1 ק"ג קמח 3 כוסות מים כף וחצי מלח 25 גרם שמרים טרים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים בצק רך מאוד. מהבצק יוצרים עיגולים בעזרת ידיים משומנות בשמן. מניחים את העיגולים על השיש, כ- 3/4 שעה.
לאחר מכן, משמנים את מקום העבודה ו"פותחים"את הבצק בעזרת שמן לעיגול גדול ודק.
מחממים מחבת או מולטי שף, לחום בינוני גבוה ומניחים את המופלטה הראשונה.
הופכים אותה ומניחים עליה את המופלטה הבאה, שוב הופכים אותה על פניה ומוסיפים אחת נוספת - יש ליצור כ-15 מופלטות ואז ניתן להוציא את כולן ולהתחיל שוב לערום מופלטות זו על זו.
את המופלטות המוכנות יש לכסות במפית, שלא תתיבשנה.
על המופלטה מורחים, בדרך כלל, חמאה ודבש, אך ניתן למרוח כל מה שטעים.