לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 9 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: מטבחונט *
8531 צפיות
01 תגובות
ציון: 5.0
|
עוגת תפוחים עם קצף ורסיסי זהב
באדיבות: מטבחונט, קטגוריה: עוגת תפוחים
פורסם בתאריך: 14.07.11
מתכון עוגת תפוחים, מספר המתכונים של אמי. את המתכון הזה אני מגישה לכם עם אפשרות לגירסה פרווה או חלבית ובתוספת אגוזים שלא היו במתכון המקורי.
משך ההכנה: כשעה • מספר מנות: תבנית 28
רשימת מצרכים:
3 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 200 גרם חמאה עם מלח (או מרגרינה עם מלח לגירסת פרווה) מעט ריבת משמש 8-10 תפוחים חמוצים מסוג גרנד סמית מגולענים וקצוצים דק עם הקליפה שליש כוס סוכר כף קינמון 50 גרם אגוזים קצוצים 5 ביצים מופרדות 2 כוסות סוכר (מפוצלות לפי המתכון) 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
- ללוש יחד לבצק את הקמח, אבקת האפיה, החמאה, החלמונים ו-1+1/4 כוס סוכר.
- לשטח בתבנית משומנת.
- לאפות בתנור בחום של 150 מעלות עד להזהבה.
- את התחתית מקררים כמה דקות ומורחים בשכבה דקה של ריבה.
- בסיר מבשלים את התפוחים ביחד עם חצי כוס סוכר והקינמון עד שהתפוחים מתרככים לחלוטין.
- מעבירים למסננת ומסננים היטב, אפילו סוחטים עד שלא יישארו נוזלים.
- תהליך זה חשוב מאד למניעת הפרשות נוזלים לבצק בזמן האפיה.
- את תערובת התפוחים מניחים על הבצק ומעליה את האגוזים הקצוצים.
- מקציפים את החלבונים עם רבע כוס הסוכר הנותרת והוניל לקצף יציב.
- מורחים את הקצף מעל שכבת התפוחים והאגוזים.
- אופים בתנור בחום של 150 מעלות עד שהקצף מזהיב.
- מקררים היטב במקרר ולאחר לילה נוצר הקסם. רסיסי זהב שמעטרים את העוגה.
בתיאבון!
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 5.0
תגובות גולשים למתכון עוגת תפוחים עם קצף ורסיסי זהב:
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד עוגת תפוחים:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|