה אני צריך לחלק לכדורים ולהתפיח? ואז לאחר ההתפחה להוריד אוויר, לעצב ולהתפיח שנית? אפיה ב-280 מעלות? לא חושב שיש תנורים ביתיים עם 280 מעלות, אודה לכם את תתיחסו לשאלותי, תודה.

10.08.11, בשעה 09:26


הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד לחמניות:

לחמניות בצק שמרים מלוח לחמניות בצק שמרים מלוח

מתכון להכנת כדורי בדק שמרים במילוי מלוח - לחמניות טעימות, מהירות וקלות והכנה.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 09.02.14
לחמניות הבית של פינגוין לחמניות הבית של פינגוין

מתכון להכנת לחמניות הבית של פינגוין, באדיבות מסעדת פינגוין מנהריה - החוגגת 70 שנות פעילות!
באדיבות: פינגוין | תאריך פרסום: 21.05.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» לחמניות הבית של פינגוין

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד