5-7 פלפלים (אפשר בצבעים שונים) כוס אורז (עדיף להשתמש באורז בסמטי הודי) חצי קילו בשר בקר טחון (עגל או פרה) 400 גרם עגבניות מרוסקות 100 גרם רסק עגבניות בצל גדול, קצוץ דק כף קמח מלח פלפל 2 כפיות סוכר שמן בישול (לא שמן זית) מעט פטרוזיליה (לא חובה)
אופן ההכנה:
להכנת המילוי:
לבשל את האורז כ-15 דקות (שלא יהיה מבושל לגמרי) ולהניח להתקרר.
לטגן את הבצל בשמן, עד שיתרכך ויזהיב קלות.
לערבב בקערה את האורז החצי מבושל, עם הבצל המטוגן והבשר הטחון.
לתבל במעט מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה קצוצה (אפשר גם להוסיף צנוברים קלויים).
להכנת הרוטב:
בסיר רחב, לטגן מעט שמן ולהוסיף כף קמח. לערבב כדי שלא ייווצרו גושים.
להוסיף את רסק העגבניות, לערבב שוב ולהוסיף את העגבניות המרוסקות גם כן.
לתבל ב-2 כפיות סוכר, מלח ופלפל (לפי הטעם).
להוסיף כוס מים ולהמתין לרתיחה.
מילוי הפלפלים:
על מנת להכין את הפלפלים למילוי, יש להוריד את "כתר" הפלפלים (לשמור בצד לכיסוי הפלפלים בזמן הבישול) ולנקות את פנים הפלפלים מגרעינים ורצועות פנים לבנות.
למלא כל פלפל במילוי הבשר והאורז (עד הסוף, אבל לא לדחוס את המילוי) ולהשכיב את הפלפלים ברוטב שרתח.
להנמיך את האש לחום נמוך ולבשל (כשהסיר מכוסה) במשך כשעה.
הערה: אם נשאר לכם מילוי, אפשר גם למלא קישואים או עגבניות שיתבשלו לצד הפלפלים. את העגבניות יש להניח בחלק העליון של הסיר, כדי שלא יתרככו מידי.
פלפלים ממולאים גבינה,קלים ומהירים הכנה, מתאימים כמנת פתיחה לארוחה גדולה יותר או כטאפס כשמזמינים חברים ומשפחה. מילוי קצת שונה ולא דומה לפלפלים הממולאים שמוגשים בדרך כלל.