 לקבלת מתכונים במייל:
חם מהמגזין
שיתופי פעולהמאגר שמות
- 30 גולשים כעת באתר
- 692 מפרסמי מתכונים
- 936 מתכונים טעימים
- 0 קטגוריות מתכונים
|
צילום: זריק - Zerik *
5797 צפיות
01 תגובות
ציון: 4.0
|
מוס שוקולד - מתכון מנצח!
באדיבות: זריק - Zerik, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 25.04.10
מוס שוקולד הוא קינוח נהדר לאירוח, כי 1) הוא אסתטי להגשה, 2) כל אחד מקבל מנה אישית משלו, 3) אפשר ורצוי להכין אותו יום מראש ולא ברגע האחרון, 4) הכנה פשוטה יחסית עם מצרכים זמינים.
משך ההכנה: 15 דקות • מספר מנות: 5-8 (תלוי בצלוחיות ההגשה)
רשימת מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות 30 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות 2 כפות קפה נמס חזק (אפשר גם קפה נטול קפאין) 1 קופסה שמנת מתוקה 38% שומן 3 ביצים גדולות, מופרדות 2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר ומכניסים למקרר.
- מערבבים את השוקולד, החמאה והקפה בסיר קטן מעל על סיר מים חם, אבל לא רותח. יש לבחוש לעתים תכופות עד שהתערובת חלקה. מורידים מהאש ומניחים להתקרר עד שהשוקולד מתקרר לטמפרטורת הגוף. כדי לבדוק, אפשר למרוח קצת מתערובת השוקולד על השפה התחתונה כך שזה ירגיש מעט חמים, אך לא חם.
- מפרידים את הביצים לחלמונים \ חלבונים. מקציפים את החלבונים בקערה בינונית עד שהקצף מתחיל להחזיק צורה. מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חזק.
- כאשר השוקולד הגיע לטמפרטורה הנכונה, מערבבים פנימה את החלמונים לתערובת אחידה. אסור לערבב את החלמונים כשהשוקלד חם מדי אחרת הם יתבשלו ואסור לחכות שהתערובת תהיה קרה מדי שכן אז החלבונים לא יתמזגו באחידות.
- את שלב הערבוב של תערובת השוקולד, הקצפת והחלבונים יש לבצע בעדינות. מקפלים בעדינות כשליש מהקצפת לתוך תערובת השוקולד, אח"כ מקפלים פנימה את החלמונים ובסוף את שאר הקצפת. הערבוב חייב להיות עדין בקיפולים כדי לשמור על אווריריות המוס.
- מחלקים לקעריות הגשה ומכניסים למקרר למינימום שמונה שעות.
הכמויות מתאימות ל 5-8 מנות, תלוי בצלוחיות ההגשה. אפשר לקשט את ההגשה עם פטל \ חמוציות טריות בצירוף עלי נענע. תהנו!
מומלץ להכין את המוס עם שוקולד מריר טוב המכיל 60%-70% קקאו.
המתוקים המיוחדים שלנו:
זר שוקולד
זרים מתוקים
 רוצים להיות הראשונים לדעת איזה מתכונים פורסמו השבוע באתר?
|
| |
הצטרף לקהילת אוהבי האוכל של אתר Cooks
פרסם מתכונים באתר וקבל עליהם קרדיט ותגובות הגולשים.
| |
|
ציון הגולשים: 4.0
תגובות גולשים למתכון מוס שוקולד - מתכון מנצח!:
אסנת
יצא טעים ;-)
26.05.10, בשעה 13:22
הודעת מערכת: אינך מורשה להגיב למתכון זה. עליך להתחבר לחשבונך על מנת להגיב.
וזה לא הכל... הנה עוד מתוקים וקינוחים:
|
|
טראפלס שוקולד
מתכון ביתי להכנת כדורי טראפלס שוקולד. מתאים גם לוואריאציות שונות לפי בחירה והעדפה אישית.
|
|
|
|
טרפלס שוקולד תפוזים וג'ינג'ר
מתכון להכנת טרפלס שוקולד תפוזים וג'ינג'ר, עם נגיעות ליקר משובח וגרדת תפוז.
|
|
|
|
מתכון להכנת מאלבי
מתכון להכנת מלאבי אמיתי, באדיבות קייטרינג צבעים מתוקים.
|
|
|
|
מרציפן: מתכון למרציפן שקדים קלאסי
מחפשים מתכון להכנת מרציפן? קבלו מתכון למרציפן שקדים קלאסי, שמתאים להכנת עוגיות מרציפן או תוספות לעוגות.
|
|
|
|
מלבי: מתכון למלבי חלבי
מחפשים מתכון להכנת מלבי איכותי וטעים? קבלו מתכון למלבי חלבי, פשוט ונימוח, עם סירופ מי ורדים מעל.
|
|
|
|
קינוח ערמונים
מתכון לקינוח ערמונים מתוק וטעים, עם אגוזים, קצפת מתוקה ורום בקרדי.
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 09.10.12
|
|
|
|
מלבי מוקצף
חושבים להכין מלבי ביתי? אין בעיה! הנה מתכון למלבי מוקצף, עם מעט מי ורדים מלמעלה. טעים בטירוף!
באדיבות: ריצ קצפת | תאריך פרסום: 09.10.12
|
|
|
|
בקלאווה
רוצה לדעת איך מכינים בקלאווה? הנה מתכון קלאסי להכנת בקלאווה ביתית נפלאה!
|
|
|
|
קרם פטיסייר
מתכון לקרם פטיסייר קלאסי: קרם רב שימושי, בעל מירקם עשיר, טעם נפלא וסגולות "קשירה" שהופכות אותו לבסיס טוב לקרמים ומליות בטעמים שונים.
|
|
|
|
מאפינס שוקולד ציפס
מתכון להכנת מאפינס שוקולד ציפס קל להכנה וטעים במיוחד!
באדיבות: יוסי | תאריך פרסום: 13.06.12
|
|
דווח על מתכון בעייתי או הפרת זכויות יוצרים (Report This Page)
|
קהילות הפורומים של Cooks





|
|