אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
מלאווח תימני
נקרא 5066 פעמים 5066 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
3.5 ציון: 3.5

» מלאווח תימני

מלאווח תימני

3.5 כוכבים

באדיבות: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תימני
פורסם בתאריך: 16.11.12

מתכון מסורתי להכנת מלאווח תימני קלאסי, באדיבות השף מירי גרינברג.

משך ההכנה: כשעתיים וחצי מספר מנות: 5-10 מנות

צפה בסרט: מלווח תימני - הטלוויזיה הקהילתית יהוד וידאו: מלווח תימני - הטלוויזיה הקהילתית יהוד

רשימת מצרכים:


1 ק"ג קמח לבן רגיל 
2 כפות סוכר 
1 כף מלח 
מים – לפי הצורך בערך 1 ¼ כוס
כ-250 גרם מרגרינה רכה
10 גרם שמרים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמח, סוכר, מלח והשמרים. מוסיפים מים בזרם דק תוך כדי לישה ביד, מספיק מים עד שהחומרים מתאחדים לבצק רך. 
  2. לשים את הבצק כמה דקות לבצק גמיש. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ומשהים כחצי שעה-שעה. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. מעצבים מכל חלק כדור עגול וחלק, מניחים את הכדורים על משטח, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה-שעה. 
  3. משמנים את משטח העבודה בנדיבות במרגרינה, ובידיים משומנות מחליקים ומשטחים עליו כל כדור בצק לעלה דק ככל האפשר. מקפלים מהחלק הרחוק של העלה פס ברוחב כ-4 ס"מ על גבי העלה. בידיים, מורחים את הפס בעוד מרגרינה. מקפלים את החלק המקופל שוב על גבי העלה, ושוב מורחים מרגרינה על פס הבצק המקופל. כך מקפלים ומורחים עד סוף העלה, עד שנוצר פס ארוך וצר של שכבות קיפולי בצק עם מרגרינה ביניהם. עכשיו מעמידים את הפס על צידו ומגלגלים אותו סביב עצמו כשבלול מהודק, עד קצה פס הבצק. מניחים על מגש וממשיכים להכין כך שבלולים משאר כדורי הבצק. 
  4. עוטפים את המגש עם השבלולים בניילון נצמד ושומרים במקרר מספר שעות, אפשר כמה ימים. לשמירה ארוכה יותר ניתן להקפיא, מכוסה בניילון. 
  5. מחממים מחבת על אש בינונית. משמנים במרגרינה את משטח העבודה, לוקחים שבלול בצק ובידיים משומנות במרגרינה משטחים ופותחים אותו בעדינות לעלה עגול בקוטר המחבת. 
  6.  מעבירים את העלה למחבת החמה ומטגנים צד ראשון עם מכסה, עד שהמלאווח משחים בצידו התחתון. 
  7. הופכים אותו בכף טיגון ומטגנים עד שגם הצד השני ישחים. 
  8. מגישים חם מהמחבת, בתוספת סחוג או סלסת עגבניות מתובלת.

מלווח תימני - הטלוויזיה הקהילתית יהוד: מתכון וידאו נוסף שאולי יעניין אותך


הכנת מלווח תימני על פי מלכה טל. הפקה: יוסי בושרי, צילום: רבקה עמר.


הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 3.5

תגובות גולשים למתכון מלאווח תימני:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד אוכל תימני:

מלאווח תימני מלאווח תימני וידאו: מלווח תימני - הטלוויזיה הקהילתית יהוד

מתכון מסורתי להכנת מלאווח תימני קלאסי, באדיבות השף מירי גרינברג.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 16.11.12
לחוח (פיתה תימנית מחוררת) לחוח (פיתה תימנית מחוררת) וידאו: במטבח של אודי: מתכון ללחוח

מתכון מסורתי להכנת לחוח תימני אורגינל: מאפה מסורתי של פיתה תימנית מחוררת.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 16.11.12
סחוג ירוק תימני סחוג ירוק תימני

מתכון להכנת סחוג ירוק תימני חריף ועשיר בטעמים.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 16.11.12
קובנה תימני קובנה תימני וידאו: איך מכינים קובנה?

שף מירי גרינברג מציעה מתכון מסורתי להכנת קובנה, הישר מהמטבח התימני.
באדיבות: שף מירי גרינברג | תאריך פרסום: 16.11.12
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» מלאווח תימני

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

קורס ברמנים - בר מאסטר

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד