אתר מתכונים ואוכל שיתופי
בשר
בשר
גבינות
גבינות
דגים
דגים
מאפים
מאפים
מרקים
מרקים
לחם
לחם
סלטים
סלטים
פסטות
פסטות
פשטידות
פשטידות
סגור

שלום Guest, ברוך הבא
פאי תפוחי אדמה ופטריותצילום: מנהל האתר *
נקרא 6985 פעמים 6985 צפיות
0 תגובות 0 תגובות
5.0 ציון: 5.0

» פאי תפוחי אדמה ופטריות

פאי תפוחי אדמה ופטריות

5.0 כוכבים

מנהל האתר

באדיבות: מנהל האתר, קטגוריה: פאי
פורסם בתאריך: 18.06.10

מתכון להכנת פאי תפוחי אדמה, פטריות, בצל ושום. פשוט להכנה ומתאים במיוחד כתוספת למנה בשרית או כמנה עיקרית צמחונית.

משך ההכנה: שעה מספר מנות: 5-7

רשימת מצרכים:

5 תפוחי אדמה גדולים
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות
1 בצל רגיל קצוץ
1 בצל סגול קצוץ
חופן עלי פטרוזיליה טריים
50 גרם חמאה
חצי כוס חלב
מלח
פלפל גס
חומץ בן יין אדום
פּ‏נְקו - פירורי לחם יפניים (או פירורי לחם רגילים אם אין)
חצי כף סוכר
שמן זית
3 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה:

להכנת פירה תפוחי אדמה:

  1. להרתיח את תפוחי האדמה במים, עד שמתרככים לגמרי.
  2. לסנן את הנוזלים מתפוחי אדמה ולמעוך אותם לכדי פירה.
  3. להוסיף חלב, חמאה ולטבל לפי הטעם עם מלח ופלפל.
  4. לערברב, לטעום את הפירה ולתקן תיבול במידת הצורך.

להכנת המילוי:

  1. לטגן במעט שמן זית את שני הבצלים הקצוצים (בצל רגיל וסגול), עד להזהבה.
  2. להוסיף את שיני השום הפרוסות ולערבב.
  3. לפרוס את הפטריות לחצאים ולהוסיף בהדרגתיות למחבת.
  4. לתבל עם חצי כף סוכר, מעט חומץ בן יין אדום (אפשר גם לבן) ופלפל.
  5. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה, לערבב ולטעום.

להכנת הפאי:

  1. בתבנית גדולה (ראו תמונה מצורפת), להניח שכבה ראשונה מהפירה.
  2. מעל השכבה הראשונה, להניח בצורה שווה את מילוי הפטריות, הבצל והפטרוזיליה.
  3. למלא בשכבה נוספת של פירה.
  4. כעת, יש לשפוך שכבה דקה של פירורי הלחם פּ‏נְקו לציפוי הפאי.
  5. להכניס לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שפירורי הלחם מקבלים צבע זהוב.

בתיאבון!



הרשם לקבלת עדכונים מהבלוג במייל

רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?


פרטיותך מובטחת. לא נחשוף את פרטיך. בכל רגע תוכל לבטל הרשמה לדיוור זה.

פרסם מתכונים באתר Cooks!

הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.


ציון הגולשים: 5.0

תגובות גולשים למתכון פאי תפוחי אדמה ופטריות:

הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.

חפש מתכונים נוספים באתר:

וזה לא הכל... הנה עוד פאי:

פאי קציפת לימון פאי קציפת לימון

מתכון להכנת פאי קציפת לימון קלאסי, מתוק וחמצמץ וטעים במיוחד!
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 09.10.12
פאי אגוזים פאי אגוזים

מתכון להכנת פאי אגוזים, מתוך הספר רגעים מתוקים של דיוויד לוי בהוצאת קוראים.
באדיבות: גילעד תקשורת | תאריך פרסום: 27.01.12
פאי תפוחי אדמה ופטריות פאי תפוחי אדמה ופטריות
מנהל האתר

מתכון להכנת פאי תפוחי אדמה, פטריות, בצל ושום. פשוט להכנה ומתאים במיוחד כתוספת למנה בשרית או כמנה עיקרית צמחונית.
באדיבות: מנהל האתר | תאריך פרסום: 18.06.10
מתכון פאי לימון עם קרם פטיסייר מתכון פאי לימון עם קרם פטיסייר

מתכון פאי לימון עם קרם פטיסייר באדיבות השף קים נווה מקפה רינגלבלום, המכשיר נוער בסיכון לעבודות המסעדנות.
באדיבות: קפה רינגלבלום | תאריך פרסום: 17.05.10
דיווח על מתכון בעייתי דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)



» פאי תפוחי אדמה ופטריות

הצטרפו אלינו בפייסבוק
 


קהילות הפורומים של Cooks



Vivato Greece חופשה ביוון

ברפמן קמינים ויחידות בישול

Chair2u כסאות בר וריהוט לבית

יקב ויתקין

קסרול סדנאות בישול







סלטים
סלט טאבולה
סלט טונה
סלט עגבניות
סלט פסטה

ירקות
בישול צמחוני
חצילים
ירקות מבושלים
סלט ירקות

בשר
בשר בקר
קציצות בשר
כנפי עוף
עוף בתנור

דגים
אמנון
טונה
סלמון
סרדינים

ממולאים
בשר ממולא
כרוב ממולא
פלפלים ממולאים
עוף ממולא

פשטידות
פשטידת בצל
פשטידת פטריות
פשטידת תפוחי אדמה
פשטידות דיאטטיות

מתכונים לחג
מתכונים לראש השנה
מתכונים לשבועות
מתכונים לפסח
מתכונים לחנוכה

עוגות ועוגיות
עוגת שוקולד
עוגת גבינה
עוגת שמרים
עוגיות שוקולד