לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 8 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: מנהל האתר *
53789 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.2
|
לזניה » לזניה בשרית עם חצילים
לזניה בשרית עם חצילים
באדיבות: מנהל האתר, קטגוריה: לזניה
פורסם בתאריך: 28.05.10
מתכון נפלא ופשוט להכנת לזניה בשרית עם חצילים, בזיליקום ואורגנו טרי.
משך ההכנה: 45 דקות • מספר מנות: 5-7 מנות
רשימת מצרכים:
חציל גדול, פרוס לפרוסות של כסנטימטר דפי לזניה (שלא דורשים בישול מוקדם) 200 גרם רסק עגבניות 800 גרם עגבניות מרוסקות חצי קילו בשר בקר טחון צרור עלי בזיליקום טריים, קצוצים דק צרור עלי אורגנו טריים קצוצים דק מלח פלפל 2 בצלים קצוצים דק 4 שיני שום כתושות שמן זית
אופן ההכנה:
שלב ראשון: בישול החציל
את פרוסות החציל יש להניח על נייר אלומיניום או תבנית אפייה ולהכניס לתנור למשך כ-15 דקות, על מנת שיתבשלו ויקבלו צבע יפה.
שלב שני: הכנת הרוטב
- לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית, עד שמתרכך ומקבל צבע שקוף.
- להוסיף את הבשר הטחון בהדרגתיות ולערבב.
- לתבל בקצת מלח ופלפל שחור, לפי הטעם (אני אוהב הרבה פלפל שחור).
- כשהבשר כמעט מבושל, להוסיף את האורגנו הטרי והבזיליקום (אם אין טרי, אפשר גם להשתמש בקוביות בזיליקום קפואות או אורגנו יבש) ולערבב.
- להוסיף את השום הכתוש, רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ולערבב שוב.
- לטעום ולתקן את התיבול במידת הצורך.
שלב שלישי: הכנת הלזניה
- בתבנית אפייה (לפי הגודל שמעדיפים), להעביר טיפה מהנוזלים של הרוטב לתחתית התבנית (כדי שיהיה בסיס שומני ללזניה) ולהניח שכבה ראשונה של דפי לזניה, זה לצד זה, במרווח של קצת פחות מסנטימטר ביניהם.
- מעל השכבה הראשונה של דפי הלזניה, לשפוך בצורה שווה שכבה דקה מהרוטב עם הבשר.
- להניח שכבה של פרוסות החצילים.
- לאטום את הרווחים שבין החצילים באמצעות רוטב נוסף (לא הרבה) ולהניח שכבה נוספת של דפי לזניה.
- להניח שכבה נוספת של פרוסות חצילים ומעל, לשפוך שוב מהרוטב, עד שיכסה את המרווח שבין כל החצילים.
- להניח שכבה נוספת של דפי לזניה ומעל, לשפוך את כל הרוטב שנשאר בצורה שווה.
- לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור למשך כ-40 דקות בחום של 220 מעלות.
בתיאבון!
רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.2
תגובות גולשים למתכון לזניה בשרית עם חצילים:
איריס אשד
טעים בטירוף. המנה כיכבה על שולחן ראש השנה. היה פשוט וטעים!
01.10.11, בשעה 19:42
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד לזניה:
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
לזניה » לזניה בשרית עם חצילים
|
קהילות הפורומים של Cooks
|
|